Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εικονικός βομβαρδισμός του στρατιωτικού φυλακίου στο Αγαθονήσι από τους Τούρκους!

Τις προηγούμενες ημέρες πήραν

αεροφωτογραφίες με στρατιωτικούς στόχους

Η νέα πρόκληση της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας που ξεπέρασε κάθε όριο ερμηνεύεται ως σπασμωδική κίνηση του στρατιωτικού κατεστημένου της Αγκυρας στο διάβημα του Ελληνα πρέσβη στην Αγκυρα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για τις προχτεσινές παραβιάσεις και υπερπτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι.
Μετά την επιθετική πτήση πάνω από το Φαρμακονήσι τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι και τους Φούρνους.
Ωστόσο, στην περιοχή είχαν καταφθάσει ελληνικά μαχητικά τα οποία ενεπλάκησαν σε σκληρή αερομαχία με τα οπλισμένα τουρκικά F-16, με αποτέλεσμα επί μισή ώρα να έχει ανέβει επικίνδυνα το θερμόμετρο της έντασης στο Ανατολικό Αιγαίο.
Είναι σαφές ότι το χτεσινό επιχειρησιακό σχέδιο της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας ήταν πιο δυναμικό σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Καταρχάς όλα τα αεροσκάφη ήταν 3ης γενιάς, δηλαδή F-16, ενώ τις προηγούμενες μέρες ήταν μισά 2ης γενιάς (F-4) και μισά 3ης γενιάς (F-16). Επιπλέον χτες πέταξαν πάνω από τρία ελληνικά νησιά αντί δύο τις προηγούμενες μέρες.
Συγκεκριμένα χτες ο πρώτος τουρκικός σχηματισμός αποτελούμενος από οκτώ F-16 μπήκε στο FIR Αθηνών στις 11.06 νοτίως της Σάμου, εντός της τερματικής περιοχής του αεροδρομίου Πυθαγορείου.
Τα έξι από τα οκτώ τουρκικά F-16 κατευθύνθηκαν προς το Φαρμακονήσι όπου στις 11.18 μία τετράδα πέταξε χαμηλά πάνω από το στρατιωτικό φυλάκιο Φαρμακονησίου σε ύψος μόλις 1.500 ποδών εκτελώντας εικονικό βομβαρδισμό!! Ταυτόχρονα τα δύο άλλα F-16 σε υποστηρικτικό ρόλο πετούσαν σε ύψος 8.000!
Τα τέσσερα «βομβαρδιστικά» ακολούθησαν πορεία προς το Αγαθονήσι όπου στις 11.18 πέταξαν πάνω από το νησί σε ύψος 3.000 πόδια. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη συνέχισαν την προκλητική πορεία με κατεύθυνση τους Φούρνους, όπου έκαναν υπερπτήση στις 11.31 σε ύψος 3.000 ποδών! Στο μεταξύ, στην περιοχή είχαν σπεύσει ελληνικά μαχητικά από τα αεροδρόμια επιφυλακής όπου και σημειώθηκαν σκληρές αερομαχίες.
Τα τουρκικά μαχητικά εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 11.36 παραμένοντας στον ελληνικό εναέριο χώρο για 30 ολόκληρα λεπτά. Στο μεταξύ το απόγευμα -όπως και προχτές- άλλα οκτώ τουρκικά F-16 μπήκαν απροειδοποίητα στο FIR Αθηνών βορείως της Λέσβου και εξήλθαν νοτίως της Χίου παραβιάζοντας δύο φορές τον εθνικό εναέριο χώρο.
Από τα δεκαέξι τουρκικά μαχητικά που μπήκαν στο FIR Αθηνών σε δύο σχηματισμούς τα οκτώ ήταν οπλισμένα, γεγονός που αύξησε υπέρμετρα τον κίνδυνο ατυχήματος ιδίως κατά τη διάρκεια των αερομαχιών.
Φωτογράφισαν τους στρατιωτικούς στόχους
Συνδυάζοντας όλα τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, αξιωματούχοι του υπουργείου Αμυνας έλεγαν ότι η τουρκική αεροπορία έχει συγκεκριμένη στρατηγική. Τις προηγούμενες ημέρες πάνω από τα ελληνικά νησιά πετούσαν αεροφωτογραφικά μαχητικά υποστηριζόμενα από αεροσκάφη αναχαίτισης. Αφού το υλικό των αεροφωτογραφίσεων αναλύθηκε και αποτυπώθηκαν οι πιθανοί στόχοι, χθες ακολούθησε η εικονική προσβολή των στόχων αυτών. Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι οι υπερπτήσεις έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο από τότε που η Ελλάδα έχει ενισχύσει την προστασία των νησιών.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Βρήκα και αυτό.
    Λύσεις λοιπόν υπάρχουν. Αυτό που απομένει είναι η πολιτική βούληση.
    ( http://politis-gr.blogspot.com/2009/05/blog-post_19.html )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημοκρατία έχουμε. Αν θέλει ο "ανήλικος" ( ο οποιος παρεπιπτόντος γνωρίζει πολλες περισσοτερες χυδαιολογιες απο τον καθέναν μας ) μπορει να παει και αλλου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]