Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και έξω από την Τουρκία εκτείνονται τα πλοκάμια της Εργκένεκον

Απαιτείται πολυεθνική ομάδα εισαγγελέων

Το κουβάρι της Εργκένεκον που προσπαθούν να ξετυλίξουν οι Τούρκοι αδιάφθοροι δικαστές, είναι τόσο μπερδεμένο και έχει τόσες άκρες που ξεπερνά το σενάριο και της πιο «τραβηγμένης» ταινίας κατασκοπείας.
Κι αυτό γιατί τα στοιχεία που έχουν οι εισαγγελείς στα χέρια τους συνδέουν την οργάνωση με τον πρώην αρχηγό του τουρκικού στρατού, πολιτικούς, δικαστές, δημοσιογράφους, πράκτορες της ΜΙΤ κ.ά.
Η Εργκένεκον συνδέεται με το σκάνδαλο Σουσουρλούκ, το οποίο με τη σειρά του, βάσει στοιχείων που έχουν οι δικαστές, συνδέεται με την πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ, την οποία φάκελος της ΜΙΤ και Αμερικανοί πράκτορες συνδέουν με τη CIA, καταδεικνύοντάς τη ως πράκτορα.
Εδώ, βέβαια, προστίθεται και ο περίεργος θάνατος του πράκτορα της CIA που την είχε κατονομάσει ως ...«συνάδελφό» του.
Όμως οι εξελίξεις από την έρευνα αρχίζουν και ξεφεύγουν από τα στενά γεωπολιτικά όρια της Τουρκίας και ακουμπούν την Ε.Ε και την χώρα μας.
O εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος ερευνά την υπόθεση της παρακρατικής οργάνωσης Εργκένεκον στην Τουρκία, έχει στα χέρια του κατάθεση πρώην μέλους της που αποκαλύπτει ότι είχαν στήσει παρακλάδια της στην E.E με στόχο την αποσταθεροποίηση της!
Η κατάθεση αυτή είναι προστατευόμενου μάρτυρα (κατά πληροφορίες πρόκειται για τον TG, πρώην αξιωματικό της ΜΙΤ που είχε εισχωρήσει στην Εργκένεκον).
Αν και το πλήρες περιεχόμενο της κατάθεσης αυτής που δίνει νέα συγκλονιστική τροπή στην υπόθεση δεν έχει διαρρεύσει,η «PRESS Time» στις 13/06 δήλωνε ότι είναι σε θέση να γνωρίζει το μεγαλύτερο μέρος της, σύμφωνα με το οποίο το πρώτο παρακλάδι της Εργκένεκον στήθηκε στην Ελλάδα, ενώ ακολούθησαν και άλλα, σε άλλες χώρες της Ε.Ε., όπως η Ιταλία κ.α.
Το σκάνδαλο που αποκαλύπτεται είναι γιγαντιαίο. Το ίδιο κύκλωμα που οργάνωνε την πτώση της κυβέρνησης στην Τουρκία και την επιβολή χούντας και σχεδίαζε τρομοκρατικά χτυπήματα κατά βάσης του ΝΑΤΟ στην Τουρκία και δολοφονίες στρατιωτικών (μεταξύ των οποίων και Έλληνα) επιδίωκε την αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα και τη δημιουργία έντασης στο Αιγαίο.
Ο ίδιος μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε στον εισαγγελέα ότι ο λόγος ύπαρξης της «αντιπροσωπείας» της Εργκένεκον στην Ελλάδα ήταν τα εκ των έσω χτυπήματα με διάφορους τρόπους.
Κατά τον μάρτυρα, τα μέλη της είχαν στόχο να οργανώνουν ενέργειες οι οποίες θα αποδιοργάνωναν τον κρατικό μηχανισμό, θα αποδυνάμωναν τη χώρα και στο τέλος θα οδηγούσαν στον διχασμό.
Σε πρώτη φάση οι πράκτορες της Εργκένεκον (ενδεχομένως και της ΜΙΤ, αφού η οργάνωση είχε εισχωρήσει βαθιά σε αυτή) «αρκούνταν» στο να οργανώνουν εν κρυπτώ καταστροφές στη χώρα, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν αποδεδειγμένα να αποδοθούν σε ανθρώπινο παράγοντα ή, ακόμα κι αν γινόταν αυτό, δεν θα παρέπεμπε σε πράκτορες.
Απώτερος στόχος φέρεται να ήταν η δημιουργία έντασης με την Τουρκία, αφού θα είχε επιτευχθεί πολιτική αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα!
Όπως έχει αποκαλυφθεί μάλιστα απόστρατος και μέλος της οργάνωσης καθώς και στελέχη του τουρκικού Στρατού έφτιαξαν δεκάδες ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο με στόχο να σπείρουν μίσος μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων.
Οι περισσότερες ήταν ανθελληνικές, κάποιες εναντίον των Κούρδων και των Αρμενίων, ενώ υπήρχαν και σελίδες-προβοκάτσια, οι οποίες ήταν φτιαγμένες -υποτίθεται- από Έλληνες και έβριζαν τους μουσουλμάνους.
Τις 35 ιστοσελίδες έστησε ο εκπαιδευμένος στις ΗΠΑ, απόστρατος λοχαγός πληροφοριών Αταμάν Γιλντιρίμ, ο οποίος κρατείται για τη συμμετοχή του στην Εργκένεκον, σε συνεργασία με τον εργαζόμενο στον τουρκικό στρατό Μεχμέτ Μπουλέντ Σαρίκαχια.
Αυτοί είχαν αγοράσει και δημοφιλείς ιστοσελίδες, μέσω των οποίων οδηγούσαν στις σελίδες του μίσους.
Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι οι συγκεκριμένοι καθώς και συνεργάτες τους πυροδοτούσαν κόντρες μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, αναρτώντας υβριστικά και προσβλητικά βίντεο σε δημοφιλείς ιστότοπους όπως το Youtube. Άλλωστε είχαν ολόκληρη εταιρεία πληροφορικής για να στηρίζουν το εγχείρημά τους.
Κατά πληροφορίες, οι τουρκικές δικαστικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποστείλουν αίτημα συνεργασίας στις ελληνικές με αφορμή την κατάθεση.
Προς το παρόν πάντως και προτού προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο, θέλουν να διαλευκάνουν και να διασταυρώσουν κάθε πτυχή της υπόθεσης.
Ανάλογα αιτήματα θα σταλούν και στις άλλες χώρες, στις οποίες ο μάρτυρας κατέθεσε ότι η Εργκένεκον δρούσε με στόχο την αποδιοργάνωση της Ε.Ε.
Σε μια τέτοια περίπτωση είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί ομάδα εισαγγελέων από διάφορες χώρες, η οποία και θα χειριστεί τον φάκελο συνεργαζόμενη.
Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]