Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ξεθώριασμα και η μετάλλαξη του πατριωτισμού

Απαραίτητα δομικά στοιχεία της realpolitik

Στις 7 Ιουνίου δεν υπήρχε ούτε ένας που να μην έβλεπε ότι οι ευρωεκλογές είχαν μεταβληθεί de facto σε μια πανελλήνια σφυγμομέτρηση της εκλογικής δύναμης των κομμάτων. Την άλλη ημέρατο πρωί ήταν πιά σαφές ότι νικητής είναι το "κόμμα" της αποχής.
3.500.000 Έλληνες πολίτες η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήταν κατα το 1/3 παλιοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και κατά το 1/2 ψηφοφόροι της ΝΔ γύρισαν την πλάτη στα προεκλογικά κελεύσματα των δύο μεγάλων κομμάτων για να δείξουν με τον πιο σαφή τρόπο τη δυσαρέσκειά τους. Μια κίνηση σαν και αυτή του 48% των εκλογέων έβαλε κυριολεκτικά "μπουρλότο" σε όλα τα μοντέλα πρόβλεψης των εταιρειών δημοσκόπησης, οι οποίες δεν είχαν πάρει χαμπάρι ότι ο Έλληνας είχε απο καιρό γράψει στα παλιά του τα παπούτσια κανόνες και νόμους της σύγχρονης Realpolitik (γερμανιστί).
Στη ΝΔ πίστεψαν ότι οι μισοί ψηφοφόροι που έχασαν θα επιστρέψουν στο "μαντρί" απλώς και μόνο αν υιοθετήσουν το νόθο πατριωτισμό των ελλαδεμπόρων του "ισογείου". Έτσι μετεκλογικά είδαμε ένα όψιμο "ενδιαφέρον" για την λαθρομετανάστευση με κορύφωση του show τις αεροπορικές βόλτες Ευρωπαίων αντιπροσώπων στα ανατολικά σύνορα του Αιγαίου.
Η ρητορεία της εθνικής αοριστολογίας και της διπλωματικής γενικολογίας άρχισε να παίρνει γαλάζιες αποχρώσεις άσχετα αν το σκηνικό απο χρόνια είχε βαφτεί γκρίζο.
Ο ευρωλιγούρικος πατριωτικός "κουραμπιές" είχε ήδη τοποθετηθεί στο δίσκο και η πρόσκληση για κέρασμα άρχισε να μεταδίδεται απο όλα τα συμπολιτευόμενα και ψευτοαντιπολιτευόμενα ΜΜΕ.
Σου λέει, άμα γλύψει ο δυσαρεστημένος νεοδημοκράτης την άχνη θα γλυκαθεί και θα κατεβάσει αμάσητο ολόκληρο τον κουραμπιέ.Αντε μετά με τη γλύκα στο στόμα να πικραθεί όταν θα δεί τις εξελίξεις στο Σκοπιανό,στα ελληνο-τουρκικά, στο κυπριακό κ.α.
Απο την άλλη στο ΠΑΣΟΚ, για μια στιγμή γύρισαν το βλέμμα στους ψηφοφόρους τους που επέλεξαν το κόμμα της αποχής, αμέσως μετά όμως είδαν το πράσινο των οικολόγων και νόμισαν ότι το χρώμα και μόνο τους παρέχει τη δυνατότητα της δημιουργίας... εκλεκτικής συγγένειας. Έστειλαν τον "αγγελιαφόρο" στο 6ο συνέδριο των οικολόγων στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να μεταφέρει την επιθυμία για πολιτικό συνοικέσιο. Ακούσαμε λοιπόν το κ. Μαγκριώτη να απευθύνεται στη μεριά του κ. Τρεμόπουλου λέγοντας μεταξύ άλλων:
"...κοινός στόχος των πράσινων και του ΠΑΣΟΚ είναι η πράσινη ανάπτυξη και η αλλαγή του διοικητικού μοντέλου της χώρας και με βάση αυτούς τους δύο στόχους μπορούμε να οικοδομήσουμε το πλατύ κοινωνικό μέτωπο της μεγάλης ανατροπής, είτε το ΠΑΣΟΚ έχει την αυτοδυναμία είτε όχι".
Μεγάλο το ρίσκο που αναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ να παίξει μπάλλα με τον Τσίπρα και τον Τρεμόπουλο. Δίνει την αίσθηση ότι προκειμένου να εξασφαλίσει κομματικές συμμαχίες είναι πρόθυμο να ρίξει νερό στο κρασί του σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που να ικανοποιήσει τον αποχρωματισμό του πατριωτισμού που ευαγγελίζονται οι δύο μνηστήρες. Ο πατριώτης ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ που είδε τον Τρεμόπουλο να μιλά για μακεδονική μειονότητα και γλώσσα ή για το... δικαίωμα των Σκοπιανών να αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες αναρωτιέται τι δουλειά έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Πώς αλήθεια η συνάφεια με τα αγαπημένα παιδιά του CDRSEE και των "ουράνιων τόξων" θα προκαλέσει "μεγάλες ανατροπές", εκτός κι αν σε αυτές μπορεί να καταταχθεί η προστασία της αρκούδας του Βιτσίου κι όχι η προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας απο τις εμφανείς πια ορέξεις των βορείων και ανατολικών γειτόνων μας.
Επειδή το ΠΑΣΟΚ είναι δυνητικά το κόμμα που θα διαδεχθεί την παρούσα κυβέρνηση, είναι ακόμα νωρίς για να σκεφτεί ότι είναι προτιμώτερο να βασιστεί σε πραγματικές πατριωτικές θέσεις , η παρουσία των οποίων τελικά θα στερήσει απο τους πατριδοκάπηλους ελλαδεμπόρους τον απαιτούμενο ζωτικό χώρο, απο το να ταυτισθεί με κόμματα των οποίων οι θέσεις κυρίως στα εθνικά ζητήματα τα έκαναν οριακά βιώσιμα στο μετεκλογικό τοπίο.
Αν τα ελληνικά κόμματα δεν αντιληφθούν ότι τα εθνικά θέματα και ο πατριωτισμός των Ελλήνων δεν είναι σαχλαμάρες - με τις οποίες μπορούν να ασχολούνται μόνο οι φασιστοειδείς απολήξεις της "Νέας Τάξης Πραγμάτων"- αλλά τα βασικώτερα πολιτικά κριτήρια που έχουν απομείνει ζωντανά στον εγκεφαλοπλυμένο απο τα ΜΜΕ Έλληνα ψηφοφόρο, τότε θα δούν την παθητική δυσαρέσκεια της αποχής να διογκώνεται και να μετασχηματίζεται σε αυθόρμητη ενεργητική διαμαρτυρία με άγνωστες συνέπειες.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε "Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ " και επιβεβαίωνε με το λόγο του την αποδοχή του αυτονόητου. Σήμερα που τίποτα πια δεν θεωρείται αυτονόητο είναι απαραίτητη η σαφής περιγραφή εκείνων των πολιτικών θέσεων που θα κάνουν αυτονόητη την θέση αυτής της ιστορικής φράσης ως δόγμα της εξωτερικής μας πολιτικής. Αυτή η φράση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ δεν δίνει και πολλά περιθώρια στους διαδόχους του ώστε να επιδιώκουν συνοικέσια με εκείνους που ουδέποτε την πίστεψαν αλλά αντιθέτως την χλεύασαν και την θεωρούν επικίνδυνη και ανατρεπτική .
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η αποχή αυτή δέν είναι τίποτα μπροστά στήν μελλοντική τών Εθνικών Εκλογών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]