Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μία ιστορία απίστευτης καθημερινής αστυνομικής τρέλας…

Αυτοί δυσφημούν την αστυνομία!!!

Προ ημερών συνέβη ένα απίθανο γεγονός σε κάποιο αστυνομικό τμήμα της Ελλάδας, που το καταγράφω προκειμένου να καταδείξω τα αίσχη κάποιων ανίκανων και τεμπέληδων, που αποτελούν ντροπή για το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε αντίθεση με συναδέλφους τους που κουράζονται καθημερινά ή και θέτουν τις ζωές τους σε κίνδυνο, κάποια άλλα «λαγωνικά» ταλαιπωρούν και οργίζουν τους πολίτες.
Η ενέργειές τους δεν αποτελούν ούτε τον κανόνα αλλά και ούτε είναι παραδείγματα προς μίμηση… Διαβάστε την περιπέτεια ενός συμπολίτη μας, που οργίστηκε τόσο με την συμπεριφορά αστυνομικών, που αποφάσισε πως οι κουκουλοφόροι έχουν δίκιο!!! Πόσο άδικο άραγε έχει αυτός ο άνθρωπος που γνώρισε την αναλγησία και την πλήρη οκνηρία κάποιων ανίκανων;
Ένας πολίτης (θα τον ονομάσω Κώστα) επισκέφθηκε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων προκειμένου να καθαρίσει το αυτοκίνητό του. Αφού το έπλυνε εξωτερικά, προχώρησε στον εσωτερικό καθαρισμό του. Όμως, ένα τσαντάκι που είχε μαζί του και μέσα στο οποίο είχε χρήματα, πιστωτικές κάρτες αλλά και κάρτες εισόδου για τον χώρο εργασίας του, την ταυτότητά του, το δίπλωμά του και άλλα προσωπικά του αντικείμενα, αποφάσισε να το αφήσει επάνω στο μηχάνημα (σκούπα εσωτερικού καθαρισμού που λειτουργεί με κέρματα) το οποίο και χρησιμοποιούσε. Δίπλα του ακριβώς ένας παλινοστούντας καθάριζε το δικό του αυτοκίνητο.
Όταν τελείωσε την εργασία του ο Κώστας ξεκίνησε για το σπίτι του, αλλά στο δρόμο κι ενώ δεν είχε απομακρυνθεί πολύ, κατάλαβε πως έχει ξεχάσει το τσαντάκι του και γύρισε πίσω για να το πάρει. Δυστυχώς, το τσαντάκι «είχε κάνει φτερά» και ενώ ρώτησε τον παλινοστούντα ο οποίος συνέχιζε να καθαρίζει το δικό του αυτοκίνητο, αν είδε το τσαντάκι ή κάποιον να το παίρνει, εισέπραξε αρνητική απάντηση αλλά και μία σύντομη αποχώρηση…
Ο Κώστας κατευθύνθηκε στον καταστηματάρχη, ο οποίος του είπε ότι δεν πρέπει να ανησυχεί, επειδή υπάρχει κάμερα που καταγράφει συνέχεια τον χώρο καθαρισμού των αυτοκινήτων. Πράγματι, έβαλαν την κασέτα να παίξει και διαπίστωσαν πως ο παλινοστούντας με το μαύρο αμάξι αμέσως μετά την αναχώρηση του Κώστα, είδε το τσαντάκι, το πήρε και αφού με «τρόπο» το έβαλε μέσα στο δικό του αμάξι, συνέχισε αδιάφορος τον καθαρισμό του…
Ο κλέφτης είχε πιαστεί στα πράσα… Ο Κώστας πήγε με την κασέτα στην αστυνομία, όπου κατήγγειλε το περιστατικό, με πλήρη περιγραφή και κατέθεσε την κασέτα για επιβεβαίωση. Ο αστυνομικός τον κοίταξε στα μάτια και του είπε: «Αν ήταν σε DVD θα μπορούσαμε να την δούμε, τώρα είναι άχρηστη…»!!!
Σοκαρισμένος ο Κώστας, που δεν πίστευε αυτά που άκουγε, έφυγε από το αστυνομικό τμήμα. Την επομένη ημέρα αφού επισκέφθηκε τράπεζες για να ακυρώσει τις κάρτες του, βρήκε φωτογραφείο στο οποίο μετέτρεψε την κασέτα (που έδειχνε τον κλέφτη) σε DVD και πήγε αμέσως στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί, αφού τα «λαγωνικά» έβαλαν το DVD να παίξει, και αφού διαπίστωσαν την κλοπή με τα ίδια τους τα μάτια, γύρισαν προς τον Κώστα και του είπαν: «Βλέπουμε τι μάρκα είναι το αμάξι, βλέπουμε τα χαρακτηριστικά του οδηγού – κλέφτη, βλέπουμε τον τύπο του αμαξιού, όπως και διακρίνουμε ευκρινέστατα το χρώμα του… αλλά, δεν βλέπουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας του οχήματος, παρά μόνο τα γράμματα που είναι στην αρχή, οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε»!!!
Ναι, αυτή ήταν η απάντηση!!! Και ο Κώστας δεν αγανάκτησε με τα χρήματα που έχασε, ούτε θύμωσε επειδή τελικά έχασε και τον χρόνο του για να τρέχει να ακυρώσει κάρτες, ταυτότητα, διπλώματα και άλλα, αλλά οργίστηκε επειδή η αστυνομία δεν έκανε τίποτε για να βρει τον κλέφτη, ενώ τον είδαν καταγεγραμμένο στο DVD που τους πήγε!!! Οργίστηκε επειδή λειτούργησε σύμφωνα με το νόμο (δεν έψαξε ο ίδιος να βρει τον κλέφτη και να αποδώσει την δική του δικαιοσύνη…) και προσκόμισε όλα τα στοιχεία στην αστυνομία, η οποία δεν έκανε καμία ενέργεια για συλλογή στοιχείων, αλλά απέρριψε και ως ανεπαρκή αυτά που της προσκομίστηκαν!!!
Ο Κώστας δηλώνει πλέον πως είναι μαζί με τους κουκουλοφόρους! Αδίκως βέβαια, επειδή όλοι οι αστυνομικοί δεν είναι το ίδιο, αλλά δηλώνει μαζί με τους κουκουλοφόρους, επειδή η αστυνομία είναι αδιάφορη για το πρόβλημά του…
Η κλοπή έγινε σε πόλη της περιφέρειας και όχι στην Αθήνα, όπου είναι πράγματι δύσκολο να ταυτοποιήσεις ένα αμάξι, με συγκεκριμένο χρώμα και μοντέλο… Στην επαρχία όμως είναι πάρα πολύ εύκολη μία τέτοια ταυτοποίηση.
Γιατί δεν έγινε;
Να μας απαντήσει ο κύριος Μαρκογιαννάκης ή ο κύριος Παυλόπουλος παρακαλώ…
Κωνσταντίνος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. και εγω μια φορα που προειδοποιησα αστυνομικο στην εθνικη οτι ποιο πισω ερχοταν μεθυσμενος οδηγος μου ειπε να τον αφησω ησυχο γιατι εχει δουλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οσοι αστυνομικοι δεν κανουν σωστα την δουλεια τους πρεπει να καταγγελονται σε δικηγορικα γραφεια. Μονο με μηνυσεις μπορουν να βαλουν μυαλο και να μην ντροπιαζουν τους σωστους και εργατικους συναδελφους τους.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο εξωτερικό οι αστυνομικοί είναι αναγκασμένοι να σου δώσουν τα στοιχεία τους αν θες να τους υποβάλεις μήνυση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]