Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυρία Μπακογιάννη ενημερώνει για τα έξοδα του άτυπου συνεδρίου του ΟΑΣΕ

Για τις υπόλοιπες υποθέσεις του ΥΠΕΞ

πότε θα μας κάνει ενημέρωση η Ντόρα;

Η κυρία Κούβελου – Μπακογιάννη, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» αισθάνθηκε την βαθιά υποχρέωση να απαντήσει διά επιστολής, προκειμένου να διευκρινήσει τα περί εξόδων που υπήρξαν στο άτυπο συνέδριο του ΟΑΣΕ που έγινε στην Κέρκυρα. Στην επιστολή της αυτή η υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, αποτολμά μία σύντομη ενημέρωση για το ποιος δεν πλήρωσε, ενώ σαφέστατα αποφεύγει να κατονομάσει σε ποιους (και γιατί) διανεμήθηκε το τεράστιο ποσό των 800.000 ευρώ.
Να συμπληρώσω σε αυτό το σημείο, πως δεν υπήρχε ΚΑΝΕΙΣ λόγος να γίνει αυτή η συνάντηση του ΟΑΣΕ και πως έγινε με αποκλειστική πρωτοβουλία της κυρίας Κούβελου – Μπακογιάννη (που δεν αποτελούσε καταστατική υποχρέωση της προεδρεύουσας χώρας), η οποία κατόρθωσε να μεταφέρει στις πλάτες του Ελληνικού λαού, ένα επιπρόσθετο υψηλότατο ποσό, εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Φυσικά, δικαίωμά της είναι να κοστολογεί μόνο με… 800.000 ευρώ το πανηγυράκι που στήθηκε και που κατάφερε να πραγματοποιήσει και να επισημοποιήσει τα πιο απίστευτα όνειρα ΠΓΔΜ, αλλά κατάφερε επίσης να προσθέσει και το Αιγαίο (νησιά, αέρα και θάλασσα) στην ατζέντα των Ελληνοτουρκικών διαφορών, δεχόμενη μάλιστα να μεταβεί στην Άγκυρα για «περαιτέρω συζητήσεις και διάλογο»!!!
Προσωπικά, το βρίσκω γελοίο, η υπουργός Εξωτερικών της χώρας να τρέχει να ενημερώσει για τα «ελάχιστα έξοδα» (των 800.000 ευρώ που κόστισε το Σαββατοκύριακο των υπουργών εξωτερικών διαφόρων χωρών) και να μην αισθάνεται την ανάγκη να ενημερώσει για τον λογαριασμό που καλείται να πληρώσει καθημερινά ο Ελληνικός λαός όσον αφορά τα αποτελέσματα της εφαρμογής της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, η οποία ασκείται αποκλειστικά από την ίδια και φυσικά με ευθύνη της ιδίας της κυρίας υπουργού (εκτός εάν προεκλογικά μάθουμε πως τελικά η ευθύνη των αποφάσεων και των αποτελεσμάτων της εξωτερικής πολιτικής της χώρας ήταν κάποιου ή κάποιας κατώτερου ή κατώτατου υπαλλήλου του υπουργείου). Σε αυτό το σημείο απορία μεγάλη εκφράζω (που δεν είναι μόνο δική μου), γιατί οι εταιρείες δημοσκοπήσεων (αυτές που βάλανε τελικά τον Τρεμόπουλο στην Ευρωβουλή, αλλά απέτυχαν να προσδιορίσουν την σκέψη και τις αποφάσεις των Ελλήνων πολιτών, εκδίδοντας επί σειρά μηνών δημοσκοπήσεις που δεν είχαν ΚΑΜΙΑ σχέση με την πραγματικότητα…) δεν έχουν ποτέ ασχοληθεί με την κυρία Μπακογιάννη και την γνώμη των Ελλήνων πολιτών για τον βαθμό ικανοποίησης σχετικά με το «παραγόμενο έργο» της στο υπουργείο Εξωτερικών… Απορία ψάλτου βυγξ… φυσικά κι έτσι σας παραθέτω την «απολογία» της υπουργού στο «Έθνος».
Η επιστολή της Κούβελου - Μπακογιάννη
«Διάβασα σήμερα το ανυπόγραφο άρθρο της εφημερίδας σας που αναφέρεται σε «Αξέχαστο ....Σαββατοκύριακο», «χλιδή» και «πολυτέλεια» για την άτυπη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ στο πλαίσιο της οποίας συνδιοργανώθηκαν το συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας καθώς και άτυπη συνάντηση των υπουργών της Ε.Ε.
Για όσα ανυπόστατα γράφονται θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι:
α. Το συνολικό κόστος για τη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ, για τις 56 αντιπροσωπείες και τους 350 διαπιστευμένους δημοσιογράφους έχει προϋπολογιστεί σε ένα ύψος κάτω των 800.000 ευρώ.
β. Τα δώρα (προϊόντα μαστίχας Χίου, βιολογικό λάδι) που δόθηκαν στους υπουργούς, στις αντιπροσωπείες και στους εκπροσώπους του Τύπου ήταν όλα προσφορά των αντίστοιχων εταιρειών. Το μόνο δώρο για το οποίο καταβλήθηκε δαπάνη ήταν μια ψηφιακή κορνίζα με φωτογραφίες τουριστικών προορισμών της Ελλάδας, η οποία δόθηκε στους υπουργούς. Στόχος ήταν να αξιοποιηθεί αυτή η ευκαιρία για να προβληθούν στη διεθνή κοινή γνώμη ο ελληνικός τουρισμός και τα ελληνικά προϊόντα.
γ. Η παρουσία του κ. Ηλία Μαμαλάκη και η συμβολή του στην προετοιμασία του δείπνου που έγινε στο «Αχίλλειον» ήταν αφιλοκερδής. Ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μου να βοηθήσει προβάλλοντας την ελληνική γαστρονομία. Δεν υπήρχε καμιά πολυδάπανη ομάδα σεφ και η εργασία έγινε από το ξενοδοχείο που φιλοξενούσε τη σύνοδο.
δ. Αντίστοιχες σύνοδοι διοργανώνονται από όλα τα κράτη του κόσμου σε ανάλογα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, με συγκεκριμένες προδιαγραφές όπως έχει συμβεί στο παρελθόν και στη χώρα μας. Ενας δε από τους βασικούς λόγους είναι ότι τέτοιου είδους διεθνείς σύνοδοι με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Τύπου από δεκάδες χώρες δίνουν την ευκαιρία προβολής στις περιοχές που διεξάγονται. Καμιά ιδιαίτερη παροχή δεν υπήρξε στη Σύνοδο της Κέρκυρας. Τηρήθηκαν δε για τα θέματα ασφάλειας και μεταφοράς οι προδιαγραφές που θέτει ο διεθνής Οργανισμός, όπως έχει υποχρέωση κάθε προεδρία που αναλαμβάνει την ευθύνη διοργάνωσης τέτοιων συνόδων.
Ο λαϊκισμός και η παραπληροφόρηση μπορεί να υπηρετούν την αντιπολιτευτική απαξίωση και τον μηδενισμό όλων των δράσεων, αλλά αυτά που αναφέρονται στο ανυπόγραφο δημοσίευμα δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και όσα συνέβησαν στην Κέρκυρα.
Με εκτίμηση
Ντόρα Μπακογιάννη»
Όπως διαπιστώνει ο αναγνώστης (που έχει κατορθώσει να κάνει την προσωπική του υπέρβαση και άντεξε να ολοκληρώσει την ανάγνωση της «απολογίας» της ΥΠΕΞ Ελλάδας), η κυρία Μπακογιάννη είναι διάφανη και ειλικρινής για όλους εκείνους που δεν πήραν χρήματα. Για τους άλλους, που πληρώθηκαν, δεν γίνεται κουβέντα… Δεν παραδίδεται κατάσταση ονομαστική των επιχειρήσεων ή των ατόμων που πήραν τις «επιταγούλες» τους, ούτε φυσικά δίνεται αναλυτικός λογαριασμός με τα ακριβή ποσά που πιστώθηκαν οι επιχειρηματίες που εργάστηκαν για την άτυπη σύνοδο του ΟΑΣΕ, αλλά δεν το έκαναν για την ψυχούλα της μανούλας τους… Και νομίζω πως το «ζουμί» της υπόθεσης δεν βρίσκεται σε αυτούς που δεν πήραν, αλλά σε αυτούς που τα πήραν…
Εμείς, θεωρούμε ιερή υποχρέωσή μας, να υπενθυμίσουμε στην κυρία Κούβελου - Μπακογιάννη πως οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες "τα έχουν ήδη πάρει" μαζί της και πως δύσκολα θα μπορέσει να τους αντιμετωπίσει στην επόμενη εκλογική περίοδο. Τα επιχειρήματά της, όποια και αν προβάλει (εκτός αν τα ρίξει όλα στον πρωθυπουργό...) δεν θα είναι σε θέση να την γλυτώσουν από τον διασυρμό που γνώρισε και ο πατέρας της όταν δεν μπόρεσε να εκλεγεί βουλευτής στην Κρήτη... Για όσο διάστημα ο χειρισμός των εθνικών θεμάτων για Μακεδονία, Βόρεια Ήπειρο, Ομογένεια, Θράκη, Αιγαίο και Κύπρο, συνεχίσει να βρίσκεται στο τέλμα ενός επικίνδυνου έλους και πλήρους στασιμότητας της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, άκρως ζημιογόνου για τα εθνικά θέματα αλλά και την Ελληνική κυριαρχία σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας των οποίων η Ελληνικότητα αμφισβητείται εντόνως και εμπράκτως από την Τουρκία, που μεθοδικά εργαζόμενη προσπαθεί να τις μεταβάλει σε "γκρίζες ζώνες".
Η κυρία Μπακογιάννη έχει να κάνει πολλά, με τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχει ασχοληθεί. Δεν γνωρίζω εάν δεν έχει χρόνο ή εάν τα θεωρεί χαμηλής προτεραιότητας ζητήματα... Δεν γνωρίζω εάν πιστεύει καν στις Ελληνικές θέσεις και έχει τη διάθεση ή και τις γνώσεις για να μπορεί να αντιμετωπίσει τις πολυμέτωπες επιθέσεις που δέχεται η χώρα... Αυτό για το οποίο αισθάνομαι πλήρη βέβαιότητα απέναντι στην κυρία Μπακογιάννη, είναι πως η επερχόμενη τιμωρία από τον λαό θα είναι σκληρή, πραγματικά σκληρή και άνευ προηγουμένου. Η περίπτωση Κούβελου - Μπακογιάννη, θα αποτελέσει το παράδειγμα αποφυγής πολιτικών κινήσεων για όσους θα ασχοληθούν με την πολιτική στο μέλλον... Κι αυτό, επειδή ακόμη και η υπομονή έχει τα όριά της... Και δυστυχώς, κάποιοι πολιτικοί σε αυτή την χώρα, έχουν μπερδευτεί και έχουν παρερμηνεύσει την υπομονή των πολιτών, νομίζοντας πως έχουν να κάνουν με ηλίθιους...
Κωνσταντίνος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Η ΚΥΡΙΑ ΚΟΥΒΕΛΟΥ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΤΟ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ. ΗΤΑΝ ΧΗΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΟ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΧΑΘΗΚΕ. ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟ ΠΛΑΣΣΑΡΕΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΣ, ΝΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Μπακογιαννη ασχολειται με τα θεματα που την συμφερουν.Το οτι ο Νταβουτογλου την εγραψε στα παλια του υποδηματα, και οτι ο Μιλοσοσκι δεν ανεχεται προσβολη της "μακεδονικης" εθνοτητας αλλα οτι πρεπει να διαφυλαχθει η "μακεδονικη" ταυτοτητα τους αφου "κατα εξαιρεση" για μια μερα αναγνωρισαμε τα Σκοπια σαν "Μακεδονια" δεν εχουν τοσο σημασια.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]