Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπακογιάννη: «Θέλουν να με φάνε για μία μονόστηλη είδηση»

Πέφτουν οι τίτλοι τέλους για την Ντόρα;

"Θέλουν να με φάνε" δηλώνει ουσιαστικά η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας για "τάση ανθρωποφαγίας" στις επιθέσεις που δέχεται. Ίσως και να συμφωνήσω μαζί της, ακόμη και για την υπερβολή που γίνεται και με βάση το συγκεκριμένο θέμα ζητείται η παραίτηση της κυρίας Μπακογιάννη και η άμεση έξοδός της από το υπουργείο Εξωτερικών.
Σαφέστατα η κυρία Μπακογιάννη έχει κάνει πολύ χειρότερα, από μία απλή διευκόλυνση εξόδου ενός υπόδικου από την χώρα, με ευθύνη υπαλλήλων του υπουργείου. Είναι απόλυτα επιβεβαιωμένο από την δράση της (ή την αδράνειά της) στο συγκεκριμένο υπουργείο, πως υπήρξαν πολλές άλλες σοβαρότερες αφορμές για απομάκρυνσή της, ως ακατάλληλης χειρισμού εθνικών θεμάτων. Και δικαίως απορεί σήμερα η κυρία Μπακογιάννη, για το πώς ένα τόσο μικρό θέμα έχει καταφέρει να απειλεί τη θέση της και το πολιτικό της μέλλον…
Στο ζήτημα των συνομιλιών με τα Σκόπια, πιάστηκε να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να εφαρμόζει την πολιτική «βλέποντας και κάνοντας» ή άλλες φορές την πολιτική της «μη πολιτικής» και δεν ένιωσε αντιδράσεις τέτοιες που να την απειλήσουν. Οι συνεχείς προκλήσεις προς τον Ελληνισμό, αλλά και προς τους Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι στηρίζουν έμμεσα –μέσω της οικονομίας- την Ελληνική πολιτική στο εσωτερικό των Σκοπίων. Η κυρία Μπακογιάννη, αν και ανίκανη ή απρόθυμη να παρακολουθήσει τις εξελίξεις, πολλές φορές βρέθηκε προ εκπλήξεων από νεαρούς πολιτικούς που κατάφεραν να την «ζαλίσουν» με τις συνεχείς εναλλαγές και πολύ-επίπεδες προκλήσεις που έθεταν συνεχώς προς την Ελληνική πλευρά.
Στο ζήτημα με την Ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου, η ανυπαρξία της πολιτικής της κυρίας Μπακογιάννη και του υπουργείου Εξωτερικών, ήταν σε τέτοιο βαθμό, που επέφερε απροσχημάτιστες διώξεις κατά του Ελληνισμού της Βορείας Ηπείρου από το καθεστώς της Αλβανίας. Οι διώξεις μάλιστα είχαν και ποικιλία και δεν έμειναν μόνο σε πολιτικό επίπεδο, αλλά πέρασαν και σε οικονομικό, με ξεδιάντροπες κλοπές Ελληνικών περιουσιών!!! Και πάλι, η κυρία Μπακογιάννη υπήρξε στο απυρόβλητο, χωρίς να δεχθεί οποιαδήποτε κριτική ή ευθύνη για τις δυσάρεστες εξελίξεις.
Στα θέματα που άπτονται των διαφορών με την Τουρκία, η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών, μέσω της ανυπαρξίας έργου αλλά και της «διστακτικότητας», κατάφερε να τοποθετήσει την Τουρκία ως ηγέτιδα δύναμη της περιοχής των Βαλκανίων, δια στόματος Μπάρακ Ομπάμα!!! Οι συνεχείς παραβιάσεις και η συνεχούς αυξανόμενη προκλητικότητα στο Αιγαίο, αντιμετωπίστηκαν με τυπικά διαβήματα, χωρίς ίχνος μίας δυναμικής που θα μπορούσε να βάλει σε σκέψεις την γείτονα Τουρκία. Το ότι η κυρία Μπακογιάννη τα έκανε θάλασσα στο Αιγαίο, αρκεί από το γεγονός πως η Άγκυρα έφτασε στο σημείο να αμφισβητεί ανοιχτά όχι μόνο τις ακατοίκητες βραχονησίδες του Αιγαίου, αλλά ακόμη και τα κατοικημένα νησιά, τα οποία έχουν γίνει σε καθημερινή βάση «εικονικό πεδίο βολών» για την Τουρκική πολεμική αεροπορία!!!
Μπακογιάννη και Θράκη, όμως είναι δύο λέξεις που δεν έχουν συναντηθεί ποτέ. Προσωπικά, αμφιβάλω αν γνωρίζει η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών τα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων της περιοχής, χριστιανών και μουσουλμάνων και ιδιαίτερα των Πομάκων τους οποίους «δίνει» μέσω της «μη πολιτικής» και της πλήρους απραξίας στην Άγκυρα. Επίσης, άγνωστη πρέπει να είναι και η δράση του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής στην κυρία Μπακογιάννη, αφού ούτε μία «παρατήρηση» του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών δεν έχει ανακοινωθεί από το Ελληνικό Υπ.Εξ. Το πολιτικό προφίλ, της κυρίας Μπακογιάννη, στην Θράκη, είναι ανύπαρκτο και πέρα από τα φανατικά στελέχη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στην ακριτική περιοχή, δεν υπάρχουν πολίτες που βλέπουν με συμπάθεια την «δράση» της, η οποία «δράση» στην πραγματικότητα είναι ο ορισμός της πολιτικής αδράνειας!!!
Για όλα αυτά, θα έπρεπε να έχει συρθεί εκτός του υπουργείου Εξωτερικών η κυρία Μπακογιάννη, πολύ καιρό πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο της διαφυγής του γνωστού υπόδικου. Δίκαια λοιπόν, αναρωτιέται η ίδια «δεν θεωρώ ότι ένα τέτοιο θέμα μπορεί να οδηγήσει έναν υπουργό Εξωτερικών σε παραίτηση»… Αφού τελείως αδικαιολόγητα, σε προηγούμενες περιπτώσεις, κατ’ επανάληψη, έχαιρε της πλήρους ασυλίας και ανευθυνότητας…
Τα παράπονα της κυρίας Μπακογιάννη και οι αναφορές της για «μονόστηλη είδηση», επίσης είναι δίκαια και φυσική είναι η απορία που εκφράζει: «Αναμφισβήτητα έγινε λάθος. Αναμφισβήτητα υπήρξε μια ολιγωρία των υπηρεσιών, αλλά το μέγεθος της επίθεσης είναι εκτός κάθε λογικής. Δεν θεωρώ ότι θα μπορούσε ποτέ να γίνει θέμα παρά πάνω από μια ή δύο στήλες στις εφημερίδες, αν δεν ήμασταν σε προεκλογική περίοδο». Η διαπίστωσή της και το μήνυμά της προς τα ΜΜΕ, που την κάλυπταν στο παρελθόν αλλά την εξέθεσαν προεκλογικά, είναι και μία έμμεση υπενθύμιση σε τυχόν χρέη εκδοτών και καναλαρχών; Ίσως, αλλά μάλλον η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών θέλει να «ψαρέψει» για πιθανή «εμπλοκή» κάποιων που επιδιώκουν τον πολιτικό της αφανισμό, ο οποίος ήδη ψιθυρίζεται πως θα ξεκινήσει από το βράδυ των Ευρωεκλογών, με την εκφώνηση των exit polls ή των πρώτων εκλογικών αποτελεσμάτων.
Η δυναστεία Μπακογιάννη τελειώνει; Αυτό αφήνει να εννοηθεί η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη έμμεσα σε εσωτερικούς-εσωκομματικούς εχθρούς: «Σε ένα μεγάλο κόμμα υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να σε συμπαθούν περισσότερο και άνθρωποι που σε συμπαθούν λιγότερο. Όλοι όμως θα πρέπει να έχουν κάποια επιχειρήματα». Και μάλλον έχει δίκιο, επειδή δεν είναι λίγοι εκείνοι που βρίσκονται στη Νέα Δημοκρατία, αλλά εκτός «θέσεων» λόγω της αδιαφορίας ή λόγω της φιλοδοξίας της κόρης του επίτιμου προέδρου του κόμματος, του Κ. Μητσοτάκη.
Η αυριανή ημέρα θα δείξει κατά πόσο το χρέος, της πτώσης της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές, θα το πληρώσει η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών, η οποία δεν διστάζει ακόμη και τώρα να κατηγορεί υπαλλήλους του υπουργείου της γι αυτά που συμβαίνουν στο υπουργείο στο οποίο υπεύθυνη είναι η ίδια, ως υπουργός και πολιτική προϊσταμένη του Υπ.Εξ. Εκτός εάν η Ντόρα Μπακογιάννη θεωρεί δική της ευθύνη τις φωτογραφήσεις με διάσημους πολιτικούς του πλανήτη και ευθύνη όλων των άλλων θεμάτων που άπτονται του Υπ.Εξ. τους υπαλλήλου του!!!
Κωνσταντίνος

Υ.Γ.: Πάντως, έχεις δίκιο Ντόρα. Είναι μεγάλη αδικία να σε "τρώνε" για ένα μονόστηλο, αυτοί που "κατάπιναν" τα μεγάλα λάθη...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. δεν τρωγεσε με τιποτα εσυ.
    τελειως ..ανοστη.
    φυγε διοτι η ζημια που μας εκανες στα εθνικα θεματα ειναι μεγαλη.
    φυγε και σου υποσχομαστε οτι θα σε ξεχασουμε για ....παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://ellinikoforum.blogspot.com/2009/06/blog-post_2064.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]