Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σηκώνει τους τόνους προς την Τουρκία ο Χριστόφιας

Απειλώντας την Ευρωπαϊκή της ένταξη

Σε κάθε βήμα της, η Τουρκία μας βρίσκει μπροστά της, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Τούρκου Υπουργού Επικρατείας και αρμόδιου των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε., Εγκεμέν Μπαγίς, ότι αισθάνεται έντονα τη σκιά της Κύπρου σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.
Μιλώντας στο περιθώριο δημοσιογραφικής διάσκεψης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε πως "αυτό είναι απάντηση σε αυτούς που λένε ότι εμείς αφήνουμε ανεξέλεγκτη την Τουρκία να περάσει".
"Δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Ασφαλώς και σε κάθε βήμα της η Τουρκία μας βρίσκει μπροστά της. Κι εμάς ειδικά, ακόμα πιο έντονα και πιο πειστικά αν θέλετε, διότι η δική μας η πολιτική πείθει ότι εμείς θέλουμε κι ότι η Τουρκία θα πρέπει να θελήσει να τερματίσει την κατοχή. Διαφορετικά θα μας βρίσκει μπροστά της στην πορεία της και το Δεκέμβριο. Ασφαλώς και το Δεκέμβριο", συμπλήρωσε.
Σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου
Σε ερώτηση αν μετά τις ευρωεκλογές θα καλέσει σε συνεδρία το Εθνικό Συμβούλιο ή θα έχει συνάντηση με αρχηγούς κομμάτων, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, είπε ότι "δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να δεσμεύσω τον εαυτό μου ή να δεσμευτώ ενώπιον του κυπριακού λαού τι θα γίνει".
"Είναι καιρός να συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο έτσι κι αλλιώς. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση μου να καλέσω το Εθνικό Συμβούλιο για να γίνει και μια σφαιρική ανάλυση των εξελίξεων στο Κυπριακό και πιθανώς μια κατ’ αρχήν μια ανταλλαγή απόψεων. Απ’ εκεί και πέρα θα δω και τους αρχηγούς των κομμάτων", σημείωσε.
Είναι λογικό και αυτονόητο θα έλεγα, συνέχισε, ότι θα διαβουλευτώ με τους ηγέτες των κομμάτων και κατ’ ιδίαν αλλά και σε σύναξη επίσημη για τα ζητήματα που αφορούν τη δική μας την πορεία αλλά και την πορεία της Τουρκίας και τις πιθανές αντιδράσεις.
Ινδικό ενδιαφέρον για Βασιλικό
Σε ερώτηση αν υπάρχει ενδιαφέρον από την Ινδία για επένδυση μονάδας στο Βασιλικό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι "υπάρχει από διάφορες κατευθύνσεις ενδιαφέρον και βεβαίως εμείς όπου υπάρχει και απόκριση και υπάρχει ενδιαφέρον, είμαστε πανέτοιμοι να συζητήσουμε μαζί τους ασφαλώς".
Πρόσθεσε ότι ενδιαφέρον για δημιουργία ενεργειακού κέντρου, "υπάρχει από ιδιώτες υπάρχει και από χώρες".
Οσον αφορά τη συνάντηση του σήμερα με την Ύπατο Αρμοστή της Ινδίας Lavanya Prasad, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η διπλωμάτης αναχωρεί από την Κύπρο και σε αυτό το γεγονός οφείλεται η συνάντηση τους.
"Είναι παραδοσιακή συνάντηση για να ευχαριστήσει και να την ευχαριστήσω κι εγώ για την παρουσία της εδώ πέρα και για να την κατευοδώσουμε", κατέληξε.
Άρχισε να καταλαβαίνει ο κύριος Χριστόφιας πως το αδιέξοδο στο οποίο τον έβαλαν θα αποτελέσει και τον πολιτικό του τάφο; Μακάρι! Γιατί μόνο με τέτοιες αντιδράσεις θα μπορέσει να "βάλει τα πράγματα στη θέση τους" και να σταματήσει αυτό το αδικαιολόγητο "δώσε" (και όχι πάρε) της Τουρκίας.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η Κυπρος ειναι μελος της Ευρωπαικης Ενωσης και δεν χωριζεται σε δυο κρατη και ουτε εθεσε τετοιο θεμα χωρισμου η Ευρωπαικη Ενωση για αυτο καλειται ο Αξιοτιμος κ.κ. Χριστοφιας και οι λοιπες πολιτικες δυναμεις της Κυπρου να καταστησουν σαφες στους Τουρκοπριους οτι η Κυπρος ειναι ενιαιο μελος της Ευρωπαικης Ενωσης και οτι θα εφαρμοστει το δικαιο της σε ολη την Κυπρο και δεν ειναι προτεκτορατο κανενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]