Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Σαρκοζί είπε όχι στον Ομπάμα για είσοδο της Τουρκίας στην Ευρώπη

Η Ευρώπη δεν θέλει την Τουρκία

Σαρκοζί: "Δεν μπορώ να επιτρέψω

να ταραχθεί η σταθερότητα στην Ε.Ε.


«Όχι» στην ενσωμάτωση της Τουρκίας στην Ε.Ε. είπε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί κατά τις συνομιλίες που είχε με τον Μπαράκ Ομπάμα στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών για τη Συμμαχική απόβαση στη Νορμανδία την 6η Ιουνίου 1944.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ανδρών, ο Σαρκοζί σημείωσε ότι «η παραδοσιακή επίσημη αμερικανική θέση είναι η (τυπική) ενσωμάτωση (της Τουρκίας) στην ΕΕ. Ηταν η θέση των προέδρων Μπους και Κλίντον, όλων των Αμερικανών προέδρων» και πρόσθεσε: «Η δική μου θέση δεν προβλέπει την ενσωμάτωση στην ΕΕ της Τουρκίας».
Παραδέχθηκε ωστόσο ότι η Τουρκία είναι μια γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης και συμπλήρωσε: «Είναι πολύ σπουδαίο η Ευρώπη να έχει τα σύνορά της, υπό την έννοια ότι η Ευρώπη για τον πλανήτη έχει έναν ρόλο σταθεροποίησης, που δεν θα μπορέσω να αφήσω να καταστραφεί».
Η άρνηση Ομπάμα ουσιαστικά είναι και η άρνηση της Ευρώπης να δεχθεί την Τουρκία στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρά το ότι η Τουρκία διατελεί υπό την προστασία του Λευκού Οίκου, οι αντιδράσεις της Ευρώπης έχουν καταγραφεί και στο προεκλογικό τοπίο, όπου είχαμε συνεχείς επίσημες δηλώσεις και ξεκάθαρες αντιδράσεις για την περίπτωση εισδοχής, της χώρας των 71 εκατομμυρίων ανθρώπων, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι λόγοι δεν είναι θρησκευτικοί, αλλά καθαρά οικονομικοί, μιάς και οι Ευρωπαίοι πολίτες αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο που πρόκειται να διατρέξει η εργασία τους, από την λαίλαπα πολλών εκατομμυρίων Τούρκων που περιμένουν να μπούνε ως ισότιμοι πολίτες στην αγορά εργασίας, με βέβαιο αποτέλεσμα τον επηρεασμό των μισθών και των ημερομισθίων. Πέρα από τον οικονομικό παράγοντα, είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν δημογραφικές αλλαγές στις χώρες υποδοχής των Τούρκων μεταναστών, αλλά και δημιουργία περιοχών ισλαμικών γκέτο (η περίπτωση του Μονάχου είναι χαρακτηριστική). Τέλος, οι ευρωπαίοι πολίτες φοβούνται (και δικαίως) πως οι Τούρκοι μετανάστες μεσοπρόθεσμα θα επηρεάσουν την πολιτική ζωή των χωρών τους, πέρα από την κοινωνική και δημογραφική οπισθοδρόμηση και αλλοίωση (αντίστοιχα).
Έτσι, ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, σήκωσε σήμερα το φορτίο που του μετέφεραν οι πολίτες όλης της Ευρώπης και αρνήθηκε στον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα να δεχθεί την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε. Το όχι του Σαρκοζί όμως, είναι ταυτόχρονα και ένα όχι στην πολιτική επηρεασμού των ΗΠΑ προς την Ευρώπη και χαράζει μία νέα εποχή στις σχέσεις της Ουάσιγκτον με τις Ευρωπαϊκές χώρες. Η Τουρκία αποτελεί σαφέστατα παράγοντα αποσταθεροποίησης για την Ευρώπη και ο Νικολά Σαρκοζί δεν δίστασε να το δηλώσει ξεκάθαρα "Δεν μπορώ να επιτρέψω να ταραχθεί η σταθερότητα στην Ε.Ε."!!! Μία λιτή δήλωση που λέει πολλά για την ποιότητα της Τουρκίας και για τις δυσάρεστες αλλαγές που θα επιφέρει στην Ευρωπαϊκή Ένωση η είσοδός της σε αυτήν...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]