Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί είναι πρόθυμος να δώσει εδάφη ο Ταλάτ;

Μήπως για να πάρει... εγγυήσεις;

Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ έκανε τη δήλωση περί παραχωρήσεων στο εδαφικό, προκειμένου να πετύχει από το Δημήτρη Χριστόφια αποδοχή των τουρκικών εγγυήσεων, αναφέρει σε άρθρο του, σε τουρκική ιστοσελίδα, ο Τούρκος ειδικός επί στρατηγικών ερευνών Χάσγκιουλερ.
Αναφέρει σχετικά ότι η δήλωση Ταλάτ μπορεί να αξιολογηθεί ως προσφορά «κλάδου ελαίας» στον Πρόεδρο Χριστόφια και στέλλει το μήνυμα ότι αναμένει από τον τελευταίο αντίστοιχη κίνηση. «Μπορεί να είναι η αποδοχή της τουρκικής εγγύησης» συμπεραίνει.
Ο Τούρκος ειδικός επισημαίνει ότι την παραχώρηση εδαφών είχαν αποδεχθεί στο παρελθόν ο Ραούφ Ντενκτάς και ο πρώην Πρόεδρος της Τουρκίας Κενάν Εβρέν.
Ο Ταλάτ, συνεχίζει ο Χάσγκιουλερ, θέλει να επιτύχει μια παραχώρηση από το Χριστόφια, ώστε με το χαρτί αυτό να διεκδικήσει τις επόμενες «προεδρικές εκλογές» στα κατεχόμενα.
Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ο Κενάν Εβρέν είχε δηλώσει πριν από επτά χρόνια ότι «το επιπλέον έδαφος που έχει καταληφθεί, μπορεί σε ενδεχόμενες συνομιλίες να δοθεί πίσω υπό τύπον παραχωρήσεων».
Ο Εβρέν, στις 21 Νοεμβρίου 2002, είχε δηλώσει σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο: «Οι δυνάμεις που αποβιβάστηκαν στην Κύπρο, όταν δεν συνάντησαν αντίσταση, προχώρησαν πέραν από τη γραμμή που είχε προγραμματιστεί. Αργότερα το θέμα αυτό συζητήθηκε με την τότε κυβέρνηση και έγινε αποδεκτή η άποψη ότι το επιπλέον έδαφος που έχει καταληφθεί μπορεί σε ενδεχόμενες συνομιλίες να δοθεί πίσω, υπό τύπον παραχωρήσεων. Κατά την άποψή μου, το εάν το έδαφος που θα επιστραφεί είναι μεγάλο ή μικρό, αποτελεί σημαντική υπόθεση».


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Περι ποιας λυσεως ομιλουν οταν στην ουσια θα υπαρχουν δυο κρατη απο τα οποια το Ελληνοκυπριακο θα ειναι πληρως ελεγχομενο απο τους τουρκους και περι ποιας επιστροφης εδαφους ομιλουν οταν αυτο θα αποτελει τμημα του Ελληνοκυπριακου και πληρως ελεγχομενου απο τους τουρκους εδαφους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]