Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλωνίζουν οι Τούρκοι με την άδεια της Ελλάδας και της Κύπρου...

Τουρκίας «μηδενικά προβλήματα»…

Φορώντας γαλανόλευκη ριγέ γραβάτα, ο νέος Υπ.Εξ. του συνεχιζόμενου Αττίλα, κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, πραγματοποίησε την πρώτη παράνομη επίσκεψή του στα κατεχόμενα υπό του Αττίλα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, την παρελθούσα εβδομάδα.
Και δήλωσε με νόημα ότι, μόλις διορίστηκε υπουργός επέλεξε, προτού καν πάει στην οικογένεια και στο σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη, να επισκεφθεί το «σπίτι του» την «ΤΔΒΚ», όπως ονομάζουν οι Τούρκοι κατακτητές το κατοχικό τους ψευδοκράτος στα σκλαβωμένα και βιαίως εκτουρκιζόμενα επί 35 χρόνια εδάφη των Ελλήνων Κυπρίων.
Με καμάρι ο επί 7ετίαν «αρχιτέκτων» της «νέο-οθωμανικής» εξωτερικής πολιτικής των ισλαμικών κυβερνήσεων Γκιουλ και Ερντογάν, καθηγητής Νταβούτογλου, δήλωσε την επιτυχία της πολιτικής του «των μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες», ως προς την Ελλάδα, που τη χαρακτήρισε, μάλιστα, ως «το καλύτερο παράδειγμα» αυτής της πολιτικής. Βέβαιος ων ότι, οι ελλαδοτουρκικές σχέσεις θα βελτιωθούν έτι περαιτέρω…

Δυστυχώς, απ’ τη σκοπιά της τουρκικής στρατηγικής, για τους στόχους της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής, για τις ανάγκες της κεμαλικής, ισλαμικής και νέο-οθωμανικής τακτικής, ο Υπ.Εξ. της Τουρκίας έχει… απόλυτο δίκαιο: Παρά την συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή της διχοτομημένης από τον Αττίλα Κύπρου, παρά την εντεινόμενη, ενόπλως έμπρακτη επί χρόνια, αμφισβήτηση της ελλαδικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, από τα Ίμια, το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι ως την Άνδρο, παρά την ψηφισμένη από την τουρκική Βουλή και μηδέποτε αποσυρθείσα απειλή πολέμου (CASUS BELLI) κατά της Ελλάδος και των διεθνώς νομίμων δικαιωμάτων της στα χωρικά της ύδατα, παρά τις μεθοδεύσεις εναντίον της Δ. Θράκης με «όχημα» την εκεί μουσουλμανική (εκτουρκιζόμενη) μειονότητα, παρά την εξάλειψη των Ελλήνων Ίμβρου, Τενέδου και Κωνσταντινουπόλεως, παρά τις διαρκείς επιδρομικές εξορμήσεις της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και τις διαδοχικώς αναβαθμιζόμενες πολεμικές ασκήσεις «Θαλασσόλυκος» και «Κυρίαρχος» (Egemon) του τουρκικού ναυτικού, η Αθήνα, όντως προσφέρει όχι μόνο «μηδενικά προβλήματα» στην Τουρκία, αλλ’ αποτελεί, ομού μετά της Λευκωσίας και τον - άνευ ίχνους ανταλλαγμάτων - σημαιοφόρο της τουρκικής ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ίνα πληρωθή το ρηθέν:
Η Τουρκία αλωνίζει, όχι μόνο επειδή τής προσφέρουν αφειδώς ΗΠΑ και Εγγλέζοι τις αλωνιστικές μηχανές, αλλά κυρίως - και προπάντων - επειδή Ελλάς και Κύπρος της παραχωρούν τα… αλώνια! Ο Θεός να βάλει το χέρι του!
ΕΡΩΤΗΣΗ
Μετά και από τα περί «εποικοδομητικής ασάφειας» και τα περί «συνιστώντων κρατών» και τα περί του «Joint Statement» της 23ης Μαΐου 2008 κ.ο.κ., που είπε χθες στον κ. Α. Παράσχο της «Κ» ο κ. Ταλάτ, απέμεινε κανείς που να πιστεύει ότι υπήρξε η περιλάλητη «κοινή γλώσσα» βάσει της οποίας αποφασίστηκε η από 3ης Σεπτ. 2008 έναρξη των «απευθείας διαπραγματεύσεων»;
Λάζ. Α. Μαύρος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΛΑΖΑΡΕ ΜΑΥΡΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΣΟΥ. ΟΤΑΝ ΠΗΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕΣ.

    ΘΥΜΑΣΕ ΤΟ 1989 ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΚΑΣΣΙΑΝΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙΣ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΣ, ΔΕΝ ΠΕΤΑΞΕΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΗΓΕΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΜΟΣΑΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΤΟΥΣ ΦΟΒΗΘΗΚΕΣ. ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΣ ΔΕΙΛΕ;ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ. AYTA ΜΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟΤΕ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΑΤΤΙΛΕΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΕΡΑΓΙΟΥ(ΚΑΤΕΧ.ΛΕΥΚΩΣΙΑ) ΓΙΑ 8 ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ 60 ΑΤΟΜΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣ ΝΥΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜ. ΠΟΛΙΤΗΣ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.
    ΣΣΥΛΛΟΠΕΛΛΕ ΤΖΑΙ ΣΚΑΡΤΑΡΟΠΕΛΛΕ ΛΑΖΑΡΕ ΜΑΥΡΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί να μην "αλωνίζει" η Τουρκία; Τί ξέρουν οι Έλληνες για το επαίσχυντο ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ που υπέγραψαν ο πρωθυπουργός Σημίτης και ο υπουγός εξωτ. Γιωργάκης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]