Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ντενκτάς δήλωσε πως θα διέκοπτε άμεσα τις συνομιλίες αν ήταν στη θέση του Ταλάτ

Tο περιουσιακό τους έχει γίνει «κόλαση»

Αν ήταν στη θέση του Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θα διέκοπτε τις συνομιλίες, δήλωσε χθες ο τέως ηγέτης των Τ/κ Ραούφ Ντενκτάς, αναφερόμενος στην απόφαση Οραμς.
Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο τέως ηγέτης των Τ/κ δήλωσε ότι θεωρεί τρομακτικό το ότι με την συγκεκριμένη απόφαση δεν θα έχουν ισχύ οι λεγόμενοι νόμοι και "τίτλοι ιδιοκτησίας".
Κάλεσε τον κ. Ταλάτ να πει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ότι δεν συζητά το περιουσιακό και κατ ' αυτόν τον τρόπο να διαμηνύσει στη διεθνή κοινότητα ότι υποστηρίζει τους λεγόμενους τίτλους ιδιοκτησίας.

Ο κ. Ντενκτάς είχε επισκεφτεί το Δικηγορικό Σύλλογο Κωνσταντινούπολης.
Προκλητικός ο υπουργός Προεδρίας της Τουρκίας
Ο Υπουργός Προεδρίας της Τουρκίας και διαπραγματευτής της ενταξιακής της πορείας, Εγεμέν Μπαγίς, είπε ότι σε περίπτωση που αρθεί η λεγόμενη απομόνωση των Τ/κ, η Τουρκία θα ανοίξει τα λιμάνια και αεροδρόμιά της στα ε/κ πλοία και αεροπλάνα.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ανταποκρίτρια της "Κίπρις" στο Λονδίνο και που αναδημοσιεύεται στην τ/κ έκδοση της εφημερίδας ο Τούρκος Υπουργός επανέλαβε την υποστήριξή του στον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και στη σημασία που δίνει η χώρα του στις απευθείας συνομιλίες".
Επανέλαβε ότι η Κύπρος είναι "εθνική υπόθεση" για την Τουρκία.
Ο Υπουργός Προεδρίας στην Αγκυρα είπε ότι όλες οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Τουρκία στην ευρωπαϊκή της πορεία πηγάζουν από το Κυπριακό.
Ισχυρίστηκε ότι επί εξουσίας Ταγίπ Ερντογάν καμία χώρα του κόσμου και κανένας ηγέτης δεν θεωρεί πλέον υπαίτια την Τουρκία ή το ψευδοκράτος για την μη επίλυση του Κυπριακού και αυτό, "χωρίς να αποσύρουμε ούτε έναν στρατιώτη και χωρίς να παραχωρήσουμε ούτε σπιθαμή εδάφους".
Η τ/κ εφημερίδα "Γκιουνές" δημοσιεύει και αυτή δηλώσεις του Υπουργού Προεδρίας, σε εκδήλωση βρετανικού πανεπιστημίου, κατά τη διάρκεια της οποίας ισχυρίστηκε ότι είναι η ε/κ πλευρά που πρέπει να πειστεί για λύση του Κυπριακού.
Ο Τούρκος Υπουργός προέβαλε τον ισχυρισμό ότι στην Κύπρο "κάθε μέρα ο ήλιος ανατέλλει πάνω από δύο προέδρους, πάνω από δύο δημοκρατίες επειδή όντως στο νησί υπάρχουν δύο δημοκρατίες" κατά την έκφρασή του.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]