Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Περισσότερες μεταρρυθμίσεις από την Τουρκία ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Υποτυπώδη τα ανθρώπινα δικαιώματα

Τη σημασία της κοινής δέσμευσης μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και τις συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα επισημαίνει σε ψήφισμα το οποίο υιοθετήθηκε κατά τη χτεσινή συνεδρία της Ολομέλειας του στο Στρασβούργο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ).
Στο ψήφισμα το οποίο αφορά την Ετήσια Έκθεση του 2008 για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Σώματος το ΕΚ χαρακτηρίζει την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να επιτρέψει τις τηλεοπτικές εκπομπές στην κουρδική γλώσσα, ως σημαντικό βήμα προόδου για την ελευθερία του λόγου στην Τουρκία.
Επισημαίνει ωστόσο πως το γεγονός ότι η χρήση της κουρδικής γλώσσας στη Βουλή και στην πολιτική γενικότερα, επιβεβαιώνει την ανάγκη για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις έτσι ώστε να διασφαλιστεί η προστασία και ο σεβασμός προς τις μειονότητες αλλά και ο πλήρης σεβασμός της ελευθερίας της έκφρασης τόσο σε νομικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο σύμφωνα και με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ.
Παράλληλα, το ΕΚ εκφράζει ανησυχία αναφορικά με το γεγονός ότι δεν σημειώθηκε πρόοδος στην Τουρκία σε σχέση με την επικύρωση «διεθνών εργαλείων» στον τομέα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συγκεκριμένα του προαιρετικού Πρωτοκόλλου της Διεθνούς Σύμβασης κατά των Βασανιστηρίων και της Σύμβασης των ΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες καθώς και των πρόσθετων πρωτοκόλλων 4,7 και 12 του ΕΔΑΔ.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]