Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνωμοσία ανθρώπων του Μπους κατά Ομπάμα βλέπουν οι Ρώσοι

Καταγγελία βόμβα από τον Ρογκόζιν

Ο Ρώσος πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ Ντμίτρι Ρογκόζιν υποστήριξε σήμερα ότι δεν αποκλείεται να εξυφαίνεται μία "συνωμοσία" από τους ανθρώπους του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους κατά της πολιτικής του νυν προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στους κόλπους της Ατλαντικής Συμμαχίας.
"Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία διαμόρφωσης του νέου επιτελείου τους, των νέων διαπραγματευτών τους, της νέας σύνθεσης της διπλωματίας τους. Και υπάρχουν άνθρωποι, διορισμένοι από την προηγούμενη διοίκηση, οι οποίοι εξακολουθούν να υπακούουν στις αξίες της πρώην διοίκησης", είπε ο ρώσος αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.
Με αυτή την έννοια, προσέθεσε, "δεχόμαστε την πιθανότητα μιας συνωμοσίας κατά του Ομπάμα στους κόλπους της Συμμαχίας".
Ο Ρογκοζίν διαβεβαίωσε στη συνέχεια ότι η Ρωσία εξακολουθεί να επιθυμεί την εξομάλυνση των σχέσεών της με το ΝΑΤΟ, ενώ τόσο η Μόσχα όσο και η Ουάσινγκτον έχουν εκφράσει την πρόθεση να αναθερμάνουν τις διμερείς τους σχέσεις, που είχαν ψυχρανθεί επί κυβερνήσεως Μπους.
Οι σχέσεις της Μόσχας με το ΝΑΤΟ παραμένουν πάντως πολύ δύσκολες, καθώς οι μεταξύ τους διαφορές έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες.
Η Μόσχα κατήγγειλε τη διεξαγωγή ασκήσεων του ΝΑΤΟ στη Γεωργία και την απέλαση δύο ρώσων διπλωματών που εκπροσωπούσαν τη χώρα τους στην Ατλαντική Συμμαχία στο πλαίσιο ενός σκανδάλου κατασκοπείας.
Αντιδρώντας στις απελάσεις αυτές, η Ρωσία απέσυρε τις διαπιστεύσεις δύο καναδών διπλωματών που εργάζονταν για τη Συμμαχία στη Μόσχα, ενώ ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ ακύρωσε τη συμμετοχή του στο Συμβούλιο Ρωσίας-ΝΑΤΟ.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]