Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μία τρίχα προδίδει μέλος του "Επαναστατικού Αγώνα"

Πολύ κοντά στη σύλληψή του...

Την ταυτότητα ενός μέλους του «Επαναστατικού Αγώνα» γνωρίζει πλέον η ΕΛ.ΑΣ., καθώς εδώ και λίγες ημέρες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει στη διάθεσή της ένα σημαντικό στοιχείο για τη λεγόμενη «νέα γενιά» τρομοκρατών.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής, πρόκειται για μία τρίχα που ανήκει σε έναν από τους δράστες της επίθεσης που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2007 εναντίον του ειδικού φρουρού του τότε προέδρου του Αρείου Πάγου, Ρωμύλου Κεδίκογλου.
Η επίθεση αυτή αποδίδεται στον «Επαναστατικό Αγώνα», λόγω της ομοιότητας του οπλοστασίου που χρησιμοποιήθηκε σε επόμενη επίθεση, την ευθύνη της οποία είχε αναλάβει η συγκεκριμένη οργάνωση.
Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για «την άκρη του νήματος στη δράση των ενόπλων οργανώσεων», ενώ σε συνεχή ενημέρωση για την πορεία των ερευνών βρίσκεται και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
«Χτενίζοντας» ξανά τα στοιχεία
Οι έρευνες ξεκίνησαν ύστερα από υπόδειξη των επιτελών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και παρέμβαση του κ. Μαρκογιαννάκη, οι οποίοι ζήτησαν από τις τεχνικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. να εξετάσουν και να συγκρίνουν ξανά όλα τα ευρήματα από τις επιθέσεις του «Επαναστατικού Αγώνα».
Ζητήθηκε, ακόμη να διερευνηθούν ξανά όλα τα ευρήματα από απόπειρες αρπαγής οπλισμού από αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς, καθώς και από τη δράση κάποιων ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου τα οποία είχαν προχωρήσει σε ληστείες τραπεζών και σε άλλου τύπου επιθέσεις.
Το ενδιαφέρον εστιάστηκε στην επανεξέταση και στη σύγκριση δειγμάτων DΝΑ από βιολογικό υλικό, όπως τρίχες, που έχει βρεθεί σε πολλές από αυτές τις ενέργειες και το οποίο ως τώρα είχε μείνει ανεκμετάλλευτο.
Από τις έρευνες που έγιναν ξανά σε ένοπλες επιθέσεις της περιόδου 2003-2009 προέκυψε το σημαντικό εύρημα, η τρίχα, που παραπέμπει σε συγκεκριμένο άτομο-μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα».
Συγκεκριμένα, στην επίθεση κατά του φρουρού του Ρωμύλου Κεδίκογλου συμμετείχε άτομο από τον αντιεξουσιαστικό χώρο το οποίο είχε λάβει μέρος πριν από περίπου τρία χρόνια σε ληστεία τράπεζας.
Τα εγκληματικά εργαστήρια οδηγήθηκαν σε αυτό το συμπέρασμα από το γενετικό υλικό που ανιχνεύτηκε σε αντικείμενα τα οποία είχαν εγκαταλείψει οι δύο κουκουλοφόροι δράστες οι οποίοι είχαν αρπάξει το βράδυ της 17ης Απριλίου 2007 το υποπολυβόλο ΜΡ-5 και τις σφαίρες του 21χρονου ειδικού φρουρού.
Οι δράστες φεύγοντας πέταξαν σε κοντινό σημείο ένα υπηρεσιακό μπλοκ και άλλα έγγραφα που είχαν αρπάξει από τον ειδικό φρουρό, καθώς και έναν από τους σκούφους που φορούσαν. Στις σημειώσεις και στον σκούφο βρέθηκε βιολογικό υλικό με το ίδιο γενετικό αποτύπωμα και αυτό δεν άφηνε αμφιβολία ότι επρόκειτο για το DΝΑ ενός εκ των δύο δραστών.
Μέχρι πρόσφατα, όμως, αυτό το DΝΑ παρέμενε μόνο ένας αριθμός...
Κατόπιν περαιτέρω έρευνας στους σχετικούς φακέλους, ο αριθμός αυτός ταυτοποιήθηκε με έναν άλλον που αφορούσε γενετικό υλικό: μία τρίχα η οποία είχε βρεθεί έπειτα από μια ληστεία που είχε γίνει στο κέντρο της Αθήνας.
Η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε την ταυτότητα όλων των εμπλεκομένων στη ληστεία, όμως ως σήμερα δεν έχει συλλάβει τέσσερις από αυτούς οι οποίοι έχουν εξαφανιστεί.
Να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως η συμμετοχή σε ληστείες αποτελεί μέθοδο δημιουργίας οικονομικών πόρων που συνηθίζουν να ακολουθούν οι τρομοκρατικές ομάδες. Το γεγονός αυτό παραπέμπει σε οργάνωση η οποία είτε έχει πείρα από το παρελθόν (το Στέητ Ντιπάρτμεντ δήλωσε πως η "17Ν" συνεχίζει να υφίσταται) ή κάποια από τα ηγετικά μέλη του "Επαναστατικού Αγώνα" έχουν παρελθόν και ικανή εμπειρία σε τρομοκρατικές ομάδες και οργανώσεις. Όπως και να έχει, τα στοιχεία που μέχρι στιγμής έχουν δημοσιοποιηθεί δείχνουν πως η συγκεκριμένη οργάνωση γνωρίζει πολύ καλά να σχεδιάζει τα χτυπήματά της, αλλά (πιθανόν) να έχει και κάποιο ικανότατο δίκτυο πληροφοριών (πληροφοριοδότες μέσα στην κρατική μηχανή και τις αρχές ασφαλείας) του οποίου τις πληροφορίες αξιοποιεί με τον μέγιστο δυνατό σε αποτέλεσμα τρόπο.
Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]