Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίθεση στο Ιράν στηρίζουν οι Ισραηλινοί πολίτες!

Συνυπεύθυνοι των πολιτικών αποφάσεων

Η πλειοψηφία των Ισραηλινών τάσσεται υπέρ μιάς επίθεσης στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις,σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Χααρέτζ.
Η δημοσκόπηση ,που πραγματοποίησε το ινστιτούτο Μάγκαρ Μόκχοτ για λογαριασμό του πανεπιστημίου Μπαρ Ιλάν του Τελ Αβίβ, δείχνει ότι το 66% των ερωτηθέντων Ισραηλινών εβραϊκής καταγωγής, τάσσεται υπέρ της εκδήλωσης επίθεσης στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, το 15% δηλώνει κατά και το 19% αποφεύγει να εκφράσει γνώμη.
Τα τρία τέταρτα όσων βλέπουν ευνοϊκά μιά επίθεση στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις δηλωνουν μάλιστα ότι δεν θα άλλαζαν γνώμη ακόμη κι αν οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφραζαν την αντίθεσή τους σε μιά τέτοια επιχείρηση.
Αναφορικά με τις ισραηλινο-αμερικανικές σχέσεις, μόνο το 38% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει "φιλική προσέγγιση" προς το Ισραήλ ,ενώ επι προεδρίας Μπους το 73% των Ισραηλινών πίστευε ότι η Ουάσινγκτον διάκειται φιλικά προς το Ισραήλ.
Η δημοσκόπηση έγινε με τη συμμετοχή 610 ατόμων από τον εβραικό πληθυσμό του Ισραήλ,που εκπροσωπεί το 80% του συνόλου του πληθυσμού της χώρας.
Το αποτέλεσμα αυτής της δημοσκόπησης μπορεί να θεωρείται από πολλούς και ως μη αποδεκτό, λόγω του μικρού δείγματος ερωτηθέντων, που χρησιμοποιήθηκε, παρ' όλα αυτά όμως αναδεικνύει μία τραγική αλήθεια για τους πολίτες του Ισραήλ: Είναι συνυπεύθυνοι ΌΛΩΝ των εγκλημάτων που διαπράττονται με εντολές της πολιτικής ηγεσίας!!!Σε κάποιες περιπτώσεις (κατεχόμενες περιοχές Παλαιστινίων) ασκούνται πιέσεις από τους πολίτες προς την πολιτεία, προκειμένου να υποστηριχθούν με στρατιωτικές επιχειρήσεις και να συνεχισθούν οι καταπατήσεις Παλαιστινιακών εδαφών, είτε ακόμη και να πραγματοποιηθούν νέες επιχειρήσεις του στρατού για κατάληψη νέων εδαφών!!!
Αυτή η σκληρή πραγματικότητα είναι μία καθαρή ομολογία για την ανθρωπιστική ποιότητα των πολιτών του Ισραήλ. Η αδιαφορία προς την ανθρώπινη ζωή αλλά και προς τις αξίες του ανθρωπισμού που οφείλουν να διατηρούνται παγκοσμίως (άρα και από το Ισραήλ), έχει οδηγήσει σε πραγματικές σφαγές άμαχων πληθυσμών και δυστυχώς αναμένεται να οδηγήσουν σε μεγάλες καταστροφές τμήματα της Ασιατικής ηπείρου...
Αυτό το δημοψήφισμα ίσως θα πρέπει να αποτελέσει σημείο εστίασης ολόκληρης της ανθρωπότητας προκειμένου να ξεκινήσουν μία σειρά πολιτικών (αλλά και άλλων) πιέσεων προς την κυβέρνηση του Ισραήλ, με σκοπό να αναθεωρηθούν οι αποφάσεις της για στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράν (και όχι μόνο) προκειμένου ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων να μην δολοφονηθεί και να κερδίσει το δικαίωμα στην ζωή...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. GIATI OXI, TI TOUS KOSTIZEI? GIA RIXTE MIA MATIE EDW:(APO THN ANTIPLHROFORHSH:http://antipliroforisi.blogspot.com/2009/05/blog-post_6153.html)
    Παλαιστίνιοι:
    Νεκροί 1350
    Παιδιά 810
    Γυναίκες 150
    Χαμάς 95 (ανεπίσημο)

    Τραυματίες 5450
    Παιδιά 2180
    Γυναίκες 730

    Κτήρια:
    Ολοσχερώς κατεστραμμένα 4000
    Με ζημιές 11500
    Τζαμιά 40

    Ισραηλινοί:
    Πολίτες 4
    Στρατιώτες 9 (από τους οποίους οι τέσσερις από φιλικά πυρά)
    Τραυματίες 183
    OSO GIA TA EXODA POLEMOU, AFTA TA PLHRWNOUN OI AMERIKANOI FOROLOGOUMENOI. KI OPOIOS TOLMA NA DAMARTYRH8EI RIXNETAI STHN PYRA GIA "ANTISIMITISMO".
    FYSIKA KAI EINAI YPER... ELPISW MONO NA THN FANE STON KWLO SYNTOMA NA APALAGH H GH APO TA KRATOS TARXITROMOKRATH.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]