Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απόλυτη ταύτιση του Ντενκτάς με τον Έρογλου

Το Κυπριακό οδηγείται στο «σκότος»

Ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς υποστήριξε ότι το Κυπριακό οδηγείται στο «σκότος», σύμφωνα με την εφημερίδα «Κίπρις».
Ο κ. Ντενκτάς, σε διάλεξη που έδωσε στην Αττάλεια, ισχυρίστηκε ότι οι Ε/κ φοβήθηκαν από τη νίκη του Ντερβίς Ερογλου στις λεγόμενες εκλογές της 19ης Απριλίου επειδή «τώρα πιστεύουν ότι θα διακοπούν οι συνομιλίες ενώ ήταν ευχαριστημένοι με τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ».
Ισχυρίστηκε ακόμα ότι το 65% των Ε/κ νέων δεν επιθυμεί τη συμβίωση με τους Τούρκους και επανέλαβε ότι στο νησί υπάρχουν «δύο ισότιμοι λαοί, δύο δημοκρατίες και δύο χωριστά κράτη και κυριαρχίες», κατά την έκφραση του.
Ο κ. Ντενκτάς αναφέρθηκε στην ανάγκη διατήρησης των τουρκικών εγγυήσεων ενώ σε δηλώσεις του σε Σύνδεσμο Κεμαλιστικής Σκέψης στο Κέμερ είπε ότι αν η Τουρκία οπισθοχωρήσει στο Κυπριακό, «η ΕΕ δεν πρόκειται να της ανοίξει διάπλατα τις πύλες της», κατά την έκφραση του.
Είπε επίσης ότι ο κ. Ερογλου υποστηρίζει τη λύση των «δύο λαών και δύο κρατών» και ότι οι δηλώσεις του ότι θα υποστηρίξει τις συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του κ. Ταλάτ ίσως έγιναν «λόγω πιέσεων από την Τουρκία».
Προδίδοντας τις πραγματικές του διαθέσεις για την επίλυση του Κυπριακού, ο Ντενκτάς δήλωσε πως "οι συνομιλίες, κατέληξε, συνεχίζονται λόγω πιέσεων της ΕΕ.". Και δυστυχώς, κάποιοι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι οι Τούρκοι και τα όργανά τους δεν επιθυμούν την λύση του Κυπριακού, επειδή στο βάθος τέτοιων εξελίξεων θα βρεθούν να χάνουν πολλά από τα κεκτημένα τους (κλεμμένες περιουσίες) ή ακόμη και την προσωπική τους ελευθερία για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και για εγκλήματα κατά τη διάρκεια της εισβολής (αλλά και αργότερα) εις βάρος της ανθρωπότητας.
Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος λυμαινόταν τον πλούτο των κατεχομένων, μαζί με Τούρκους στρατηγούς και πολιτικούς, σε όλη τη διάρκεια παραμονής του στην εξουσία. Ο Ντενκτάς φοβάται πολλά σε περίπτωση που η Κύπρος ενωθεί... και δεν τα φοβάται άδικα...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]