Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκική υπέρπτηση και παραβιάσεις στο Φαρμακονήσι και σήμερα

Οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε ένα "θερμό επεισόδιο"

Για ακόμα μία φορά η Άγκυρα φαίνεται να συνεχίζει την προκλητική της στάση στο Αιγαίο. Ένα επιθετικό «πακέτο» της Αεροπορίας της Τουρκίας για άλλη μία φορά έβαλε υπό το στόχαστρό του ένα ελληνικό κατοικημένο νησί, το Φαρμακονήσι, το οποίο μάζι με το Αγαθονήσι τους τελευταίους μήνες έχουν αποτελέσει το σύμβολο μέσω του οποίου αναβαθμίζεται ποιοτικά και ποσοτικά η τουρκική προκλητικότητα η οποία βέβαια με μαθηματική ακρίβεια θα καταλήξει κάποια στιγμή σε «θερμό» επεισόδιο, όσο και εάν στην χώρα μας «στουρθοκαμηλίζουμε» πως «δεν τρέχει τίποτα».

Πιο συγκεκριμένα, στις 11:02 σήμερα, 4 Απριλίου, σχηματισμός 8 τουρκικών αεροσκαφών αποτελούμενα από 4 F-16 και 4 F-4 εισήλθε μεταξύ Χίου και Σάμου στον ελληνικό Εθνικό Εναέριο Χώρο. Στις 11:23 τα 4 F-4 πραγματοποίησαν για άλλη μία φορά υπέρπτηση άνωθεν του Φαρμακονησίου σε ύψος 1000 ποδών.
Τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως πάντα, ήταν εκεί, τους περίμεναν, τους αναγνώρισαν και τους αναχαίτισαν.
Η συχνότητα των παραβιάσεων τείνει να γίνει μία "επικίνδυνη ρουτίνα" γα την οποία την κύρια ευθύνη φέρει η ΜΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, του οποίου οι "υπεύθυνοι" συνεχίζουν να αρκούνται σε "συστάσεις" και "αυστηρές προειδοποιήσεις" προς την Τουρκική πλευρά. Για όσο διάστημα η Ελληνική πλευρά συνεχίζει να μην στέλνει ένα πραγματικά σκληρό μήνυμα προς τους Τούρκους στρατηγούς και την κυβέρνηση Ερβτογάν, η προκλητικότητα θα συνεχίσει να αυξάνεται (αν και ήδη έχει περάσει κατά πολύ το σημείο επικινδυνότητας) και θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη μία εναέρια "σύγκρουση" που θα έχει άγνωστη συνέχεια.
Για όσους από την κυβέρνηση δεν έχουν κατανοήσει πως είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για την εδαφική (αλλά και την εναέρια) ακεραιότητα της χώρας, μόνο ένα μήνυμα μπορεί να στείλει ο Ελληνικός λαός: "μαύρισμα στις εκλογές". Να απομακρυνθούν από την πολιτική ζωή με το στίγμα του "άκρως επικίνδυνου" όσοι δεν επιθυμούν να σηκώσουν την ευθύνη της πολιτείας, την ευθύνη που οι ίδιοι ζήτησαν με την κάθοδό τους στον πολιτικό στίβο.
Μπορεί οι "υπεύθυνοι" να ασχολούνται με άλλα ζητήματα (π.χ. σκάνδαλο Παυλίδη, Βατοπέδι, SIEMENS κ.α.), όμως η ασφάλεια που αυτοί αισθάνονται όταν κάθονται στις πολυτελείς πολυθρόνες τους οφείλεται στο ότι κάποιοι καθημερινά υπερβάλλουν τους εαυτούς τους και δίνουν μάχη με τον θάνατο, προκειμένου η χώρα να μην κινδυνεύει από εξωτερικούς εχθρούς.
Εμείς, ως πολίτες, είμαστε υπεύθυνοι να απαλείψουμε όλους τους εσωτερικούς εχθρούς...
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μην περιμενετε να κανουν ο,τιδηποτε. Εχουν κατεβασει τα βρακια τους. Η Ελληνικη Αλιτ ειναι ξενοπληρωμενη, πως να αντιφρασουν στοα αφεντικα τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]