Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ντόρα επιμένει στη νηφαλιότητα και οι Τούρκοι στην προκλητικότητα

Σε άλλο κόσμο βρίσκεται η Ντόρα

«Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν είναι ποτέ ευθύγραμμες, έχουνε πάνω και κάτω» δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.
Επανέλαβε δε πως το 2008 ήταν ένας χρόνος στασιμότητας και συμπλήρωσε πως «ο στόχος μας για το 2009 εξακολουθεί και είναι ο ίδιος: η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων». «Εμείς παραμένουμε σταθεροί σε αυτό το στόχο περιμένοντας ανάλογη ανταπόκριση και από την Τουρκία» κατέληξε.
Φυσικά, μετά από αυτές τις δηλώσεις η υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας μένει αρκετά εκτεθειμένη, δεδομένης της προκλητικότητας των Τούρκων στο Αιγαίο που την ίδια στιγμή παραβίαζαν για πολλοστή φορά τον Ελληνικό Εθνικό Εναέριο χώρο με πολεμικά μαχητικά πλήρως οπλισμένα.

Συγκεκριμένα, νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν τουρκικά μαχητικά στις περιοχές της Λήμνου και της Λέσβου.
Πιο αναλυτικά, 15 τουρκικά αεροσκάφη, πετώντας σε δύο σχηματισμούς, εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως. Καταγράφηκαν τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR, που εξελίχθηκαν σε τρεις παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου.
Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά. Έξι τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα.
Την ίδια περίπου ώρα η ελληνική φρεγάτα "Νικηφόρος Φωκάς" και η αμερικανική φρεγάτα "USF TAYLOR" συνεργάστηκαν σήμερα σε τοπική "άσκηση περάσμάτος" (passex) στο Κεντρικό Αιγαίο, έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.
Στο πλαίσιο της "άσκησης περάσματος" εκτελέστηκαν πυρά επιφανείας στην περιοχή του πεδίου βολής Άνδρου. Η συνεργασία διήρκεσε από τις 13:30 έως τις 16:07.
Ανησυχητική η αντίληψη της Μπακογιάννη
Η διαπιστωμένη πλέον υποχωρητικότητα (ήπιος χαρακτηρισμός) της Ελληνίδας υπουργού Εξωτερικών, πρέπει να γίνει το σήμα κατατεθέν για την προσωπική(;) πολιτική που προσπαθεί να επιβάλλει και για τον τρόπο με τον οποίο εξακολουθεί να αντιλαμβάνεται τις σαφείς επιθετικές κινήσεις της Άγκυρας. Αρνούμενη να αντιληφθεί την βαρύτητα των ευθυνών της και το μέγεθος των απειλών της Τουρκίας, επιμένει στην πολύχρονη δοκιμασμένη αδιέξοδη και ανώφελη υποχωρητική πολιτική ευελπιστώντας να "μεταπείσει" τον Τουρκικό επεκτατισμό σε Ελληνικές νησίδες του Αιγαίου, οι οποίες ευθέως πλέον χαρακτηρίζονται από την Τουρκική πλευρά ως Τουρκικές...!
Κωνσταντίνος
Υ.Γ.: Δυστυχώς, η κυρία Μπακογιάννη εξήντλησε και το τελευταίο περιθώριο υπομονής των Ελλήνων πολιτών προκαλώντας με την (επί μονίμου βάσεως) πρακτική της υποχώρησης. Ο Κώστας Καραμανλής καλείται πλέον να περισώσει, όχι την κυρία Μπακογιάννη, αλλά το κύρος και την υπερηφάνεια του Ελληνικού λαού, αποβάλλοντας την σημερινή υπουργό Εξωτερικών από το κυβερνητικό σχήμα άμεσα...



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]