Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θεοδώρα Μητσοτάκη: Απαιτείται νηφαλιότητα και σοβαρότητα

Συμφωνούμε απολύτως, αλλά...

Αμέσως μετά το τελευταίο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες, η υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, κυρία Θεοδώρα Μητσοτάκη προέβη στην ειλικρινέστερη και σημαντικότερη δήλωση της πολιτικής της καριέρας.
Ερωτώμενη από τους δημοσιογράφους δήλωσε: «Απαιτείται σοβαρότητα και νηφαλιότητα», αναφερόμενη στα διαδραματιζόμενα κατά τους τελευταίους μήνες και ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο. Σαφέστατα, η συγκεκριμένη δήλωση από την Ελληνίδα ΥΠΕΞ έγινε κάτω από την επιρροή και την ψυχολογική πίεση που της ασκήθηκε με τις νεότερες εξελίξεις και την γενικότερη ενημέρωση που έγινε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.
Κατά τα άλλα και σε σχέση με την έως τώρα δράση της Θεοδώρας Μητσοτάκη, συμπλέουμε απόλυτα με την τελευταία της αυτή δήλωση, όλοι οι Έλληνες. Φυσικά και η Ντόρα δεν χρειάζεται νηφαλιότητα, επειδή είναι σχεδόν πάντα νηφάλια, σε κατάσταση πλήρους αποχαύνωσης και εν πολλοίς «κοιμωμένη ορθίως» (κοιμάται όρθια, σύμφωνα με την νεοελληνική γλώσσα).

Είμαστε απολύτως βέβαιοι, όλοι οι πολίτες αυτής της δύστυχης χώρας πως η Ντόρα βιώνει την πλήρη νηφαλιότητα, αλλά ίσως θα ήταν προτιμότερο να εξέλθει εκ του βαθύτατου ύπνου κάποια στιγμή, για να μπορέσει να υπουργεύσει επιτέλους!!!
Όσον αφορά την δήλωσή της περί «σοβαρότητας», είναι σίγουρα η στιγμή της απόλυτης ειλικρίνειας εκ μέρους της Θεοδώρας Μητσοτάκη, κατά την οποία ομολογεί την ανάγκη σοβαρούς προσέγγισης των τεκταινόμενων. Βέβαια, απευθύνεται σε εμάς, αλλά τοποθετεί και την ίδια σε αυτούς που χρήζουν άμεσης μετάβασης στην σοβαρότητα. Γιατί, εάν η Ντόρα κάποια στιγμή βαθμολογηθεί στον συγκεκριμένο τομέα, θα εισπράξει (επιεικώς) το απόλυτο μηδέν!!!
Αυτές οι σκέψεις κατατίθενται, επειδή καμία σοβαρότητα δεν υπάρχει στις δηλώσεις και τις θέσεις της Ελληνίδας Υπουργού Εξωτερικών. Εάν συνειδητοποιούσε, εάν ήταν κάποτε σε θέση να μπορέσει να διανοηθεί την πραγματικότητα, όπως αυτή καταγράφεται, θα έβλεπε την τραγικότητα στην οποία έχει περιέλθει η πολιτική ζωή της Ελλάδας, τα αποτελέσματα της οποίας (τραγικότητας) βιώνουμε τόσο στο εσωτερικό (με ξένους πράκτορες που αλωνίζουν και που οργανώνουν επιθέσεις κατά της πολιτείας και των πολιτών), όσο και στο εξωτερικό (με γελοίους σαν τον Γκρούεφσκι που μας περιπαίζουν ή με θρασύδειλους όπως οι Τούρκοι που μας εμπαίζουν και που απειλούν ευθέως να αποσπάσουν εδάφη από την Ελληνική επικράτεια).
Η μειοδοτική πολιτική (είναι δικαίωμά μου να χαρακτηρίζω ως Έλληνας πολίτης τις πράξεις των πολιτικών) εγγίζει τα όρια της εθνικής προδοσίας, κατά τις ημέρες που διανύουμε. Το τελευταίο διάστημα δυστυχώς ανακαλύπτουμε καθημερινά και με πλήρη πλέον διαύγεια πως οι υπεύθυνοι πολιτικοί μας δεν αντιλαμβάνονται το πλέον απλό: όταν σε προκαλούν επανειλημμένως και σε περιγελούν και σε εμπαίζουν, όταν αποπειρώνται να σου αποσπάσουν μέρος της υπερηφάνειάς σου, της ιστορίας σου, της πατρίδας σου, δεν κάνεις διαβήματα ζητώντας το δίκιο σου. Απλά το υπερασπίζεσαι με την ίδια δύναμη που σου επιβάλλουν. Τους απευθύνεσαι στην γλώσσα που καταλαβαίνουν και τους δίνεις όλα εκείνα τα απαραίτητα για να κατανοήσουν μέχρι τα βάθη της ψυχής τους πως δεν είσαι διατεθειμένος να παίξεις πλέον τον χαζό της γειτονιάς.
Γίνομαι κατανοητός κυρία Θεοδώρα Μητσοτάκη ή θα πρέπει κάποιος, επιτέλους, να σας πει ότι το sex δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική; Και ιδιαίτερα με την εθνική πολιτική και τα πραγματικά ευαίσθητα θέματα που αυτή διαχειρίζεται…
Κωνσταντίνος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πρέπει κάποτε σε αυτόν τον τόπο να σταματήσει το ΥΠΕΞ να μπερδεύει τις λέξεις ψυχραιμία και ανοχή. Κατά Μπαμπινιώτη οι λέξεις διαφέρουν πάρα πολύ στην έννοιά τους. Άσε που το θυμάμαι κι εγώ απο το δημοτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]