Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Σαρωτικοί έλεγχοι της αστυνομίας

Συνεχίζονται οι προσαγωγές

για την υπόθεση Εργκένεκον


Στη σύλληψη 26 ατόμων για την υπόθεση Εργκένεκον προχώρησε η τουρκική αστυνομία. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας δημοσιογράφος και ένας συνδικαλιστής.
Ογδόντα έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ανώτεροι αξιωματικοί του στρατού και πολιτικοί, δικάζονται για σχέσεις με το δίκτυο Εργκένεκον που είχε στόχο, σύμφωνα με τον κατηγορητήριο, να ανατρέψει την κυβέρνηση που βρίσκεται στην εξουσία από το 2002.
Από το πρωί της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι πραγματοποιούνται έρευνες σε 13 νομούς της Τουρκίας. Μεταξύ των συλληφθέντων συγκαταλέγονται ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μουσταφά Οζμπέκ και ο δημοσιογράφος Ουνάλ Ινάντς.

Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για συνολικά 20 προσαγωγές ατόμων, μεταξύ των οποίων αστυνομικοί και αξιωματικοί. Έρευνες διεξάγονται σε διάφορα σημεία, όπως το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Avrasya TV.
Εν τω μεταξύ, στην Κωνσταντινούπολη συνεχίζεται η δίκη σχετικά με την υπόθεση Εργκένεκον.
Τακτικά ραντεβού Ερντογάν - Μπασμπούγ
Σημαντική εξέλιξη για τις σχέσεις της πολιτικής με τη στρατιωτική ηγεσία θεωρείται στην Τουρκία η καθιέρωση τακτικής εβδομαδιαίας συνάντησης του πρωθυπουργού με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων, κάθε Πέμπτη.
Η πρώτη συνάντηση μεταξύ των Ταγίπ Ερντογάν και στρατηγού Ιλκέρ Μπασμπούγ πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα.
Το ΕΣΚ στην Αγκυρα
Συναντήσεις με τον Τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ και τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν θα έχει την Πέμπτη στην Αγκυρα αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ομάδας, Μάρτιν Σουλτζ.
Η αντιπροσωπεία θα έχει επαφές και στην Εθνοσυνέλευση, αλλά και με την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, του κόμματος της αξιωματική αντιπολίτευσης.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]