Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ΟΗΕ έδωσε εντολή ανοικοδόμησης της Γάζας

Τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν

πως θα τις ανοικοδομήσουν άραγε;


Ο σαρκασμός και ο χλευασμός της ανθρώπινης ζωής, έγινε μπροστά στα μάτια όλων μας, διασκέδασε τους κατοίκους του Ισραήλ και εξαφάνισε και το ελάχιστο κομμάτι ανθρωπιάς που είχαμε την ελπίδα πως βρίσκεται στις καρδιές των "μεγάλων ηγετών".
Στα ερείπια της Γάζας κυκλοφορούν άνθρωποι που προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια της ζωής τους προσπαθώντας να ξαναχτίσουν όλα όσα τους κατέστρεψε η δολοφονική μανία του Ισραήλ. Μόνο, που θα λείπουν από ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και πολλά παιδιά. Οι βόμβες των Ισραηλινών σφαγέων στόχευαν κυρίως το μέλλον των Παλαιστινίων. Στόχευαν τους νέους ανθρώπους, προκειμένου να αφανίσουν τους Παλαιστίνιους.
Μία απόπειρα καθολικής γενοκτονίας μπορεί να έλαβε τέλος, αλλά το μαρτύριο των Παλαιστινίων δεν σταμάτησε. Μέσα από τα δάκρυά τους καλούνται να δούνε το αύριο. Πρέπει να χτίσουν τα σπίτια που με τόση ευκολία τους γκρέμισαν τα πρώην θύματα των Ναζί και οι σημερινοί νεοναζί συνεχιστές τους, οι Ισραηλινοί. Καλούνται όλοι οι Παλαιστίνιοι να θάψουν τους νεκρούς τους και από το χώμα των τάφων τους να χτίσουν τα σπίτια τους, τα σχολεία τους, τα νοσοκομεία τους...

Οι ζωές που έφυγαν, δεν πρόκειται να γυρίσουν ποτέ. Οι άνθρωποι που κομματιάστηκαν, δεν πρόκειται να βοηθηθούν ποτέ. Οι ψυχές των παιδιών που τραυματίστηκαν ίσως να μην επουλωθούν ποτέ. Η επίθεση που σταμάτησε δεν έδωσε την θέση της σε τίποτε, παρά μόνο στους φόβους για την επόμενη επίθεση που κάποια στιγμή θα ξαναγίνει. Οι φονιάδες όλων αυτών των αθώων πολιτών ίσως να μην τιμωρηθούν ποτέ... και ίσως να επιστρέψουν για να σκοτώσουν και άλλα παιδιά, και άλλες γυναίκες, και άλλα μωρά...
Ο ΟΗΕ ζητά από το Ισραήλ να ανοίξει τα σημεία διέλευσης
Ο συντονιστής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ Τζον Χολμς κάλεσε σήμερα το Ισραήλ να ανοίξει τα σημεία διέλευσης στη Γάζα για να επιτραπεί η ανοικοδόμηση του παλαιστινιακού εδάφους.


«Το μήνυμά μας προς το Ισραήλ είναι ότι πέρα από την καταστροφή, το θάνατο και τα δεινά που έχει προκαλέσει, πρέπει να επιτρέψει την απρόσκοπτη υλοποίηση των προγραμμάτων αρωγής γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν εδώ», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο Χολμς υπογράμμισε ότι το ακριβές μέγεθος των ζημιών δεν είναι γνωστό και ότι ο ΟΗΕ πρέπει να έχει εντός δέκα ημερών μια πιο σαφή εικόνα της κατάστασης για να μπορέσει να ζητήσει από διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς να χρηματοδοτήσουν την ανοικοδόμηση.
«Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουμε γιατί κάποιος καταστρέφει ένα σχολείο, το οποίο αντιπροσωπεύει το μέλλον μιας κοινωνίας. Είναι απογοητευτικό», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με μια προσωρινή εκτίμηση του Κεντρικού Παλαιστινιακού Γραφείου Στατιστικών, οι καταστροφές που προκάλεσε η ισραηλινή επίθεση υπολογίζονται σε 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια, τα 476 εκατομμύρια από τα οποία αφορούν ζημιές σε κατοικίες και υποδομές.
Υπολογίζεται ότι 4.000 κατοικίες καταστράφηκαν, καθώς επίσης 48 κτίρια και κυβερνητικά γραφεία, 30 αστυνομικά τμήματα και 20 τζαμιά. Ζημιές έχουν υποστεί περισσότερα από 17.000 σπίτια.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]