Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Συνάντηση κορυφής Ερντογάν με Μπασμπούγ

Σταματούν οι συλλήψεις;

Ο αρχηγός του Κόμματος της Δημοκρατικής Κοινωνίας, Αχμέτ Τουρκ, υποστηρίζει ότι ο Γενικός Επιτελάρχης Στρατηγός Μπασμπούγ κατά τη συνάντηση του με τον κ. Ερντογάν "συμφώνησαν" για την υπόθεση Εργκενεκόν.
Ήδη, κυκλοφορούν φήμες, αναφέρει ότι δεν πρόκειται να διεξαχθεί 11η επιχείρηση για τη σύλληψη μελών της οργάνωσης.
Χαρακτήρισε παρακρατική οργάνωση την Εργκενεκόν, η οποία αναπτύχθηκε στην "κουρδική γεωγραφία".
Ο κ. Τουρκ τόνισε, μεταξύ άλλων τα εξής:

"Όλοι οι συλληφθέντες Στρατηγοί είχαν υπηρετήσει στις κουρδικές περιοχές. Οι δραστηριότητες της οργάνωσης στράφηκαν πάντα εναντίον των Κούρδων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έγιναν 17.000 δολοφονίες, οι δράστες των οποίων παραμένουν ακόμα άγνωστοι. Το 90% αυτών των δολοφονιών έγιναν στις Νοτιοανατολικές περιοχές. Οι άνθρωποι δολοφονήθηκαν με τον πιο άγριο τρόπο και μετά τα πτώματά τους ρίχτηκαν σε λάκκους με οξέα. Άλλοι συνελήφθηκαν μέσα στα σπίτια τους και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Τα όπλα που βρέθηκαν κρυμμένα μέσα στη γη είναι το καλυμμένο πρόσωπο του κράτους".
Εκτιμώντας την επικίνδυνη πολιτική ένταση που προκαλεί η υπόθεση Ergenekon, ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ μετά και την σκληρή παρέμβαση της ηγεσίας του στρατού, σε λίγη ώρα συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της νομοθετικής, της δικαστικής και της εκτελεστικής εξουσίας.
Στη σύσκεψη θα εξεταστεί η ένταση που προκαλεί στην Τουρκία η υπόθεση της παρακρατικής οργάνωσης Ergenekon καθώς και η άμεση αντιμετώπισης της.
Μετά την αυτοκτονία αποστράτου συνταγματάρχη του οποίου το όνομα ενεπλάκη στην Ergenekon, το τουρκικό ΓΕΕΘΑ προέβη σε αυστηρή ανακοίνωση ζητώντας επιτακτικά από τους αρμοδίους να πράξουν το καθήκον τους. Ο ίδιος ο πρόεδρος Γκιούλ είχε προειδοποιήσει πως «Πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί. Γιατί αν η υπόθεση της Ergenekon οδηγήσει σε πόλωση και πολεμική, τότε η Τουρκία θα βγει ζημιωμένη».



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]