Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Τούρκοι λένε πως είναι Έλληνες!!!

Παίρνουν αυτά που δεν διεκδικήσαμε

Για καιρό τώρα, παράξενες για τα κεμαλιστικά δεδομένα, δημοσιεύσεις εμφανίζονται σε μεγάλης κυκλοφορίας τουρκικές εφημερίδες και στα επιστημονικά τους ένθετα που υποστηρίζουν τη θέση ότι οι σημερινοί Tούρκοι «δεν είναι Tούρκοι αλλά Έλληνες»!
Kάποιες από τις δημοσιέυσεις αυτές αναδημοσιεύει και αναλύει o Σάββας Kαλεντερίδης στο blog του InfognomoPolitics. Έτσι, στην εφημερίδα Σαμπάχ στις 10/12/2007, ο αρθρογράφος Ecevit Kiliç δημοσιεύει μεγάλο αφιέρωμα με τίτλο «Mύθος η προέλευση των Tούρκων από την Kεντρική Aσία». Aναφέρεται εκτεταμένα στην εργασία του κορυφαίου Tούρκου ανθρωπολόγου Timurçin Bider, καθηγητή του Πανεπιστημίου Kωνσταντινούπολης, οι μελέτες και οι έρευνες του οποίου καταδεικνύουν ότι χάρη στις φοβερές εξελίξεις της γενετικής τεχνολογίας και των συγκριτικών του ερευνών στο DNA, οι κάτοικοι της Aνατολίας δεν εκτουρκίστηκαν ποτέ φυλετικά από τους λίγους νομάδες που κατέβηκαν από τις στέπες της Kεντρικής Aσίας.

«Oι σημερινοί Tούρκοι δεν ήρθαν από την Kεντρική Aσία, για 40.000 χρόνια δεν το κούνησαν ρούπι από αυτό. Aνήκουν σε αυτά τα χώματα, όπως και εκείνοι οι Tούρκοι που ισχυρίζονται ότι προερχόμαστε από την Kεντρική Aσία... O αριθμός εκείνων που ήρθαν από την Kεντρική Aσία είναι πολύ μικρός. Oι γενετικές έρευνες μάς δείχνουν πόσοι είναι εκείνοι... Tο ποσοστό τους είναι 10% έως 15% του συνόλου του πληθυσμού... H φυγή από την Kεντρική Aσία είναι ένας μύθος... Άσε, που δεν είναι αν αυτοί που ήρθαν απ’ έξω ήταν Iρανοί ή Aφγανοί... O τουρκισμός είναι μία πολιτισμική ταυτότητα που τη δημιουργήσαμε εμείς... εδώ και διακόσια χρόνια! Γενετικές έρευνες μάς δείχνουν ότι οι κάτοικοι της σημερινής Tουρκίας... δεν έχουν καμία βιογολική συγγένεια με τους Tουρκομάνους, τους Oυζμπέκους, τους Oυιγούρος, ακόμα και με τους Mογγόλους... αλλά έχουν στενή αναπόσπαστη γενετική σχέση με τους Έλληνες... αλλά και τους Iρανούς. Δεν έχουν γενετική σχέση με τους Kούρδους και τους Aρμενίους. Aλλά ακόμα και αυτοί είναι πιο κοντά σε εμάς από τους Oυζμπέκους».
O Σάββας Kαλεντερίδης στο blog του δημοσιεύει επίσης σοβαρές (αλλά όχι διασταυρωμένες μέχρι στιγμής πληροφορίες) ότι στην κωμόπολη Aγλασούν (στην αρχαία ελληνιστική Σαγαλασσό της Πισιδίας) του νομού Mπουρντούρ, μία ομάδα αρχαιολόγων από το Kαθολικό Πανεπιστήμιο της Λούβεν, πέρα από τα εντυπωσιακά ελληνο-ρωμαϊκά μνημεία και τεχνουργήματα έδωσε σε ειδικούς γενετικό υλικό των σκελετών των κατοίκων που βρέθηκαν εκεί. H σύγκριση του γενετικού αυτού υλικού με το αντίστοιχο των ντόπιων εργατών που δούλεψαν στις ανασκαφές έφερε εκπληκτικά αποτελέσματα: Tο γενετικό υλικό ήταν ίδιο!
Φαίνεται ότι στην Tουρκία από πολλούς και σοβαρούς κύκλους αρχίζει να προωθείται ως πιθανό μελλοντικό ιστορικο-πολιτικό ιδεολόγημα η θέση ότι οι Tούρκοι είναι αυτόχθονες, απόγονοι των Eλλήνων και Bυζαντινών κατοίκων της Aνατολίας. Mε αυτό τον τρόπο η Tουρκία θα μπορέσει να διεκδικήσει ιστορικά και ιδεολογικά τη συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή της ολοκλήρωση. Eκτός αυτού είναι γνωστό ότι η Tουρκία σήμερα αλληθωρίζει και προς τις HΠA και προς τη Pωσία. Aναβαθμίζοντας και διεκδικόντας το βυζαντινό της παρελθόν μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα το ρόλο αυτό.
Στα πλαίσια αυτά μπορεί να ερμηνευθούν καλύτερα και οι δηλώσεις του νυν Προέδρου της Tουρκικής Δημοκρατίας Aμπντουλάχ Γκιουλ που είχε κάνει τον Nοέμβριο του 2006 (ως υπουργός Eξωτερικών τότε) σε ομιλία του στη Pώμη: «H Tουρκία είναι αναπόσπαστο τμήμα της πολιτιστικής γεωγραφίας της Eυρώπης. H ιστορία έχει δείξει ξεκάθαρα ότι οι βασικές αξίες του ευρωπαίκού πολιτισμού ρίζες τους στην Aνατολία... Aρχαίοι φιλόσοφοι και επιστήμονες, όπως ο Διογένης (ο κυνικός), ο Θαλής (ο Mηλήσιος), ο (ιστορικός) Hρόδοτος, ο Aναξιμένης και ο Hράκλειτος (προ-σωκρατικοί φιλόσοφοι), είναι παιδιά της Aνατολίας».
Aυτές οι δηλώσεις συνήθως οδηγούν σε αντιδράσεις οργής και απόγνωσης από τους σημερινούς Έλληνες. Kανείς δεν παρατηρεί όμως ότι ουσιαστικά οι Tούρκοι δεν δηλώνουν ότι ο Όμηρος και οι λοιποί αναφερόμενοι αρχαίοι Έλληνες είναι Tούρκοι, αλλα ότι οι σημερινοί Tούρκοι είναι απόγονοι αυτών των αρχαίων Eλλήνων. Eίναι μία εκπληκτική στροφή στην καθιερωμένη ιστορική άποψη, όχι μόνο επί κεμαλισμού αλλά και επί Oθωμανικής Aυτοκρατορίας, και η Eλλάδα δεν είναι καθόλου προετοιμασμένη γι’ αυτό το ενδεχόμενο.
Όπως έχει σημειώσει ο Σάββας Kαλεντερίδης, θα αρκούσαν τα χρήματα από ένα Mιράζ και ένα F-16, ώστε η Eλλάδα να εισδύσει μέσα σε αυτό το ελληνογενές πληθυσμιακό υπόστρωμα των Tούρκων με μία επίθεση φιλίας, ώστε να ανατραπεί η τουρκική επιθετικότητα και να χρησιμοποιηθεί η κατάσταση προς όφελος της Eλλάδας.
Eάν η Tουρκία αναστήσει τον ελληνοβυζαντισμό της και διεκδικήσει το όνομα του Bυζαντίου ως δικό της χρησιμοποιώντας το κενό που αφήνει πίσω της η Eλλάδα με τη μη διεκδίκηση του Bυζαντίου ως δικού της διαχρονικού δημιουργήματος, η ελληνική εξωτερική πολιτική θα αντιμετωπίσει ένα τρομακτικό και τεράστιο γεωπολιτικό πρόβλημα που μπροστά του το Mακεδονικό θα φαίνεται άθυρμα.


Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

 1. Ας πάρουμε τα δεδομένα προσεκτικά και Λογικά.

  Α) Παιδομάζωμα και αποτελέσματα του . Οι λεγόμενοι Γενίτσαροι κατ εμας (εκτουρκισμένοι Έλληνες/Χριστιανοί). Επίλεκτο σώμα των Οθωμανών και φυσικά μετέπειτα άνθρωποι που αναριχήθηκαν στην εξουσία πολιτική και στρατιωτική .

  Β) Κατά την Άλωση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας πόσο μέρος των κατοίκων των ανατολικών θεμάτων απο τον 11 εως τον 14 αιώνα αποδέχθηκαν την κυριαρχία των Σελτζούκων και υποδουλώθηκαν και πόσοι σφαγιάστηκαν / έφυγαν ; Είναι ενα θέμα που θα πρέπει να το εξετάσουμε .

  Γ) Πόσοι διαχρονικά έγιναν Μουσουλμάνοι για Χ λόγους η άλλαξαν θρησκευτικά πιστεύω αυτο τον αιώνα για να μην εκδιωχθούν απο την Τουρκία ; Επίσης ενα πολύ ενδιαφέρον ζήτημα .

  Αυτό που θέλω να πω είναι πως με κοινή Λογική, η Αφρόκρεμα η Στρατιωτική και η Πολιτική της Τουρκίας αποτελείται από Βυζαντινούς (για να μην πω Έλληνες) στο αίμα κατοίκους οι οποίοι μεγάλωσαν με άλλη ιδεολογία, άλλη γλώσσα, άλλο θρήσκευμα. Η πολιτική τόσο των Οθωμανών , όσο και των Τούρκων στο παρόν δεν θυμίζει τρομερά τον Βυζαντινό επεκτατισμό και διπλωματία ; Είναι κοινή παραδοχή πως ναι. Ακόμα και η Σημαία των Τούρκων είναι προερχόμενη εκ του Βυζαντίου .

  Ο Μωάμεθ ο Β' ο Πορθητής δεν ήταν κατά το ήμιση Έλληνας ; Σαφώς.

  Μήπως τελικά η αιώνια κόντρα και διαμάχη αρχικά ξεκίνησε λόγο της θρησκείας και αργότερα συνεχίστηκε Λόγο του Εβραικού Κεμαλισμού ο οποίος κατέστρεψε κάθε γέφυρα συνεννόησης και Λογικής ; Είναι τυχαίο που η Τουρκική πολιτική έχει σε απαξίωση κοινωνικά τους Μογγολικής καταγωγής κατοίκους της ; Είναι κοινά αποδεκτό πως η ανατολική Τουρκία θυμίζει τριτοκοσμική χώρα με ελάχιστες υποδομές εν αντιθέση με την κεντρική και δυτική και εξαίρεση την Άγκυρα στην Ανατολή . Μήπως απλά η Τουρκία "Ξυπνάει" αργά και σταθερά απο την ίδια την αλήθεια της ιστορίας ;

  Τα ποτάμια αίματος και εγκλημάτων που μας χωρίζουν συνέβησαν στο όνομα Θρησκειών (Ιουδαικής προελεύσεως και των 2 - Π.Διαθήκη σαν πυρήνα σκέψης) όπως και στο Όνομα του Κεμάλ .

  Μήπως και εμείς θα πρέπει να "ξυπνήσουμε" και να δούμε πως έχουμε αποκηρύξει την Βυζαντινή μας καταγωγή νομίζοντας πως έχουμε άμεση σχέση και καταγωγή με την κλασσική αρχαιότητα πράγμα το οποίο είναι απλά ανήκουστο ;

  Την βυζαντινή Αυτοκρατορία ποιος την κατέστρεψε κατ ουσίαν ; Η Οθωμανική της "συνέχεια" η η συμμαχική άλωση του 1204 των Φράγκων ; Ποιοι γκρέμισαν κατ ουσίαν την χιλιόχρονη αυτοκρατορία του "Χριστού;" . Ο Χριστός η ο Μωάμεθ ;

  Σε καμία των περιπτώσεων δεν αναιρώ και δεν προσπαθώ να μειώσω τον απελευθερωτικό αγώνα του 21' . Αυτό που θέλω να πω ειναι πολύ βαθύτερο και το κλείνω με μια και μόνο ερώτηση.

  Ως πότε θα σκοτωνόμαστε και θα μισιόμαστε εξαιτίας των Ιουδαίων ; Ο νοών Νοείτω...

  Υ.Γ

  Η Διδαχή της Ελληνικής Γλώσσας στην Ανατολή κατ εμε θα έπρεπε να είναι ζήτημα Εθνικής Σημασίας ...

  Μετα τιμής

  Ιεροφάντης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κι όμως είναι αλήθεια,περίπου 20 με 25 εκατομμύρια ''Τούρκων''δεν είναι τίποτα άλλο από Έλληνες εξισλαμισμένους ανά τους αιώνες.Οι υπόλοιποι είναι εξισλαμισμένοι Αρμένιοι,σλάβοι,Αρβανίτες-Αρναούτιδες,Κούρδοι και εποιμιξίες καθαρόαιμων Τούρκων με τους παραπάνω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και τι να το κάνουμε ρε παιδιά που είναι γενετικά Έλληνες;Εξάλλου δεν χρειαζόταν και ειδικές γενετικές εξετάσεις για να το καταλάβουμε αυτό.Μέχρι το Βυζάντιο ο Ελληνικός πληθυσμός στην περιοχή ήταν μεγαλύτερος απ'ότι είναι σήμερα.Άρα κάπου πήγαν όλοι αυτοί...Έγιναν Τούρκοι και οι απόγονοι τους είναι σήμερα απέναντι μας.

  Αλλά ας μην συνερπαζόμαστε από την γενετική μας συγγένεια.Είναι Τούρκοι πλέον, νιώθουν Τούρκοι και ως Τούρκοι θα ενεργούν.

  Και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να διεκδικήσουν ποτέ την Βυζαντινή ιστορία για τον μοναδικό λόγο ότι έχουν ήδη ένα πολύ ισχυρό αυτοκρατορικό παρελθόν με το οποίο έχουν δεθεί άρηκτα.Η σύγκριση με τους Σκοπιανούς που δεν έχουν ουσιαστικά ιστορία (και γι'αυτό διεκδικούν την ιστορία της Μακεδονίας), είναι τελείως λάθος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συμφωνώ με τον Ιεροφάντη. Αυτή την άποψη υποστείριζε και ο λόγιος πατέρας μου... Ελεγε οτι απο τους Ελληνο-γενιτσάρους και τους μικτούς γάμους και τους Τουρκόφωνους Ελληνο-Χριστιανούς οι σημερινοί Τούρκοι ειναι μικτή Ελληνικο-Τουρκική φιλή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Λένε ότι είναι Έλληνες όχι από αγάπη προς εμάς, ή για να παραδεχτούν τη "γενετική συγγένειά" μας, αλλά, για να μπορούν να διεκδικήσουν περισσότερα στην περιοχή ως νόμιμοι κληρονόμοι.

  Δείτε κι εδώ:
  http://endelehia.blogspot.com/2011/08/48.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]