Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

O Boskovski πήρε το χρίσμα από τον Γκρούεφσκι για την υποψηφιότητά του στην Προεδρία της ΠΓΔΜ;

Αναμένονται μεγάλες μάχες

και φοβερές αποκαλύψεις


Ο Γκρούεφσκι είναι πάντα απρόβλεπτος

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ljube Boskovki ο οποίος είναι μέλος του VMRO-DPMNE είχε συνάντηση με τον Nikola Gruevski, πρωθυπουργό των Σκοπίων.
Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την συνάντηση, ο κύριος Boskovski δήλωσε πως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι για την υποψηφιότητά του στο Προεδρικό αξίωμα της FYROM και ευελπιστεί να μην υπάρξει εσωτερικός ανταγωνισμός στο κόμμα του VMRO – DPMNE με κάποια άλλη υποψηφιότητα μέλους του ιδίου κόμματος. Οι προθέσεις για στήριξη του Ivanov δίνουν κάποιο πλεονέκτημα και κάνω έκκληση να αποσυρθούν».
Ο κύριος Boskovski επίσης δήλωσε πως «δεν υπάρχουν νομικά κωλύματα για την υποψηφιότητά του και περιμένει την θερμή υποστήριξη από τους αλβανούς ψηφοφόρους».

Οι εξελίξεις, στο προεκλογικό σκηνικό των Σκοπίων, δείχνουν να γίνονται ολοένα και γρηγορότερες, αφήνοντας όμως και κάποια σημάδια «εσωτερικών συγκρούσεων» στο κόμμα του VMRO – DPMNE, του κυρίου Γκρούεφσκι. Συγκρούσεις που αναμένεται να μεγαλώσουν και να γιγαντωθούν λίγο πριν τις εκλογές του Μαρτίου και που, όπως ισχυρίζονται κύκλοι της αντιπολίτευσης, «έχουν να βγάλουν πολλά άπλυτα στη φόρα για τις «δράσεις» διαφόρων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος».
Τα «μαχαίρια» έχουν αρχίσει πλέον να βγαίνουν ενώ δεν έχει ξεκαθαρισθεί ποιοι θα είναι οι πολιτικοί αντίπαλοι. Ο κίνδυνος όμως βρίσκεται στο κυβερνών κόμμα, όπου ο Γκρούεφσκι είναι υποχρεωμένος να δηλώσει την προτίμησή του σε κάποιον από τους υποψηφίους. Γνωστό όμως στους πολίτες της FYROM είναι πως, τελικά η πλάστιγγα θα γείρει σε εκείνον τον υποψήφιο που είναι περισσότερο «αμερικανόφιλος» ή «αμερικανοτραφής», φωτογραφίζοντας έτσι συγκεκριμένο πρόσωπο που πολύ πρόσφατα μπήκε στην πολιτική ζωή των Σκοπίων, ερχόμενος από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής…
Γνωρίζοντας όμως, πλέον, την προσωπικότητα και τον πολιτικό χαρακτήρα του Σκοπιανού πρωθυπουργού, μετά βεβαιότητας σχεδόν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τα διαδραματιζόμενα ως «το μελάνι της σουπιάς»… Έτσι, θεωρείται περισσότερο από βέβαιο πως οι τελικές υποψηφιότητες θα κρύβουν μεγάλες εκπλήξεις, τουλάχιστον από την πλευρά του νεαρού, αλλά αλλοπρόσαλλου, πρωθυπουργού της FYROM. Η έκπληξη, θα ακούει στον χαρακτηρισμό του «πατριωτικού προσώπου» που δεν είναι διόλου απίθανο να είναι ένα άγνωστο για την Ελληνική πραγματικότητα πρόσωπο, αλλά θα έχει ένα πολύ χαρακτηριστικό προσόν: θα είναι πειθήνιο όργανο του πρωθυπουργού…
Δύο «λύσεις» λοιπόν, διαφαίνονται στον ορίζοντα των εξελίξεων για τις προεδρικές εκλογές στα Σκόπια. Δύο λύσεις ανάμεσα στις οποίες θα έχει να επιλέξει ο Γκρούεφσκι… Το μόνο σίγουρο είναι όμως πως θα διαλέξει το πρόσωπο που τον «φοβίζει» λιγότερο. Επειδή πολύ απλά, κάθε δικτάτορας είναι πάντα φοβισμένος για το προσωπικό του αύριο…
Και ο Νικόλα Γκρούεφσκι είναι ένας μεταμφιεσμένος (για το εξωτερικό) δικτάτορας…
Κωνσταντίνος



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]