Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ΗΠΑ φοβούνται πιθανή χρήση πυρηνικών από τρομοκράτες

Στοχοποιούν το Πακιστάν!

Την ανάγκη η διεθνής κοινότητα να ενεργήσει αποφασιστικά και άμεσα προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης όπλου μαζικής καταστροφής σε τρομοκρατική επίθεση σε κάποιο σημείο του κόσμου έως το τέλος του 2013 υπογραμμίζουν αναλυτές που συνέταξαν έκθεση για λογαριασμό του Κογκρέσου.
«Εάν η διεθνής κοινότητα δεν ενεργήσει αποφασιστικά και άμεσα, είναι περισσότερο πιθανό να χρησιμοποιηθεί ένα όπλο μαζικής καταστροφής σε τρομοκρατική επίθεση κάπου στον κόσμο, μέχρι το τέλος του 2013» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως το αμερικανικό Κογκρέσο ανέθεσε στην Επιτροπή για την Αποτροπή της Διάδοσης Όπλων Μαζικής Καταστροφής να εκτιμήσει το σχετικό κίνδυνο και να συντάξει την έκθεση για την ενημέρωση του νεοεκλεγέντος προέδρου της χώρας Μπαράκ Ομπάμα.
Οι συντάκτες της έκθεσης προτείνουν, μεταξύ άλλων, να αναληφθεί πρωτοβουλία από τις ΗΠΑ για τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης, που θα βοηθήσει στον καθορισμό υψηλότερων κανόνων ασφαλείας στις βιολογικές και πυρηνικές εγκαταστάσεις και να κάνουν πιο αυστηρή τη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των όπλων μαζικής καταστροφής. Προτείνεται επίσης η ενίσχυση της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, που λειτουργεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.
Σύμφωνα με τους Αμερικανούς αναλυτές μεταξύ των χωρών από τις οποίες θα μπορούσε να προέλθει ένας τέτοιος κίνδυνος είναι το Πακιστάν, καθώς στο έδαφός του έχουν παρουσία πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις, η χώρα έχει πυρηνικά όπλα και επικρατεί πολιτική αστάθεια. Παρόλο που μία επίθεση με βιολογικά όπλα θεωρείται πιθανότερη, επισημαίνουν ότι ολοένα και περισσότερο γίνεται πιο σοβαρή η απειλή για μία επίθεση με πυρηνικά.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]