Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δραματικές εξελίξεις στα Σκόπια - Ολοταχώς προς διάλυση!!!

Το όνομα πρέπει να είναι Δαρδανία

Αυτό δήλωσε ο Ali Ahmeti , ηγέτης του Αλβανικού κόμματος DUI, στην Π.Γ.Δ.Μ. στην novamakedonjia. Να σημειωθεί πως ο Ahmeti, συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό VMRO-DPMNE και η δήλωσή του προκάλεσε νευρικό κλονισμό στην κυβέρνηση των Σκοπίων.
Αλλά δεν περιορίστηκε σε αυτά, ο Αχμέτι!
Επαναλειτούργησε το παράνομο μουσείο του Απελευθερωτικού στρατού (των Αλβανών από τους "Μακεδόνες"), στα Σκόπια, αναρτώντας μάλιστα την Αλβανική σημαία.

Η είδηση, από μόνη της, αποτελεί γεγονός τεράστιας σημασίας, τόσο για τα Σκόπια και το πολύ κοντινό μέλλον τους, όσο και για τις γειτονικές χώρες –συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας- που πρέπει να αναδιατάξουν τις ό,ποιες σχέσεις, επαφές και συζητήσεις έχουν με το κρατίδιο-μόρφωμα των Σκοπίων.
Για τους δικούς του λόγους, ο κύριος Αχμέτι –ο οποίος συγκυβερνά σήμερα στα Σκόπια- αναφέρεται στη χρήση της λέξης Δαρδανία όσον αφορά την ονομασία του κράτους των Σκοπίων. Η άποψη αυτή συνάδει με τις απόψεις Ελλήνων και άλλων ιστορικών, που τοποθετούν την Δαρδανία στην συγκεκριμένη περιοχή των σημερινών Σκοπίων. Το θέμα όμως είναι πως ο κύριος Αχμέτι αναφέρεται στην Δαρδανία ως κοιτίδα των Αλβανών, δημιουργώντας έτσι ένα έρεισμα κατά της στρεβλωμένης προπαγάνδας του Τίτο (σλαβική) που αποδέχθηκε και που προωθεί η σημερινή πολιτική του Γκρούεφσκι και που θέλει η περιοχή να ονομάζεται «Μακεδονία» και οι κάτοικοί της «Μακεδόνες»!
Να υπενθυμίσω, στο σημείο αυτό, πως η υπό καθεστώς αυτονομίας δυτική περιοχή των Σκοπίων (την οποία οι Αλβανοί κάτοικοι ονομάζουν Ιλιρίδα και έχουν εναντιωθεί σε κάθε χρήση του ονόματος Μακεδονία), έχει διακηρύξει πως δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται η διαμάχη για το όνομα και να μην μπορούν να μπούνε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ γι αυτόν τον λόγο… Μάλιστα, έχουν «απειλήσει» την κυβέρνηση Γκρούεφσκι πως δεν θα ανεχτούν για πολύ την κατάσταση αυτή και εάν δεν γίνει κάτι, θα αυτονομηθούν πλήρως (περίπτωση Κοσόβου) και θα ζητήσουν την προσάρτησή τους είτε στο Κόσοβο είτε στην Αλβανία!!!
Έτσι, οι δηλώσεις του Αλβανού πολιτικού ηγέτη του κόμματος DUI, Αχμέτι, έρχονται να ρίξουν λάδι στη φωτιά και να επανατοποθετήσουν την τραγική αλήθεια περί της ονομασίας του κρατιδίου, δυναμιτίζοντας κυριολεκτικά την κατάσταση στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ και τροφοδοτώντας επιχειρήματα στην Ελληνική πλευρά για το ορθό και το δίκαιο των Ελληνικών απόψεων αλλά ταυτόχρονα και για την μη συνέχιση των συζητήσεων με το κόμμα του Γκρούεφσκι. Και φυσικά, δεν είναι δυνατόν να συζητάει η Ελλάδα με ένα κράτος που είναι πάρα πολύ πιθανόν αύριο να μην υπάρχει, να έχει διασπαστεί και να απεμπολεί δικαιώματα ονομασίας (με κάθε πιθανότητα χρήσης της λέξης Μακεδονία) απέναντι σε ένα φυλετικό μόρφωμα. Το αίτημα της χώρας μας προς τους διεθνείς οργανισμούς θα πρέπει να είναι η διακοπή και η ουσιαστική χρονική μετάθεση επανέναρξης της διαδικασίας των συζητήσεων (κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο) επειδή δεν συζητά σε μία σταθερή και ενιαία άποψη αλλά συζητά ένα θέμα για το οποίο δεν έχει καταλήξει ο πολιτικός κόσμος των Σκοπίων (Μακεδονία ή Ιλιρίδα;).
Ο κύριος Αχμέτι, με τις δηλώσεις του αυτές, στέλνει ένα σαφέστατο μήνυμα προς την κυβέρνηση των Σκοπίων διαμηνύοντας πως δεν είναι διατεθειμένος να περιμένει άλλο και ουσιαστικά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή διάλυση των Σκοπίων. Η απογοήτευση και ο εκνευρισμός της κυβέρνησης Γκρούεφσκι είναι ένα απολύτως λογικό συνεπακόλουθο, επειδή φαίνεται ξεκάθαρα πλέον πως δεν υπάρχει αραγές μέτωπο. Πολύ σύντομα αναμένεται και η ενεργοποίηση του «Βουλγαρικού στοιχείου» που θα «φορτώσει» με πάρα πολλά, μεγάλα και δισεπίλυτα προβλήματα το κυβερνών κόμμα.
Τα οικονομικά και άλλου είδους σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει στα Σκόπια, σε συνδυασμό με την θέση Αχμέτι, αλλά και την μη κατάκτηση κανενός στόχου της κυβέρνηση του Γκρούεφσκι, συνθέτουν τις κατάλληλες συνθήκες για την αρχή του διαμελισμού των Σκοπίων. Η Ελληνική πλευρά δείχνει και πάλι αμήχανη, διατεθειμένη να συνεχίσει τις συζητήσεις επί του ονόματος, χωρίς να έχει την διάθεση να περιμένει τις εξελίξεις και χωρίς να θέτει όρους για να «γονατίσει» τον Σκοπιανό πρωθυπουργό και να τον εξαναγκάσει να αποδεχθεί τις Ελληνικές θέσεις.
Άλλωστε, σύμφωνα με τις υπάρχουσες εξελίξεις, η μοναδική λύση για τα Σκόπια θα είναι η Ελλάδα…
Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]