Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυτό είναι το πολιτικό σύστημα που μεταχειρίζεται ο Γκρούεφσκι

Χέζε ψηλά κι αγνάντευε!!!

Παρακολουθούμε όλοι μας τον ζεν-πρεμιέ της πολιτικής σκηνής των Σκοπίων, να δίνει συνεχόμενες παραστάσεις και να ευτελίζει κάθε έννοια πολιτικής σκέψης και δράσης. Κινείται συνεχώς (πλην Σαββατοκύριακων λόγω ρεπό) και φροντίζει να θέτει σταθερά νέα θέματα-προβλήματα, μεταβάλλοντας, αποπροσανατολίζοντας και δημιουργώντας συνεχείς έριδες (κυρίως με την Ελλάδα).
Ταυτόχρονα, η οικογενειοκρατία στα Σκόπια κρατεί πολύ καλά, αφού ο πρωθυπουργός των Σκοπίων έχει φροντίσει να βολέψει ολόκληρη την οικογένεια (μέχρι 2ου βαθμού συγγενείας) σε διάφορες θέσεις κλειδιά, όπου και παίζονται πολλά χρήματα ή έχουν να κάνουν με την εθνική ασφάλεια.

Ο πρώην αποτυχημένος μποξέρ έχει ένα πάρα πολύ καλό σύστημα στην πολιτική του καριέρα. Επιτίθεται και με άτσαλα χτυπήματα ελπίζει σε «πόντους» με έναν υπέρ του διαιτητή και στη συνέχεια φροντίζει να «παίζει καθυστέρηση», αφήνοντας όλους τους άλλους να τρέχουν να αντιμετωπίσουν την κάθε ηλιθιότητα που προβάλει ως πολιτική θέση.
Βέβαια, εάν δεν είχε θερμούς υποστηρικτές (αμερικανικές εταιρείες, CIA, αμερικανικό πεντάγωνο, Ερντογάν) το σύστημα «χέζε ψηλά κι αγνάντευε» που ακολουθεί θα γύριζε στον ίδιο με άμεσες καταστρεπτικές συνέπειες για τον άτσαλο πρωθυπουργό. Τα δεκανίκια του αποδεικνύονται ιδιαιτέρως ισχυρά, μέχρι στιγμής, και ο νεαρός πρωθυπουργός τα χρησιμοποιεί σε κάθε του βήμα.
Ο υπερθνικισμός και το φασιστικού τύπου πολίτευμα που εμφυτεύει καθημερινά και συστηματικά, καταφέρνουν να αποκρύπτουν τις προθέσεις αλλά και τις ικανότητες του στυλάτου πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ. Είναι όμως γνωστό, ιστορικά, πως δεν μπορεί να αντέξει για μεγάλο χρονικό διάστημα ακολουθώντας την συγκεκριμένη τακτική, όταν μάλιστα στο εσωτερικό έχει να αντιμετωπίσει το Αλβανικό και το Βουλγαρικό στοιχείο, που δείχνουν να χάνουν την υπομονή τους και είναι πλέον αποφασισμένοι να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους.
Τα ταχυδακτυλουργικά του δυστυχώς για τον ίδιο δεν μπορούν να αποτρέψουν τις εξελίξεις στα Σκόπια οι οποίες αναμένονται πολύ σύντομα και δυστυχώς δεν θα υπάρξει ειρηνική πολιτική ή γεωγραφική μετάβαση-αλλαγή, εξαιτίας αυτού του υπερεθνικισμού με τον οποίο «μπολιάζει» καθημερινά ο Γκρούεφσκι τους απελπισμένους για αναγνώριση εθνότητας Σκοπιανούς. Η ένταξη στην Ε.Ε. αποτελεί πλέον «όνειρο» και η προσφυγή στην Χάγη το έκανε επιπλέον και «απατηλό».
Ο ερασιτεχνισμός του «γλυκούλη» Σκοπιανού πρωθυπουργού βρίσκει θιασώτες και στην Ελλάδα, αλλά μόνο σε ανθρώπους που έχουν «γκετοποιηθεί» λόγω ιδιαιτεροτήτων (Βαλλιανάτος-gay-, ψευτοαναρχικοί-χωρίς ιδεολογία-, Ουράνιο Τόξο-χωρίς μέλλον- κ.α.) οι οποίοι ενστερνίζονται το «διαφορετικό» για να στηρίξουν την δική τους ιδιαιτερότητα…
Μπορεί λοιπόν, ο Γκρούεφσκι να είναι στα ψηλά τώρα, αλλά μάλλον πρέπει να προσέχει την… κατηφόρα… και να μην ξεχνάει ότι ήταν απλά ένας ερασιτέχνης πυγμάχος...
Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]