Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ευρωβουλή συνιστά το "Βόρεια Μακεδονία" στους Σκοπιανούς, αλλιώς...

Συμμορφωθείτε γρήγορα...

Την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων με βάση την πρόταση περί «Βόρειας Μακεδονίας» που παρουσίασε στις 6 Οκτωβρίου ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, το «ταχύτερο δυνατόν», καθώς διαφορετικά η ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. «μπορεί να αναβληθεί για πολύ», ζητάει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την ετήσια έκθεσή του για τα Σκόπια.
Στην έκθεση, που ετοίμασε ο Ολλανδός ευρωβουλευτής της Αριστεράς Ερικ Μέγιερ και θα συζητηθεί σήμερα στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου, χαρακτηρίζεται «λυπηρό» ότι τα Σκόπια δεν έχουν ακόμα εισέλθει σε ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε. Ε., παρ’ ότι επισήμως είναι από τριετίας υποψήφιο κράτος-μέλος.

Εγκωμιάζεται επίσης η ΠΓΔΜ για την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου και υπενθυμίζεται πως αρχική υπόσχεση προς τα Σκόπια ήταν ότι εντός του 2008 θα προσδιοριζόταν ακριβής ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων. Στο σημείο αυτό τονίζεται ότι η εκκρεμότητα για το όνομα μπορεί να οδηγήσει σε μακρόχρονη αναβολή της ένταξης, ακόμα και μετά από εκείνη της Τουρκίας, όπως σημειώνεται εμμέσως.
Έτσι, στο κείμενο, ως έχει, το Κοινοβούλιο «στηρίζει τις προσπάθειες του διαμεσολαβητή Νίμιτς για επίτευξη συμφωνίας το ταχύτερο δυνατόν βάσει της πρότασης της 6ης Οκτωβρίου «σχετικά με το πώς θα ήταν δυνατόν να διασαφηνισθεί σε διεθνές επίπεδο η διάκριση μεταξύ διαφόρων περιοχών που ανήκουν σε διαφορετικά κράτη αλλά φέρουν το κοινό όνομα Μακεδονία».
Μάλιστα, απαντώντας στην πάγια, τους τελευταίους μήνες, μομφή της Επιτροπής κατά των Σκοπίων για τα έκτροπα που σημάδεψαν τις βουλευτικές εκλογές στις αρχές του έτους, η έκθεση αναφέρει ότι «η κυβέρνηση έλαβε αποτελεσματικά μέτρα». Όμως τα έκτροπα αυτά είναι που έδωσαν την αφορμή στην Επιτροπή να μην εισηγηθεί ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων…
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]