Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γνωρίζοντας το Μακεδονικό Ζήτημα

Η Μακεδονία δεν είναι απλά μία λέξη

Παρακάτω παρατίθενται μερικά απλά γεγονότα για το Μακεδονικό ζήτημα, για τους αναγνώστες του ιστολογίου, οι οποίοι δεν ασχολούνται ή δεν έχουν ασχοληθεί μέχρι τώρα (πολύ ή λίγο) με το θέμα. Τι είναι αυτό το θέμα στην ουσία; Πώς προέκυψε;
Διαβάστε παρακάτω για ορισμένα μικρά και απλά γεγονότα επί του θέματος.
Με τη χρήση του γεωγραφικού όρου «Μακεδονία», το Σκόπια ανέκαθεν επεδίωκαν να μετατρέψουν τον συγκεκριμένο όρο σε εθνικό όνομα για ένα σλαβικό έθνος. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, έχουν επίσης προσπαθήσει να στερήσουν από τον ελληνικό λαό των νομίμων δικαιωμάτων του επί ενός σημαντικότατου μέρους της πολιτιστικής του ταυτότητας. Για 45 ολόκληρα χρόνια, το όνομα Μακεδονία έχει αποτελέσει το βασικό μέσο για την προώθηση της πολιτισμικής και εδαφικής επέκτασης των Σκοπίων σε βάρος της Ελλάδας.
Σήμερα, η Ελλάδα έχει πολλούς σοβαρούς λόγους που έχουν να κάνουν με την άρνησή της στο να αναγνωρίσει τη λεγόμενη «Σοσιαλιστική Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Οι σημαντικότεροι από τους λόγους αυτούς είναι οι εξής:
Πρώτον, το γεγονός ότι εδώ και σαράντα χρόνια, τα Σκόπια ήταν η αιχμή της επεκτατικής πολιτικής του Τίτο. Μίας πολιτικής που στηρίχθηκε και από άλλες διαστρεβλωτικές απόψεις, σχετικά με ένα απλοϊκό άνθρωπο και χωρίς γνώσεις της ιστορίας της περιοχής. Αυτό, σε σχέση με το αίσθημα του δικαίου, δημιουργεί την αίσθηση ότι τα επεκτατικά σχέδια για την Ελλάδα είναι ενεργά από την πλευρά των Σκοπίων.
Δεύτερον, το αίτημα των Σκοπίων ότι «το σύνολο της Μακεδονίας ποτέ δεν απελευθερώθηκε" και ότι "μόνο το μέρος της, η οποία ελέγχεται από τα Σκόπια" είναι ελεύθερη, είναι μια έμμεση αλλά σαφής αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.
Τρίτον, η χρήση από τα Σκόπια της ονομασίας της ελληνικής Μακεδονίας είναι επίσης μια αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας, κυρίως σε συνδυασμό με την επίμονη άρνηση των Σκοπίων να αποδεχθούν το τοπωνύμιο που χρησιμοποιείται για την συγκεκριμένη περιοχή από τους Βαλκανικούς Πολέμους (το τοπωνύμιο είναι Vardarska).
Τέταρτη και τελευταία, με τη χρήση του ονόματος Μακεδονία τα Σκόπια είναι ένα πολιτιστικό θέμα και υποβάλει απαίτηση κατά Ελλάδας, πως οτιδήποτε είναι γεωγραφικά «μακεδονικό» είναι «τελειωμένο», προκειμένου να μετατραπεί σε «εθνικά Μακεδονικό». Στο σημείο αυτό επιδιώκουν εθνότητα «Μακεδονική», που είναι και ο κύριος στόχος της ονομασίας. Με την λογική «αφού είμαστε Δημοκρατία της Μακεδονίας, άρα οι κάτοικοι είναι Μακεδόνες, τότε είμαστε εθνικά Μακεδόνες».
Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι ένα βασικό σχήμα για την Μακεδονική (ελληνικά) πολιτιστική κληρονομιά. Ο θρύλος του, η ιστορία του και το όνομά του επέζησαν τόσο του χριστιανικού κανόνα των βυζαντινών αυτοκρατόρων και από το μουσουλμανικό κράτος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και των Σουλτάνων της. Οι στρατιωτικές του ικανότητες και τα πρωτοφανή του επιτεύγματα ενέπνευσαν τους λαούς των Βαλκανίων, τη Μικρά Ασία, και Μέση Ανατολή μέχρι το Αφγανιστάν, πριν και μετά τη δημιουργία των εθνικών κρατών. Ωστόσο, μόνο οι Έλληνες μπορούν να ισχυρίζονται ότι πειστικά Αλέξανδρος ήταν ένα αυθεντικό προϊόν της ελληνικής κλασικής εποχής, ένας βασιλιάς που η καταγωγή του και οι σχέσεις του με την Αρχαία Ελλάδα έχει αποδειχθεί και ανήκει στους ήρωες και τον πολιτισμό της Ελλάδας που αποτελούνταν από πόλεις-κράτη τα οποία ένωσε και τους έδωσε το όνομα Ελλάδα και τους κατοίκους της Έλληνες.
Αυτή την Ελλάδα και τους κατοίκους της, αυτή την ιστορία και τον πολιτισμό προσβάλει κάθε ενέργεια των Σκοπίων που επιθυμούν διακαώς να «κλέψουν» προκειμένου να υπάρξουν. Ακόμη και τον Ήλιο της Βεργίνας, που χρησιμοποιούνταν από το εκστρατευτικό σώμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και που έφτασε στα βάθη της Ασίας, μέχρι και την Ινδία, επιχειρούν οι Σκοπιανοί-Σλάβοι-Βούλγαροι-Rom-Αλβανοί γείτονές μας να κλέψουν.
Η ιστορία τους έχει καταδικάσει από την πρώτη στιγμή. Μοναδικό τους στήριγμα, γελοία ανθρωπάκια, ενδεδυμένα την αξιοπρέπεια και δούλοι ισχυρών συμφερόντων, που επιθυμούν να στερήσουν το μεγαλείο των Ελλήνων επειδή δεν αντέχουν την μικρότητά τους.
Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]