Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι δηλώνουν Σκοπιανοί που γνωρίζουν την αλήθεια για τον τόπο τους

Μας ταιριάζει το "Σλαβομακεδόνες"

Διαβάζοντας ένα Σκοπιανό φόρουμ, όπου γίνονται συζητήσεις σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ συνάντησα μία άποψη που ακόμη και οι Έλληνες (Βιαλλιανάτος, Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ, Ιός κ.α.) εχθρεύονται, καταπιέζοντας τις φωνές γνώσης και λογικής που έρχονται μέσα από τα εδάφη της βόρειας γείτονος χώρας και από ανθρώπους της ΠΓΔΜ.
Στο συγκεκριμένο φόρουμ μπορεί ο αναγνώστης να διαβάσει και ακραίες απόψεις, που είναι εμφανές πως είναι αποστάγματα της «πλύσης εγκεφάλου» ή εντεταλμένων «συγγραφέων» που προπαγανδίζουν την ακραία εθνικιστική πολιτική του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι.

«Η κύρια άποψη συσταθεί για τη Μακεδονία παρατίθεται κατωτέρω. Μπορείτε εύκολα να το επαληθεύσετε, εξετάζοντας το ζήτημα στη mainstream πηγές, όπως π.χ. Wikipedia, BBC κ.α.
- Αρχαία Μακεδονία ή Μακεδόνας για συντομία. Ένα ελληνικό ή, τουλάχιστον, εθελοντικά και εκτεταμένη Ελληνικοποιημένο, βασίλειο κοντά στη σημερινή επικράτεια Πέλλας της σύγχρονης Ελλάδας. Η Μακεδονία ήταν πολύ μικρότερη από τη σημερινή γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας. Η στρατιωτική επιτυχία κατά της Περσικής αυτοκρατορίας σηματοδότησε την αρχή της ελληνιστικής εποχής κατά την αρχαιότητα, κατά την οποία η Ελληνική γλώσσα και πολιτισμός εξαπλώθηκαν σε ολόκληρο το γνωστό τότε κόσμο.
- Η Σύγχρονη Μακεδονία. Μια γεωγραφική περιοχή, όπως π.χ. Ευρώπη ή τα Βαλκάνια, που κατοικείται από πολλές εθνότητες και που την μοιράζονται τρία κράτη: το κράτος με πρωτεύουσα στα Σκόπια, η Βουλγαρία και η Ελλάδα.
Αντίστοιχα, η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας χωρίζεται σε τρεις κυρίως περιοχές: Vardar (Βόρεια), Pirin (Βουλγαρία) και Αιγαίου (Ελλάδα). Νομίζω ότι ακόμα και τα Σκόπια έχουν αποδεχθεί αυτό το γεγονός. Η ελληνική πλευρά είναι η μεγαλύτερη που αντιστοιχεί στο 51%. Το βόρειο τμήμα καταλαμβάνεται από τα Σκόπια και αντιστοιχεί σε περίπου 35%. Τέλος, η βουλγαρική αντιστοιχεί στο υπόλοιπο 14%.
Τώρα, ας έρθει το καυτό ζήτημα των εθνοτήτων. Η σύγχρονη Μακεδονία απαρτίζεται από πολλές εθνότητες. Περιλαμβάνει Έλληνες, Αλβανούς, Βούλγαρους, ένα σλαβικό πληθυσμό που προσδιορίζουν τον εαυτό τους ως Makedonci και κάποια μικρότερα κλάσματα Σέρβοι, Τούρκοι, Βλάχοι κλπ.
Οι σλάβοι Μακεδόνες είναι εθνοτικά, γλωσσικά ή τουλάχιστον, πολύ κοντά στην Βουλγαρία. Για παράδειγμα, όλες οι κύριες πηγές αναφέρουν πως η γλώσσα των σλάβων Μακεδόνων, είναι η λεγόμενο Μακεδονική, είναι αμοιβαία κατανοητή με την βουλγαρική. Διαφορετικά, η σλάβοι Μακεδόνες ανήκουν στην εθνική ομάδα της Νότιας Σλαβίας και στην πλειοψηφία τους είναι Ορθόδοξοι.
Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα γεγονότα, τα οποία όπως είπε είναι ήδη κοινώς αποδεκτά (βλ. Wikipedia, για παράδειγμα), πιστεύω ότι:
1) Όλοι οι άνθρωποι της Μακεδονίας, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους ή το τμήμα της περιοχής (Βόρεια, Βουλγαρική ή Ελληνική) στην οποία ζουν, έχουν ένα αδιαμφισβήτητο δικαίωμα να ονομάζονται Μακεδόνες. Στην πραγματικότητα, η εμμονή των Σλάβων Μακεδόνων, να κρατήσουν αυτό το δικαίωμα αποκλειστικά για τον εαυτό τους, είναι ρατσιστική, και προκλητική για κάποιον που είναι ενημερωμένος. Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι αυτός ο σλαβικός πληθυσμός αποτελεί σχεδόν το 25% των Μακεδόνων της ΠΓΔΜ. Τι γίνεται με τα δικαιώματα της πλειοψηφίας του 75%;
2) Τον πολυεθνικό χαρακτήρα της Μακεδονίας δίνει νόημα ο όρος μόνο σε μια γεωγραφική έννοια. Τότε, γιατί οι Σλάβοι Μακεδόνες θέλουν να δημιουργήσουν σύγχυση για το ποιος πραγματικά είναι οι Μακεδόνας;
3) Το κράτος των Σκοπίων δεν μπορεί να ονομάζεται «απλώς» Δημοκρατία της Μακεδονίας, ακριβώς όπως και στην περίπτωση της Νότιας Αφρικής δεν μπορεί να ονομάζεται «απλώς» Αφρική. Οι λόγοι της γεωγραφικής και Εθνολογικής κοινής λογικής κάνουν μία τέτοια αξίωση τελείως παράλογη!
Ένα κατάλληλο όνομα θα ήταν Δημοκρατία της Βόρειας (ή Βαρδάρη) Μακεδονίας. Ακόμη και οι υπερ-σωβινιστές υπάλληλοι των Σκοπίων ισχυρίζονται ότι το κράτος τους καλύπτει σήμερα τις επιμέρους γεωγραφικές περιοχές της Μακεδονίας του Βαρδάρη.
Ωστόσο, προκειμένου για το σλαβικό πληθυσμό της Μακεδονίας να διατηρήσει την εθνοτική του ταυτότητα χωρίς να έρχεται σε σύγκρουση με την εθνότητα των άλλων Μακεδόνων, ένας κατάλληλος χαρακτηρισμός για την εθνότητά τους στα αγγλικά θα μπορούσε να είναι Μακεδονικό Σλάβοι ή / και των σλαβικών-Μακεδόνες (Slavo-Macedonians). Αυτός ο εθνικός χαρακτηρισμός είναι κατάλληλος διότι δηλώνει ότι αυτός ο πληθυσμός έχει ρίζες Μακεδονικές όπως και σλαβικές επίσης».

Αυτά καταθέτουν λογικοί κάτοικοι των Σκοπίων, μορφωμένοι, που γνωρίζουν να ψάχνουν και θέλουν να μιλούνε τη γλώσσα της αλήθειας. Όμως, το καθεστώς Γκρούεφσκι κρύβει την αλήθεια συστηματικά και μάλιστα δια νόμου απαγορεύει πλέον την οποιαδήποτε προσπάθεια να μαθευτεί η πραγματική ιστορία της περιοχής.
Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]