Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι μαθητές γνωρίζουν την Βροχοπούλου αλλά όχι τον Κολοκοτρώνη!!!

Μαθαίνουμε μόνο από την τηλεόραση!!!

Αυτή είναι Παιδεία κύριε Στυλιανίδη;

Η έρευνα αυτή είναι σοκαριστική. Έγινε σε δημοτικό σχολεία της Βορείου Ελλάδας και τα συμπεράσματα ήταν απογοητευτικά. Τα παιδιά μας ξέρουν περισσότερο τον Καρβέλα και την Βροχοπούλου(κλαίω για την Αλβανία) από ότι τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη!!! Δεν είναι ψέμα. Αλήθεια είναι.
Δείτε ποια ήταν τα περισσότερα αναγνωρίσιμα πρόσωπα σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστημίου Μακεδονίας:

1).Βουγιουκλάκη 93%,
2).Καρβέλας 80%,
3).Μακρυπούλια 77%,
4). Βροχοπούλου 72%,
5). Κολοκοτρώνης 71%
Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι τα παιδιά κάθονται στην τηλεόραση και ότι βλέπουν αυτό ξέρουν. Δεν μπήκε κανείς στον κόπο να τους μάθει(και ίσως δεν χρειάστηκε για να είμαστε ειλικρινείς) ότι υπάρχουν πρόσωπα με ιστορία στην χώρα μας. Αλλά η τηλεόραση έχει τον πρώτο λόγο. Δυστυχώς..
Ποιοί είναι άγνωστοι
Έπιασαν πάτο ο Οδυσσέας Ελύτης ο Μάνος Χατζηδάκης και η Έλλη Λαμπέτη. Δεν τους έμαθε κανείς ότι κάτι έκαναν και αυτοί στην ζωή τους! Και η Έλλη Λαμπέτη έκλαψε στις ταινίες της αλλά δεν έγινε και Βροχοπούλου. Το πρόγραμμα έγινε σε δημοτικά σχολεία των περιοχών:
Σέρρες, Δράμας,Καβάλας, Ξάνθης, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης.
Η τηλεόραση δάσκαλος
Το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης έρευνας αποτελεί κόλαφο κατά του συστήματος της Παιδείας (και φυσικά για τον υπουργό Παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη), αλλά σίγουρα αποδεικνύει και την, με δυσάρεστα αποτελέσματα, είσοδο της τηλεόρασης στην καθημερινότητά μας.
Λογικό, λοιπόν, είναι τα παιδιά να μην γνωρίζουν τον Κολοκοτρώνη, επειδή πολύ απλά ποτέ δεν τον έχουνε δει σε κάποιο τηλεπαιχνίδι, σε κανένα παράθυρο μεσημεριάτικης εκπομπής, σε κανένα παιχνίδι τύπου Big Brother!
Οι νέοι σήμερα (και δυστυχώς όχι μόνο αυτοί) γνωρίζουν όσα βλέπουν, επειδή έχουνε πάψει να διαβάζουν. Για την ακρίβεια, τους έχουμε μάθει να μην διαβάζουν, αλλά να παπαγαλίζουν (κύριε Στυλιανίδη αυτά τα γνωρίζετε;) επειδή επιθυμούμε "πολίτες παπαγάλους" και όχι πολίτες σκεπτόμενους...
Πολύ φοβάμαι πως εάν αυτή η έρευνα γινόταν σε ενήλικες μπορεί να είχε και χειρότερα αποτελέσματα...
Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]