Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γκρούεφσκι: Αφού η Ελλάδα δεν υποχωρεί δεν κάνουμε πίσω στις θέσεις μας

Χάνει έδαφος από τις θέσεις του

Υποχώρηση σημαίνει

υπονόμευση των θέσεών μας


«Η Ελλάδα κάνει παν το δυνατόν, ώστε να μην επιτευχθεί συμφωνία. Με το να επιδεικνύουμε ετοιμότητα για υποχώρηση όσον αφορά το όνομα, προκειμένου να κερδίσουμε την ταυτότητα, υπονομεύουμε τις θέσεις της χώρας».
Τα παραπάνω τόνισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης χθες, στη συνοικία Ντράτσεβο των Σκοπίων, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στον πρόεδρο της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.
Αναφερόμενος στις πολιτικές έριδες για τη διαχείριση του διαφοράς με την Ελλάδα, ο κ. Γκρούεφσκι αναρωτήθηκε γιατί γιατί πρέπει να υπονομεύονται οι διαπραγματευτικές θέσεις των Σκοπίων, δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν προτίθεται κάνει υποχωρήσεις όσον αφορά το θέμα της «ταυτότητας».

«Αυτή την περίοδο έχει διαμορφωθεί μία ενδιαφέρουσα κατάσταση. Μερίδα των πολιτικών στη "Μακεδονία" διαμόρφωσαν μια εικόνα και μια κατάσταση ότι εάν εμείς υποχωρήσουμε σε κάτι, παραδείγματος χάριν στο σημείο που αφορά την ονομασία, η Ελλάδα θα προβεί σε υποχωρήσεις, όσον αφορά το σημείο της ταυτότητας. Άνοιξαν συζήτηση στη χώρα επ' αυτού του ζητήματος. Οι πολίτες διχάστηκαν. Μερίδα ήταν υπέρ, ενώ άλλοι ήταν κατά. Θέλω, για μια ακόμη φορά, να υπογραμμίσω ότι η συζήτηση που έχει ανοίξει από μεγάλο αριθμό πολιτικών στη Δημοκρατία της "Μακεδονίας" σχετικά με το εάν πρέπει να γίνει αποδεκτή αλλαγή της ονομασίας και ως αντάλλαγμα να λάβουμε το σημείο εκείνο που ζητούμε σχετικά με την ταυτότητα, είναι μια συζήτηση και μια κατάσταση, που επινοήθηκε από μία μόνο ομάδα πολιτικών», δήλωσε ο κ. Γκρούεφσκι και πρόσθεσε:
«Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις που έχουμε, η Ελλάδα δεν σκέφτεται καν να κάνει υποχωρήσεις όσον αφορά την ταυτότητα. Εάν είναι πράγματι έτσι, τότε αναρωτιέμαι γιατί συνεχώς να υπονομεύουμε τις διαπραγματευτικές μας θέσεις». «Εάν η Ελλάδα δεν προτίθεται να υποχωρήσει σε κανένα σημείο, τότε γιατί εμείς επιδεικνύουμε κάποια δουλοπρέπεια στις υποχωρήσεις, τη συνεργασία... Στην άλλη πλευρά δεν υπάρχει ετοιμότητα να επιτευχθεί συμφωνία, ούτε με τους μεν, ούτε με τους δε. Τότε γιατί διαπληκτιζόμαστε; Γιατί τόσες αντιπαραθέσεις στη Μακεδονία;», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]