Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με πλαστές δημοσκοπήσεις προσπαθεί ο Γκρούεφσκι να επηρεάσει την κοινή γνώμη

Γυρίζει στις γειτονιές και κάνει ομιλίες

Φοβερές πιέσεις δέχονται

οι έλληνες επιχειρηματίες

Πανικός έχει πιάσει τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, ο οποίος άρχισε να τριγυρίζει στις γειτονιές και να εκφωνεί μονολόγους για το επιτυχημένο έργο της κυβερνήσεώς του. Ο πανικός αυτός οφείλεται στην διαπιστωμένη μεταστροφή των κατοίκων για το αποτέλεσμα σχετικά με την μέχρι τώρα πορεία της χώρας προς την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ, όπου ο νεαρός πρωθυπουργός έχει σημειώσει μόνο κωλυσιεργίες, γνωρίζοντας πως δεν θα μπορέσει ποτέ να περάσει τις πόρτες των δύο οργανισμών ως μέλος εάν συνεχίσει την ίδια επιθετική εθνικιστική πολιτική του έναντι της Ελλάδας.
Η κατάσταση στο εσωτερικό του κρατιδίου πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και ιδιαίτερα η οικονομία έχει χτυπήσει εδώ και καιρό το καμπανάκι της πλήρους διάλυσης και όχι εξαιτίας της διεθνούς κρίσης. Η ανεργία και η ακρίβεια είναι δύο ακόμη θέματα, τα οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ο νεαρός πρωθυπουργός με το κυβερνητικό του επιτελείο.

Ο εθνικισμός, ναι μεν έχει συσπειρώσει τους πολίτες γύρω από την κυβέρνηση, αλλά αργά και σταθερά βγαίνει στην επιφάνεια η τραγική αλήθεια, προς απογοήτευση του μεγαλοϊδεατισμού με τον οποίο εμποτίστηκε ένα πολύ μεγάλο μέρος των Σκοπιανών πολιτών. Οι υποσχέσεις που έδωσε ο Γκρούεφσκι για βοήθεια στην διεκδίκηση χρημάτων από την Ελλάδα σε 2000 έχουν καταφέρει να δώσουν «φρούδες ελπίδες» σε ένα πολύ μικρό μέρος του πληθυσμού, αλλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με το Αλβανικό και το Βουλγαρικό στοιχείο δείχνουν να λειτουργούν ως καταλύτες για σύντομες εξελίξεις.
Για να προλάβει αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις, για τον ίδιο και το κόμμα του, ο Γκρούεφσκι κατέφυγε στην παραγγελία μίας σφυγμομέτρησης από την οποία ζητήθηκε να «μετρήσει» τις διαθέσεις των πολιτών σχετικά με την προσφυγή στη Χάγη και για το ποιο κόμμα θα ψήφιζαν εάν γινόταν άμεσα εκλογές.
Εμείς, σε κάθε περίπτωση να θυμίσουμε πως δεν έχει γίνει καμία απολύτως ενημέρωση προς τους πολίτες της ΠΓΔΜ τι ακριβώς είναι αυτή η προσφυγή και ποια πραγματικά οφέλη μπορεί να αποφέρει στους ίδιους και στην πατρίδα τους.
Η δημοσκόπηση
To 62,8% των πολιτών της ΠΓΔΜ υποστηρίζουν την κίνηση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της Ελλάδας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της τοπικής οργάνωσης «Ινστιτούτο για τη Δημοκρατία».
Ποσοστό 18% είναι αντίθετο με την προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης, ενώ 19,2% δεν έχει απάντηση για το ζήτημα αυτό.
Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, στις 17 Νοεμβρίου, κατέθεσε προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας την για παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ - που υπεγράφη στη Νέα Υόρκη το Σεπτέμβριο του 1995 - εξαιτίας του βέτο της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βουκουρέστι.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 28 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου, με δείγμα 1.100 πολιτών.
Το συγκυβερνών κόμμα του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, VMRO-DPMNE, συνεχίζει να προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της χώρας.
Σε ερώτηση, "ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν διεξάγονταν αύριο βουλευτικές εκλογές", ποσοστό 27,8% αναφέρει ότι θα ψήφιζε το VMRO-DPMNE.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 10,2% των ερωτηθέντων.
Το επίσης συγκυβερνών αλβανικό κόμμα «Ένωση για τη Δημοκρατική Ένταξη» (DUI) του Αλί Αχμέτι συγκεντρώνει ποσοστό 8,6%, ενώ το αντιπολιτευόμενο «Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών» (DPA) του Μέντουχ Θάτσι, αποσπά τις προτιμήσεις του 2,5% των ερωτηθέντων.
Ποσοστό 26% δήλωσε "δεν ξέρω", "δεν απαντώ", ενώ ποσοστό 21% ανέφερε ότι δεν θα ψηφίσει στις εκλογές.
Τα ποσοστά των κομμάτων της δημοσκόπησης αυτής παραμένουν σχεδόν τα ίδια με τα αντίστοιχα ίδιας δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο. Σε ερώτηση "ποιον πολιτικό εμπιστεύεστε περισσότερο", 30,7% απάντησε τον Νίκολα Γκρούεφσκι. Ακολουθούν ο ηγέτης του DUI Αλί Αχμέτι με 8,3% και ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι με 8,2%
Ποσοστό 45% θεωρεί ως σημαντικότερο, από τα τρέχοντα ζητήματα, αυτό της φιλελευθεροποίησης των θεωρήσεων εισόδου. Ποσοστό 30,3% θεωρεί ως σημαντικότερο ζήτημα την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, ενώ 18,6% θεωρεί ως σημαντικότερο την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.
Τέλος, το 50,2% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η χώρα , σε γενικές γραμμές, κινείται σε θετική τροχιά, 28,1% εκτιμούν ότι η χώρα κινείται σε αρνητική τροχιά, ενώ 19,7% ανέφεραν ότι δεν έχουν απάντηση στο ερώτημα αυτό.
Πιέσεις εναντίον των Ελλήνων επιχειρηματιών
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση Γκρούεφσκι εμφανίζει ένα προσωπείο πολιτισμένου και υπό ανάπτυξη κράτους, στο εσωτερικό της χώρας έχει ξεσπάσει ένα πογκρόμ κατά των Ελλήνων επιχειρηματιών, θεσπίζοντας νέους νόμους και διατάξεις που (προσέξτε το) αποκλείουν την συμμετοχή των ξένων επιχειρηματιών στις ίδιες τους τις επιχειρήσεις ακόμη και εκπροσωπώντας τις σε διάφορες συναλλαγές με το κράτος!!! Η επιθετική στάση αυτή, που γίνεται επιλεκτικά (και ιδιαίτερα) έναντι των επιχειρηματιών, έχει φέρει ένα «μούδιασμα» στους Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα Σκόπια. Πρόκειται σαφέστατα για ένα πογκρόμ που γίνεται κατ' εντολή του "γενίτσαρου" πρωθυπουργού, ο οποίος νομίζει πως έτσι παίρνει εκδίκηση, ενώ ουσιαστικά βλάπτει τα ίδια τα Σκόπια.
Σε συνάντηση που έγινε χθες σε ρεστοράν των Σκοπίων και την οποία οργάνωσαν η Ελληνίδα πρέσβης και ο Αθανάσιος Μακρανδρέου Σύμβουλος Α΄ ΟΕΥ (Γραφείο Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων), ο οποίος στέκεται δίπλα στην κοινότητα των Ελλήνων επιχειρηματιών και τους συμπαραστέκεται σε όλους τα προβλήματά τους. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα-προβλήματα και δόθηκε η υπόσχεση προς τους επιχειρηματίες πως θα δεχθούν την μέγιστη δυνατή βοήθεια προς την αντιμετώπισή τους.

Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]