Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Τούρκοι διανοούμενοι ζητούν συγνώμη από τους Αρμένιους

Προσπάθεια "εκτόνωσης"

από την κυβέρνηση του Ερντογάν;


Εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών για ένα κείμενο με το οποίο οι τούρκοι πολίτες θα ζητούν συγνώμη από τους αρμένιους για τα γεγονότα του 1915, ξεκινούν τούρκοι ακαδημαϊκοί και διανοούμενοι.
Την πρωτοβουλία πήραν οι καθηγητές πανεπιστημίου Αχμέτ Ινσέλ, Τζενγκίζ Ακτάν και Μπασκίν Οράν.
Το κείμενο αναμένεται να τεθεί υπόψη του κοινού για υπογραφές, στις αρχές του νέου έτους, αναφέρει σήμερα η τουρκική εφημερίδα Βατάν.

Ο καθηγητής Τζενγίζ Ακτάρ, μιλώντας στην εφημερίδα "Βατάν", σημειώνει: "... Πολλοί καλοπροαίρετοι άνθρωποι στην Τουρκία, νομίζουν πως δεν έχουν πάθει τίποτα οι Αρμένιοι. Επιπρόσθετα, η επίσημη ιστορία, εδώ και χρόνια αναφέρει ότι πρόκειται για δευτερεύοντα γεγονότα που έχουν μάλιστα τη μορφή αμοιβαίων σφαγών που σημειώθηκαν κάτω από τις συνθήκες του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.
Η πραγματικότητα όμως δυστυχώς είναι πολύ διαφορετική ... κι αυτή είναι το γεγονός ότι τελικά, στην Ανατολή δεν υπάρχουν πια Αρμένιοι".
Καμία όμως αναφορά δεν γίνεται από τους Τούρκους διανοούμενους για την σφαγή των Ελλήνων και για την γενοκτονία των Ποντίων... Μάλλον, το πρόβλημά τους πηγάζει από το εσωτερικό και την "ηρεμία" που επιθυμούν να επέλθει στην Τουρκία, παρά να καταδείξουν την αλήθεια και να αποδεχτούν την πραγματική συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στην Παγκόσμια κοινότητα.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]