Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προκαλούν τα Σκόπια – Προσπαθούν να δημιουργήσουν διεθνές θέμα και απαγόρευση της χρήσης της λέξης Μακεδονία από την Ελλάδα


Μοιράζουν το βίντεο της παρέλασης

με τα «προσβλητικά» μηνύματα


Βίντεό από την Ελληνική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη, όπου ακούγονται καθαρά συνθήματα υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας και κατά των Σκοπιανών διαθέσεων, τεχνικά επεξεργασμένο με υπότιτλους στην Αγγλική γλώσσα, απέστειλε το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων στους εκπροσώπους του ΝΑΤΟ,της Ε.Ε., του ΟΑΣΕ και του ΟΗΕ…
Στην επιστολή που συνοδεύει το «επιτόπιο» ρεπορτάζ, τονίζεται πως το «Μακεδονικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει με αυτόν τον τρόπο την διαμαρτυρία του σχετικά με το ξέσπασμα της αντιμακεδονικής υστερίας».

Βέβαια, πριν να σταλεί στους διεθνείς οργανισμούς, το βίντεο προβλήθηκε από όλα τα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων, που έκαναν λόγο για «έκρηξη του εθνικισμού και του σοβινισμού κατά της «Μακεδονίας» σε μία στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη στις 28 Οκτωβρίου».
Να θυμίσουμε ότι λίγες ημέρες πριν η Ελληνίδα πρέσβειρα στα Σκόπια, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, χάριζε ιατρικό εξοπλισμό σε νοσοκομείο της FYROM.
Η συγκεκριμένη ενέργεια έχει σαν απώτερο σκοπό να δημιουργήσει προηγούμενο διαμαρτυρίας όσον αφορά τη χρήση του ονόματος Μακεδονία από την Ελληνική πλευρά. Προηγούμενο που θα κατατεθεί ως «προκλητική συμπεριφορά» που δημιουργεί προβλήματα και καταστρέφει κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης των Σκοπίων να συμμετέχει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο.
Ο πρωθυπουργός της χώρας βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα και καλό θα ήταν ίσως να μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και για το ευρύτερο πρόβλημα του Σκοπιανού και της προκλητικότητας που επιδεικνύουν οι πολιτική της Σκοπιανής κυβέρνησης. Ένα μήνυμα σαφές, αποστομωτικό και ικανό (πέρα από τα συνηθισμένα) να δώσει την σθεναρή θέση της χώρας μας σε σφετεριστές που δρουν εις βάρος της.
Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]