Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι συμβαίνει τελικά με τον κύριο Δήμου; Γιατί τόση πρεμούρα για τον Γρηγόρη τον Βαλλιανάτο;


Οι γνωρίζοντες μειδιούν...

Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας!



Πήρα μία επιστολή στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο, η οποία είναι ένα τεράστιο συμπλήρωμα στα ολίγα που κατέθεσα σχετικά με την παρέμβαση του γνωστού κ. Δήμου, στην υπόθεση απόλυσης του Γρηγόρη Βαλλιανάτου από το ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Κυριαζής, ο οποίος είναι και ο ενυπόγραφος συντάκτης της επιστολής, τοποθετεί τα πράγματα στη θέση τους, μέσα από μία σειρά κειμένων του ιδίου του κ. Δήμου. Και αυτή η τοποθέτηση είναι φοβερά αποκαλυπτική...
Το κείμενο της επιστολής:

Αγαπητέ kostasxan,
Διάβασα την ανάρτησή σου, σχετικά με όσα γράφει ο Νίκος Δήμου και στο ιστολόγιό του http://www.ndimou.gr/newsarticle_gr.asp?news_id=302
Θα ήθελα λοιπόν να σου μεταφέρω και τη δική μου γνώμη.
Καλός(?) είναι ο Νίκος Δήμου, σε… όσα τέλος πάντων έχει κάνει ή κάνει ακόμη.
Σήμερα μπορεί να γράφει όλα αυτά στο blog του, αλλά όλα αυτά δεν μοιάζουν και τόσο αθώα και ανυστερόβουλα (σε επίπεδο πολιτικού ωφελιμισμού), τουλάχιστον για όσους υποψιάζονται τι μπορεί να κρύβεται πίσω από τα σημαινόμενα.
Θυμάμαι στα παιδικά μου χρόνια, ο Σπαθάρης μας μάθαινε ότι ο Καραγκιόζης, έκανε στη ζωή του τα πάντα, από το φούρναρη μέχρι το διερμηνέα. Γραμματικός, αστροναύτης και από μαραγκός μέχρι Νομπελίστας γινόταν (αλήθεια, ωραίο επάγγελμα, έ;).
Ο Καραγκιόζης, ότι πεθυμούσε η κούτρα μας και φανταζόμασταν, αλλά δεν μπορούσαμε να το φτάσουμε, κατόρθωνε πάντα να μας κάνει να το ζούμε. …Στα όνειρά μας βέβαια!
Ίσως γιατί -όπως μας τον τραγούδησαν ο Λογό και ο Θ. Ανδρεάδης- έλεγε:

…Το μακρύ-μακρύ μου χέρι

ψάχνει μέσα στο πανέρι

ψάχνει μεσημέρι-βράδυ

για κανένα παξιμάδι…!

Υπάρχουν άραγε ακόμη και σήμερα κάποιοι, που να πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα, σαν τον Καραγκιόζη;
Υπάρχουν άραγε ακόμη και σήμερα κάποιοι, που να πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν πραγματικότητα όσα θέλουμε, όχι όμως …στο όνειρό μας, αλλά στον ξύπνιο μας;
Η δυστυχία …του να είσαι Έλληνας!
Δυστυχώς, ο κ. Νίκος Δήμου, μάλλον πρέπει να ξαναγράψει ή τουλάχιστον να ξαναδιαβάσει προσεκτικά το δικό του βιβλίο με τον παραπάνω τίτλο!
Διάβασε λοιπόν τη συνέχεια και θα δείς γιατί τα λέω όλα αυτά.
Πολιτικός Ωφελιμισμός ή μήπως κάτι άλλο;
Διαβάστε πρώτα, την ανακοίνωση του Νίκου Δήμου στο ιστολόγιό του: http://www.ndimou.gr/newsarticle_gr.asp?news_id=302
Ύστερα, δείτε την παρακάτω είδηση περί δημιουργίας νέου κόμματος από τα:
http://neo-komma.blogspot.com/
http://metapolitefsi2008.blogspot.com/
http://neo-komma.blogspot.com/2008/11/blog-post_05.html
http://neokomma.pbwiki.com/
Και τέλος, δείτε την υπ' αριθ. 11 υπογραφή, στην ιδρυτική διακήρυξη του επονομαζόμενου «Νέου Κόμματος» Δήμου Νίκος, συγγραφέας, http://metapolitefsi2008.blogspot.com/2008/07/blog-post_22.html
Λέτε, η μια είδηση με την άλλη, να έχουν τελικά κάποια σχέση;
Και γιατί, άραγε να "κόπτεται" ο πολυγραφότατος Δήμου για το θέμα Βαλλιανάτου? Ιδιαίτερα από τη στιγμή που –όπως ο ίδιος γράφει στο κείμενό του- πρόκειται απλά για μια διακοπή επαγγελματικής σχέσης του εν λόγω δημοσιογράφου με το ΠΑ.ΣΟ.Κ.;
Και κάθε μέρα, ξεκινούν ή διακόπτονται εκατομμύρια σχέσεις, αλλά όταν αυτές τίθενται σε επαγγελματική βάση, δεν υπάρχει ούτε γάτα ούτε ζημιά! Απλά, κάποιος δεν σου κάνει! Αυτό σημαίνει πως όταν πληρώνεις κάποιον και δεις ότι δεν σου κάνει, το παραμύθι τελειώνει εκεί!
Δεν πρόκειται δηλαδή για πολιτικό στέλεχος –η συμμετοχή του οποίου σε ένα πολιτικό σχηματισμό προϋποθέτει μια βολονταριστικού τύπου σχέση και επομένως κρίνεται πολιτικά- αλλά για επαγγελματικό στέλεχος, που συμβάλλεται να κάνει συγκεκριμένα πράγματα και ταυτόχρονα αμείβεται γι’ αυτό!
Τότε για ποιο λόγο τα γράφει όλα αυτά;
Α. Λέτε να το κάνει στο όνομα της ελευθεροφροσύνης, αξία την οποία συχνότατα επικαλείται;
Β. Λέτε να νοιάζεται τόσο πολύ τώρα ξαφνικά για το μέλλον του ΠΑ.ΣΟ.Κ.; Μπα, δεν του φαινότανε ποτέ! Πολύ liberal έπεφτε για την περίπτωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Και άλλωστε, θέλετε για λόγους αδυναμίας ανάγνωσης του πολιτικού timing, θέλετε για κάποιο άλλο λόγο, αφού δεν κατόρθωσε να διεισδύσει στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., ούτε κατά τη χρυσή εποχή που τα κατάφεραν κάποιοι οπορτουνιστές ομογάλακτοί του, μάλλον δεν ενδιαφέρεται και τώρα. Πόσο μάλλον σήμερα, που είναι "ιδρυτής" νέου κόμματος, με φιλοδοξίες να καλύψει το πολιτικό κενό και ανταποκρινόμενος στα κελεύσματα της κοινωνίας!
Διαβάστε, πόσο επιτιμητικά αναφέρεται στον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.: ...Και να σκεφθεί κανείς ότι κάποτε είχα επαινέσει τον Γιώργο Παπανδρέου για το ανοιχτό του μυαλό και το ήθος του. Τώρα, λαϊκιστής. Τι κατάντια!... (http://www.ndimou.gr/newsarticle_gr.asp?news_id=302).
Αλήθεια, κε Δήμου;
Τι κρίμα!
Και εμείς, που νομίζαμε πως είχατε έλθει τόσο, μα τόσο κοντά!
Γ. Λέτε να το κάνει στο όνομα κάποιας άλλου τύπου αλληλεγγύης προς τον κ. Βαλλιανάτο;
Δ. Η λέτε να πρόκειται για πράξη, στα πλαίσια του πολιτικό marketing που επιχειρείται για λόγους πολιτικού ωφελιμισμού;
Έτσι, έ;
Απλά ο εν λόγω πολυγραφότατος κύριος, προσπαθεί να μετατρέψει ένα επαγγελματικό ζήτημα, σε πολιτικό. Δηλαδή, για να κερδίσει ψηφαλάκια αυτός και το νέο κόμμα του;
Δηλαδή να αρπάξουν όσα και απ’ όπου μπορούν;
Έβαλαν στόχο να καπηλευθούν -όπως δηλώνουν- ακόμη και τις ψήφους του δημοσκοπικά καταγραφόμενου στην τρίτη θέση ως καταλληλότερου, του κ. κανένα!
Λέτε, να πρόκειται για ανιδιοτελείς ιδεολόγους ή άραγε για ιδιοτελείς ιδεοληπτικούς;
Ή μήπως –ως μαθητές και γνήσιοι οπαδοί του Bentham- είναι κάτι άλλο;
ΩΦΕΛΙΜΙΣΜΟΣ!
ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ!
Στον ελευθερόφρονα Νίκο Δήμου, εύχομαι καλή τύχη στο νέο και απότομο πολιτικό του ταξίδι!!!
Αλλά, δεν θα μπορέσω ποτέ να ξεχάσω το βιβλίο του: "Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας" και ειδικότερα εκείνη τη θλιβερή εικόνα του "απότομα αστικοποιημένου βλάχου"!

Υ.Γ. Τέλος, ας απαντήσει τέλος πάντων ο κ. Δήμου, στο βασανιστικό ερώτημα που μας απασχολεί όλους μας εδώ και πολύ καιρό! Τελικά τα κατάφερε να ανελκύσει -δεν κάνω λάθος, όπως ακριβώς το λέω είναι, το σωστό ρήμα χρησιμοποιώ!- εκείνον τον Καραγκιόζη, που τον ταλαιπωρούσε τόσο καιρό;
Ξέρει αυτός τι εννοώ! Σίγουρα θα καταλάβει!
Σταύρος Κυριαζής

Σχόλιο: Αρχικά να ευχαριστήσω τον Σταύρο Κυριαζή για την τιμή που μου έκανε και μου εμπιστεύτηκε προς δημοσίευση το κείμενό του. Να θυμίσω πως το παρών ιστολόγιο είναι ανοιχτό στην δημοσίευση κειμένων που σέβονται τους αναγνώστες και θεωρώ (προσωπικά) πέρα από τιμή, υποχρέωσή μου να δημοσιεύω τις απόψεις πολιτών που αγωνιούν για τα όσα γύρω μας συμβαίνουν.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Για να αποκτήσουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα για το τι είναι τι ο κύριος Δήμου δεν θα είναι άσχημη ιδέα να έξετάσουμε το έργο του συνολικά και συγκεκριμένα:

    Α. Ποιά ήτανε η θέση του στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας.
    Β. Σχέδιο Ανάν.
    Γ. Τι έγραφε για το χρηματοδοτημένο από το State Department βιβλίο αίσχος.
    Δ. Σκόπια
    και πολλά άλλα θέματα που χαρακτηρίζουν την πολιτική δράση του Αμερικανισμού στην Ελλάδα και ανά τον κόσμο.

    Οι συμπτώσεις θα είναι πολύ χρήσιμες για την εξαγωγή συμπερασμάτων και επιτέλους να δοθεί απάντηση στην ερώτηση:
    Ποιος είναι ο καραγκιοζοπαίκτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]