Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επικίνδυνη για το έθνος ο κυβέρνηση Καραμανλή

Η υποχωρητικότητα των υπευθύνων

στην σημερινή κρίση του Αιγαίου


Άφαντος ο πρωθυπουργός

για να μην χρεωθεί τίποτε


Στο βωμό της εξουσίας

θυσιάστηκε η τιμή της πατρίδας


Η σημερινή κρυφή κρίση του Αιγαίου, προβλημάτισε όλους τους Έλληνες. Σήμερα, γι ακόμη μία φορά επαναλήφθηκε η ιστορία των Ιμίων, μόνο που δεν θρηνήσαμε νεκρούς (ευτυχώς). Εδώ και δύο (2) εικοσιτετράωρα (από την Παρασκευή μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου) η Τουρκία αμφισβήτησε ευθέως την Ελληνική υφαλοκρηπίδα!!!
Και επί 48 ώρες διενήργησε συγκεκαλυμμένες έρευνες στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, χωρίς να βρει κανείς υπουργός (Μεϊμαράκης, Μπακογιάννη), αλλά ούτε και αυτός ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, τη δύναμη να πει στους Τούρκους πως εάν προχωρήσουν θα βυθιστούν αμέσως τα πλοία που έχουν προχωρήσει στην παραβίαση αυτή.

Η νέα γκρίζα ζώνη, που διαμορφώθηκε μετά την μειοδοτική συμπεριφορά ανώτατων κυβερνητικών στελεχών, είναι η περιοχή νότια του Καστελόριζου και δημιουργεί ένα ακόμη δυσάρεστο προηγούμενο, μειώνοντας ακόμη περισσότερο τον εθνικό χώρο (υδάτινο)… Η ανυπαρξία του σημερινού πρωθυπουργού ήταν πασιφανέστατη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ισχυρισθεί φόρτο εργασίας ή ότι συνέβη κάτι πολύ ραγδαία και δεν του δόθηκαν περιθώρια αντίδρασης, επειδή είναι πολύ πρόσφατη η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Ασφαλείας κατά την οποία συζητήθηκε ΚΑΙ αυτό το θέμα, της νέας δηλαδή παραβίασης και ανοιχτής αμφισβήτησης ενός ακόμη Ελληνικού χώρου από την Τουρκία.
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι συναρμόδιοι υπουργοί που διαχειρίστηκαν την «κρίση» (Μεϊμαράκης και Μπακογιάννη) φοβούμενοι πιθανή κλιμάκωσή της προσπάθησαν να κρατήσουν κρυφό το πραγματικό της μέγεθος της κρίσης αλλά και των γεγονότων που διαδραματίστηκαν στο Αιγαίο.
Δύο ίδιες προκλητικές ενέργειες έγιναν και κατά το παρελθόν και είχαν οδηγήσει σε δύο μεγάλες κρίσεις του 1976 με το ερευνητικό σκάφος «Χόρα» και του 1987 με το «Σισμίκ». Εκείνες όμως οι κρίσεις αντιμετωπίσθηκαν τελείως διαφορετικά από τους τότε πρωθυπουργούς (αείμνηστους) Καραμανλή και Παπανδρέου, οι οποίοι είχαν προειδοποιήσει την Τουρκία πως εάν δεν απέσυρε τα σκάφη της από την Ελληνική υφαλοκρηπίδα η Ελληνική απάντηση θα ήταν η με κάθε μέσο υπεράσπιση των δικαιωμάτων με «θερμό» τρόπο.
Μετά την σημερινή εξέλιξη, είναι σαφέστατο πλέον πως η κυβέρνηση του εγγονού Καραμανλή δεν έχει καν τα προσόντα να αντεπεξέλθει σε κρίσιμες καταστάσεις, έχοντας ταυτόχρονα φέρει τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε πολύ δυσχερή θέση, μέσω της συνεχούς μείωσης των στρατιωτικών εξοπλισμών.
Ο «αλώβητος» Καραμανλής προσπαθεί επί ματαίω να διατηρηθεί στην εξουσία και στην προσπάθειά του αυτή σήμερα κατάφερε να πλήξει το κύρος όλων των Ελλήνων καταφέρνοντας (ουσιαστικά) οπισθοχώρηση απέναντι σε μία Τουρκία που κλυδωνίζεται από το Κουρδικό ζήτημα αλλά και που έχει πλείστα άλλα τεράστια προβλήματα είτε με το στρατιωτικό κατεστημένο είτε με την οικονομία η οποία ουσιαστικά είναι μηδενική. Κατάφερε λοιπόν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να χάσει χωρίς αντίπαλο. Και αυτό που έχασε, δυστυχώς, είναι Ελληνική θάλασσα. Ποια η διαφορά του από τον αχαρακτήριστο Σημίτη; Το ότι δεν υπήρξαν νεκροί και επίσης ότι δεν έτρεξαν οι υπουργοί του στα κανάλια αλλά ούτε και υπεστάλη η Ελληνική Σημαία.
Κατά τα λοιπά, μία από τα ίδια… Στο βωμό της πολιτικής εξουσίας θυσιάστηκε η τιμή της πατρίδας!!!
Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]