Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καταδίκη της «Μιλλέτ» από τα δικαστήρια της Ξάνθης


Καταδικάστηκε ο εκφοβισμός

που ασκεί η Άγκυρα στους Πομάκους


Έβγαλαν φωτογραφίες για να αποδείξουν

στην Άγκυρα ότι αγωνίζονται "καλώς" στον

αγώνα της τρομοκράτησης Ελλήνων πολιτών


"Θα σας συμβεί ατύχημα"

απειλούσαν οι υπηρέτες της Άγκυρας


Κατά την διάρκεια της αναμονής της δίκης έξω από το δικαστικό μέγαρο της Ξάνθης, ήταν συγκεντρωμένοι, περίπου 40 μουσουλμάνοι, για «συμπαράσταση» όπως δήλωσαν, στους δημοσιογράφους της Τουρκόφωνης εφημερίδας ΜΙΛΛΕΤ.
Η δίωξη κινήθηκε αυτεπάγγελτα γιατί με τα δημοσιεύματά τους οι δημοσιογράφοι της ΜΙΛΛΕΤ στοχοποίησαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου των Πομάκων με κίνδυνο να δημιουργηθούν καταστάσεις πρόκλησης «ατυχημάτων» στα μέλη του.

Οι εν λόγω συγκεντρωμένοι συμπολίτες μας, βγήκαν αναμνηστικές φωτογραφίες με επιφανή πολιτικά στελέχη της μειονότητας όπως την κυρία Γκιούλ Μπεγιάζ Καραχασάν υποψήφια Υπερνομάρχης στην διευρυμένη Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα με το ΠΑΣΟΚ, τον κ. Μπαντάκ δημοτικό Σύμβουλο στον Δήμο Ξάνθης, τους βουλευτές της μειονότητας Τσετίν και Ιλχάν του νομού Ροδόπης επίσης του ΠΑΣΟΚ, τον ψευδομουφτή και άλλους πολλούς, γνωστούς για τις ανθελληνικές τους δραστηριότητες στην περιοχή.
Φωτογράφος φυσικά ο ένας εκ των δύο δημοσιογράφων της ΜΙΛΛΕΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από τους κόλπους της μειονότητας, οι φωτογραφίες αυτές θα «ταξιδέψουν» στην Άγκυρα ίσως για να επιβραβευθούν για την συμπαράστασή τους οι συμμετέχοντες μουσουλμάνοι. Η δε παρουσία του Τουρκικού Προξενείου με τον ίδιο τον Πρόξενο και στελέχη του ήταν συνεχής καθ όλη την διάρκεια της δίκης.
Δηλώσεις πρωταγωνιστών της δίκης
Μετά το πέρας του δικαστηρίου ο Σεμπαϊδήν Καραχότζα, εκδότης της εφημερίδας Νατ Πρές και μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων τον οποίο τα δημοσιεύματα της εφημερίδας ΜΙΛΛΕΤ τον είχαν στοχοποιήσει δήλωσε:
«Δώδεκα μήνες φυλάκιση. Είναι σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου και από την στιγμή που μιλάει η δικαιοσύνη νομίζω ότι εμείς οι υπόλοιποι πρέπει να σωπαίνουμε. Τα δικαστήρια υπάρχουν για αυτόν τον λόγο, δηλαδή να λύνουν διαφορές που εμείς μεταξύ μας δεν μπορούμε να λύσουμε αλλά και να προστατεύουν ανθρώπους που δέχονται άδικες επιθέσεις. Θεωρώ χαμηλή έως πολύ χαμηλή την ποινή που τους επεβλήθη αλλά επαναλαμβάνω ότι σέβομαι απόλυτα την απόφαση του δικαστηρίου».
Η δικηγόρος υπεράσπισης κυρία Σμαρώ Ψαλτοπούλου δήλωσε:
«Οι μάρτυρες υπεράσπισης που παρηλάσανε ήταν ελαφρώς ανεπαρκείς. Οι μάρτυρες κατηγορίας ήταν πολύ καλοί και επαρκείς. Απέδειξαν ότι τελέστηκε η πράξη της διέγερσης το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε απόπειρα διέγερσης σε αμοιβαία διχόνοια γιατί θεώρησε ότι δεν κατατέθηκαν συγκεκριμένα περιστατικά βιαιοπραγιών που είναι ο ανώτερος βαθμός διχόνοιας. Εν πάση περίπτωση δέχτηκε ότι είναι ένοχοι οι κατηγορούμενοι και ότι τέλεσαν το αδίκημα».
Ο κ. Ταχήρ Κόντε, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου των Πομάκων ο οποίος ερωτηθείς σχετικά με το πώς είδε το αποτέλεσμα του δικαστηρίου δήλώσε:
«Νοιώθω ικανοποιημένος με την απόφαση του δικαστηρίου. Πλέον δικαιωνόμαστε και εμείς και πιστεύω ότι πλέον οι συγκεκριμένοι κύριοι θα σταματήσουν να γράφουν τα συκοφαντικά και υβριστικά δημοσιεύματα προς εμάς και τα μέλη του συλλόγου μας».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]