Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γκρούεφσκι θέλει να μηνύσει τα Ελληνικά διϋλιστήρια στα Σκόπια

Μολύνουν το περιβάλλον!

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ασκήσει ποινική δίωξη κατά της διοίκησης του διυλιστηρίου της ΟΚΤΑ (Ελληνικά Πετρέλαια), διότι η εταιρεία ξεπερνά τα όρια ρύπανσης.
Το θέμα καλύφθηκε εκτενώς από τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, που επικαλούνται αναφορές ευρωβουλευτών ότι η ρύπανση που προκαλεί το εργοστάσιο της ΟΚΤΑ μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο για την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε.
Φυσικά, το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί μία ακόμη κλιμάκωση, μαζί με αυτό της «μακεδονικής μειονότητας» και του συνεδρίου που θα γίνει στο Αμύνταιο, απέναντι στην Ελλάδα και εντείνει την προκλητικότητα, την αδιαλλαξία και την γενικότερη εχθρική και επιθετική πολιτική στάση που έχει επιλέξει ο Γκρούεφσκι απέναντι στην Ελλάδα.

Καλό θα είναι, η επιχείρηση των Ελληνικών Πετρελαίων να αποχωρήσει πλήρως από τα Σκόπια και να μην αφήσει πίσω της «ούτε βίδα». Ίσως, μάλιστα θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην συγκεκριμένη ενέργεια και να την ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν. Η «παύση» τροφοδότησης με πετρέλαιο από την πλευρά της Ελληνικής κυβέρνησης ίσως θα έπρεπε να είναι το επόμενο βήμα, ως απάντηση στην προκλητική στάση των Σκοπίων…
Για να καταλάβουν επιτέλους ότι έχουν ξεπεράσει τα όρια…

Κωνσταντίνος

Υ.Γ.: Ποιος συγγενής του Γκρούεφσκι ασχολείται με τα πετρέλαια στα Σκόπια; Ο αναγνώστης που θα βρει το όνομά του κερδίζει από το ιστολόγιο μία συσκευή κινητού τηλεφώνου με συνδρομή ενός χρόνου, στον ΟΤΕ των Σκοπίων…
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]