Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στα Σκόπια ανάμεσα στην αστυνομία και την μαφία, για το ποιός θα "αναλάβει"...

Πλήρες χάος και εγκληματικότητα

Επίθεση κατά αστυνομικών

με ένα νεκρό και δύο τραυματίες


Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίσθηκαν, εκ των οποίων ένας σοβαρά, σε ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικής περιπόλου, που σημειώθηκε το μεσημέρι στα Σκόπια. Την περίπολο αποτελούσαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας «Άλφα», σε βάρος των οποίων οι άγνωστοι δράστες «άνοιξαν πυρ» εν κινήσει και εξαφανίστηκαν.
Το επεισόδιο σημειώθηκε κοντά στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Σκοπίων, στην περιοχή «Γκαζίμπαμπα".
Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τα αίτια της επίθεσης και για τον εντοπισμό των δραστών.
Ο υπουργός Εσωτερικών των Σκοπίων, Γκοράντα Νατζούλοσκα, ανακοίνωσε πως η επίθεση έγινε πιθανόν για αντίποινα λόγω προηγουμένων επιτυχημένων επιχειρήσεων της αστυνομίας, αφήνοντας αίολη την πολυσηζητημένη στα Σκόπια πιθανότητα να πρόκειται για σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ αστυνομικών και συμμοριών που λυμαίνονται την ΠΓΔΜ.

Εύλογα βέβαια, δημιουργείται το ερώτημα εάν πρόκειται για πόλεμος συμμοριών –αστυνομίας- μαφίας και για το ποιοι τελικά είναι οι μαφιόζοι... Ήταν μία επίδειξη ισχύος από την πλευρά της μαφίας; Ήταν μία επίθεση αντεκδίκησης από την μαφία προς τους "αλήτες" της αστυνομίας για την "ασύδοτη" συμπεριφορά τους;
Τα παράπονα των πολιτών, για την συμπεριφορά της αστυνομίας είναι ιδιαίτερα έντονα, αν και δεν έχουν εκφραστεί ακόμη δημόσια, παρά μόνο σε κλειστούς κύκλους. Πληροφορίες από τα Σκόπια αναφέρουν πως οι πολίτες φοβούνται ακόμη και για τη ζωή τους, όταν συναντούν αστυνομικούς ή καλούνται για οποιοδήποτε λόγο σε αστυνομικό τμήμα.
Όλα παίζονται, όλα είναι ανοιχτά, σαν πιθανότητες για την "σύγκρουση" αυτή, που άφησε πίσω της θύματα και κατέδειξε την ανυπαρξία της κυβέρνησης Γκρούεφσκι. Τολμηροί αναλυτές δεν διστάζουν να αναφέρουν την πιθανότητα για μία ολική σύγκρουση των δύο πλευρών για οριστική επικράτηση (του ενός), που θα αποφέρει τεράστια οικονομικά οφέλη στους νικητές.
Μέσα σε αυτό το "θολό" τοπίο ένα ερώτημα είναι σαφέστατο: Τι θέλει αυτή η χώρα στην ΕΕ; Και τι περιμένει η ΕΕ από αυτή την χώρα?
Γιατί κάθε λίγο και λιγάκι μας λένε οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ότι η ΠΓΔΜ έχει κάνει προόδους? Και αν κάνει προόδους γιατί δεν μας λένε πού;
Μήπως στον δικαστικό τομέα;
Μήπως στα δικαιώματα των μειονοτήτων;
Μήπως στον σεβασμό αυτών που υπόγραψαν με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον ΟΗΕ, και διάφορα κράτη;
Μήπως οι πρόοδοι έγιναν στην αστυνομία και στους τρόπους που αυτή κινείται και λειτουργεί;
Μήπως στην επιστροφή των περιουσιών που έχει κατάσχει το υποτιθέμενο αυτό "κράτος" με το έτσι θέλω από τους κατοίκους;
Μήπως έγιναν πρόοδοι στην διαφάνεια σε όλους τους τομείς;
Μήπως στο όριο που έχουν βάλει, δηλαδή ότι δεν δίνουν παραμονή σε περισσότερους από 1.200 ανθρώπους, άσχετα από πού είναι αυτοί οι άνθρωποι και αν έχουν εργασία και σοβαρούς λόγους κατοίκησης εκεί; Στην συγκεκριμένη περατήρηση συμπεριλαμβάνονται και οι διπλωματικοί υπάλληλοι!!!

Μήπως έκαναν προόδους στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης;

Μήπως έχουν καταφέρει να κάνουν κάτι θετικό στον τραπεζικό τομέα? Εκεί που κάθε εταιρεία πρέπει να βάλει στην τράπεζα υποχρεωτικά τις εισπράξεις της ημέρας (άσχετα αν είναι λιανική ή τιμολόγια –τα τιμολόγια υποχρεωτικά πληρώνονται μέσω τραπέζης και όχι, όπως συμβαίνει εδώ στην Ελλάδα, στο χέρι )- διαφορετικά έχεις σοβαρά προβλήματα με το κράτος.

Αν αυτό συνέβαινε στην Ελλάδα τι θα γινόταν; Πέρα από το τι θα "ακούγαμε άσχημα" από την ΕΕ , τον Τσίπρα – Αλαβανο κλπ. κουμάσια, θα τα ακούγαμε και από το "Ουράνιο Τόξο" -τρομάρα τους. Έτσι λειτουργούν και επιβιώνουν οι τράπεζες στα Σκόπια.

Με τα χρήματα των πολιτών. Οι οποίοι πολίτες σε κάθε τους συναλλαγή πληρώνουν φοβερά ποσά στην τράπεζα!!!

Που έχουν κάνει πρόοδο λοιπόν οι Σκοπιανοί;
Δυστυχώς, μόνο σε έναν τομέα: στην ψευτιά… Και οι Ευρωπαίοι τους επικροτούν!!!
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ....Συνεχίζω τα ερωτήματα σου……..
    Στην υγεία?

    Στην περίθαλψη?

    Στο τραπεζικό? Που κάθε εταιρεία πρέπει να βάλει στην τράπεζα υποχρεωτικά τις εισπράξεις της ημέρας (άσχετα αν είναι λιανική η τιμολόγια – τα τιμολόγια υποχρεωτικά πληρώνονται μέσω τραπέζης και όχι όπως εδώ στο χέρι )- διαφορετικά έχεις σοβαρά προβλήματα με το κράτος.

    Αν αυτό συνέβαινε στην Ελλάδα ????? έξω από το τι θα ακούγαμε από την ΕΕ , τον Τσίπρα – Αλαβανο κλπ. κουμάσια, θα τα ακούγαμε και από το ‘Ουράνιο Τόξο’ -τρομάρα τους. Έτσι οι τράπεζες λειτουργούν και επιβιώνουν στα Σκόπια.

    Με τα χρήματα των πολιτών!!! Που σε κάθε!!!!! συναλλαγή πληρώνουν φοβερά ποσά στην τράπεζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]