Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σπέκχαρντ: Προχωρήστε γρήγορα τη διαδικασία των συνομιλιών

Οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται

για σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας


«Λάθος χειρισμό» εκτιμά ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ μια ενδεχόμενη επιβράδυνση των διαπραγματεύσεων για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, έως ότου αναλάβει τη διακυβέρνηση των ΗΠΑ ο Μπαράκ Ομπάμα.
Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, μέσα στο γενικότερο κλίμα ευφορίας μετά τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών, ο κ. Σπέκχαρντ επιχείρησε να σκιαγραφήσει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης Ομπάμα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, τα προβλήματα της οικονομίας αποτελούν τη μεγάλη -και φυσιολογική- προτεραιότητα. Ο Ομπάμα δεν αναμένεται να έχει ολοκληρώσει τις τοποθετήσεις και αλλαγές προσώπων ειδικά στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, πριν από τον προσεχή Ιούνιο.
Ο κ. Σπέκχαρντ επέμεινε πολλές φορές ότι το διάστημα αυτό «θα ήταν λάθος» να μην προχωρήσει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το θέμα των Σκοπίων. «Είναι σημαντικό να τελειώσει σύντομα η διαδικασία και να μη διολισθήσει στον χρόνο... Θα ήταν λάθος για την Ελλάδα να κάτσει και να περιμένει τη νέα αμερικανική κυβέρνηση»...
Φυσικά, ο κ. Σπέκχαρντ έσπευσε να περιορίσει τον ρόλο των ΗΠΑ στη διαπραγμάτευση ως «υποβοηθητικό», επιμένοντας ότι αυτοί που αποφασίζουν είναι η Αθήνα και τα Σκόπια, ενώ ο ίδιος δεν έχει την «κρυστάλλινη σφαίρα» για να δει τη λύση.
Η Ουάσιγκτον, πρόσθεσε ο πρέσβης, προσδοκά την καλή συνεργασία με την Αθήνα, που αναλαμβάνει τον Ιανουάριο την προεδρία του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη), προωθώντας τον εκδημοκρατισμό και την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων. Επέμεινε ακόμα ότι έχει «υπερτιμηθεί» η αντίδραση της Ουάσιγκτον στην ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας - Μόσχας, προσθέτοντας ότι το ενδιαφέρον εστιάζεται στη σχέση Ελλάδας - Ρωσίας μετά τα γεγονότα στον Καύκασο.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]