Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο τον στρατό από την πολιτική


Κατατροπώθηκε ο Ερντογάν

από τους στρατιωτικούς


Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε από την εταιρεία GENAR, ο στρατός είναι ο θεσμός που εμπιστεύεται περισσότερο ο λαός στην Τουρκία, τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ μεγάλη μερίδα της κοινωνίας δεν εμπιστεύεται τα ΜΜΕ.
Όσον αφορά τα διεθνή πρόσωπα, το 37,8% της κοινωνίας αισθάνεται περισσότερο κοντά στον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούτ Αχμεντινετζάντ, το 12,7% στην καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και το 9,5% στον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.

Το κυβερνών κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) έχει αυξήσει το ποσοστό του κατά 9%, σε σχέση με τις εκλογές του 2007 και σήμερα παρουσιάζεται με ποσοστό της τάξης του 49,5%.
Το Ρεπουμπλικανικό και Λαϊκό Κόμμα (CHP) παρουσιάζεται με 25,1%, ενώ το Κόμμα της Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) καταλαμβάνει 12% με το Κόμμα της Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP) να ακολουθεί με 5,7%.
Στο ερώτημα εάν σήμερα διεξάγονταν εκλογές ποιον θα ψηφίζατε, το ΑΚΡ λαμβάνει 45,8%, το CHP 23,5% και το ΜΗΡ 14%.
Επικεφαλής των πολιτικών που ο λαός εμπιστεύεται είναι ο πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, με ποσοστό 42% και ακολουθεί ο Ντενίζ Μπαϊκάλ, πρόεδρος του CHP, με 8,1%.
Τέλος, το 45,6% πρεσβεύει ότι η οικονομική κρίση θα πλήξει και την Τουρκία, το 39,1% ότι θα είναι μερική η επίδρασή της και το 9,5% πιστεύει ότι η Τουρκία μπορεί να μετατρέψει σε ευκαιρία την κρίση αυτή.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]