Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εθνικιστική όξυνση στην Βουλγαρία

Θα γίνουν απελάσεις τουρκόφωνων;

«Πρέπει μια για πάντα να καταστήσουμε σαφές ότι στη Βουλγαρία υπάρχουν μόνον Βούλγαροι πολίτες, στην Τουρκία Τούρκοι, στη Σερβία Σέρβοι. Γι’ αυτό εξάλλου υφίστανται τα σύνορα και τα κράτη. Εάν κάποιος πολίτης αισθάνεται Βούλγαρος έχει καλώς. Εάν όμως αισθάνεται Τούρκος, πρέπει να πάει στην Τουρκία».
Αυτά τα λόγια του κ.Μπόικο Μπορίσοφ (φωτογ.), δημάρχου της Σόφιας, πρώην σωματοφύλακα του τελευταίου κομμουνιστή ηγέτη Τοντόρ Ζίφκοφ και νυν δημοφιλέστερου πολιτικού και πιθανότατα επόμενου πρωθυπουργού της χώρας, προκάλεσαν νέα εθνικιστική όξυνση για την τουρκική μειονότητα της Βουλγαρίας.

Το Κόμμα «Κίνημα για δικαιώματα και ελευθερία» (BRF) που εκπροσωπεί την τουρκική μειονότητα, κοινοποίησε ήδη ότι θα αποταθεί στο Ευρωκοινοβούλιο και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, του οποίου είναι μέλος και το κόμμα του Μπορίσοφ GERB, ενώ ο εκπρόσωπός του Αχμέντ Γουσάιν, εξέφρασε δημόσια την αγανάκτηση και την οργή του λέγοντας ότι:
«Δεν μπορούσα να διανοηθώ, ότι ένας πολιτικός που βρίσκεται τόσο υψηλά στην κλίμακα της δημοτικότητας, μπορεί να δηλώσει κάτι τέτοιο. Αισθάνομαι ως πολίτης αυτής της χώρας και ουδείς μπορεί να με απελάσει.»
Βούλγαροι πολιτικοί πάντως αλλά και πολιτικοί παρατηρητές στη Βουλγαρία επιμένουν ότι "οι επικίνδυνοι για την κοινωνική ισορροπία της χώρας εκτροχιασμοί" Μπορίσοφ είναι σκόπιμοι και πιθανότατα να στοχεύουν "σε άγραν ψηφοφόρων με ξενοφοβικά αντανακλαστικά".

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]