Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απαλλοτριώνουν το Ναό της Γεννήσεως στα Ιεροσόλυμα

Καταγγέλεται βαρύτατο

ιστορικό έγκλημα

Αν είναι αλήθεια όσα δημοσιεύει η έγκυρη εφημερίδα των Ιεροσολύμων Αλ Κουτς, για την Ορθοδοξία , παγκοσμίως, προκύπτει ένα βαρύτατο ιστορικό έγκλημα. Η αραβόφωνη εφημερίδα Αλ Κουτς, που στα Ελληνικά σημαίνει «Ιερουσαλήμ», στην έκδοσή της ημερομηνίας 22.9.2008, αναφέρει τα ακόλουθα:
Καλόγεροι του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων σε σύσκεψη με το μουσουλμάνο αρχηγό-πρόεδρο των Παλαιστινίων Αμπού Μάζεν και τον υπουργό εσωτερικών των Παλαιστινίων Ζιάτ Ελ Τάντακ, παρακινούμενοι και υπό του μουσουλμάνου πληρεξουσίου δικηγόρου του Πατριαρχείου, συνεφώνησαν όπως:- Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο ζητά και ο μουσουλμάνος αρχηγός των Παλαιστινίων αποδέχεται να ανακαινίσει, με μουσουλμανικά χρήματα, την ιστορική Βασιλική του Ιερού Ναού της Γεννήσεως της Αγίας Βηθλεέμ.

Για όσους ευσεβείς αναγνώστες έχουν επίγνωση των ιστορικών και εκκλησιαστικών θεμάτων, αυτή η πράξη αποτελεί ένα βαρύτατο ιστορικό έγκλημα των «ιερωμένων» σε βάρος της Ορθοδοξίας, παγκοσμίως, [επαναλαμβάνομε, αν είναι αλήθεια. Αν δεν είναι αλήθεια ζητούμε συγνώμη].
Εάν οι Ορθόδοξοι επιτρέψουν στους μουσουλμάνους να τοποθετήσουν έστω και ένα κεραμίδι στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως του Σωτήρος, εξυπακούεται ότι απεμπολούν τα δικαιώματά μας στους αλλόθρησκους, με όλες τις γνωστές συνέπειες, [άγνωστο επί τίνι ανταλλάγματι…].
Στο θέμα του ξεπουλήματος των ιερών και των οσίων μας θα επανέλθομε προσεχώς με στοιχεία και τεκμήρια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
Ζητιανεύουν, από τους μουσουλμάνους, [και όχι μόνο], χρήματα παρά το γεγονός ότι οικονομικά είναι πάμπλουτοι.
Είναι χρήσιμο να γνωρίζουν οι ευσεβείς αναγνώστες ότι το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είναι οικονομικά πανίσχυρο. Είναι το πλουσιότερο στον κόσμο.
Ηδη στην Κύπρο ετοιμάζονται να ανεγείρουν μεγαλοπρεπές μέγαρο ως εξαρχείο του Πατριαρχείου, για να διάγει άνετη διαμονή η κάθε αποστολή που φθάνει εδώ καθώς και οι κατά καιρούς έξαρχοι.
Είναι η κακοδιοίκηση και η λεηλασία των μουσουλμάνων δικηγόρων του Πατριαρχείου καθώς και οι έσωθεν αρπαγές που αφήνουν τα ταμεία του άδεια…
Είναι δίκαιο να γνωρίζετε ότι από την Πύλη της Γιάφφας , που είναι και ο Πύργος του Δαυίδ μέχρι την Ιερά Μονή του Σταυρού όλες εκείνες οι κατοικίες και πολυκατοικίες, η μεγάλη έκταση που είναι οικοδομημένη, όλες οι οικοδομές που βλέπει ο προσκυνητής, σε μεγάλη απόσταση, εντός της πόλεως Ιερουσαλήμ, που είναι η γη πανάκριβη, ανήκουν στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.
ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΟΡΑΝΙ
Καλόγεροι «ιερωμένοι» του Πατριαρχείου μας, τούτες τις ημέρες, παρέθεσαν, βαρύτιμο, πλουσιότατο γεύμα σε όλους τους ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Βηθλεέμ. Συμμετείχαν, κιόλας οι ίδιοι οι παραθέσαντες στο γεύμα του «μπαϊραμιού».
Αυτό προς τιμήν του Μωάμεθ, που έχουν οι μουσουλμάνοι το πάσχα των.
Τουνατίον, στον Πατριάρχη Ειρηναίο έκοψαν το φαγητό και το μισθό.
Για τον Πατριάρχη δεν έχουν φαγητό. Ακόμη και την ημέρα της Λαμπρής τον άφησαν νηστικό .
Για τους μουσουλμάνους εμφανίζονται χουβαρντάδες, παραθέτοντας, πολυδάπανα, πλούσια γεύματα, [άραγε έναντι ποίου ανταλλάγματος;].
ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ
Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο τα μέσα μαζικής ενημερώσεως δεν έχουν άγνοια των σημαντικότερων γεγονότων.
Είναι ενήμεροι οι δικηγορικοί σύλλογοι Αθηνών και Κύπρου. Αυτοί διαθέτουν και επιτροπές «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», [με τι να ασχολούνται άραγε;]. Είναι γνώστες των γεγονότων η κυβέρνηση, οι βουλευτές, οι εισαγγελείς, οι δικαστικοί…
Όμως άγνωστο για ποιο λόγο, αδιαφορούν.
ΔΙΥΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΜΗΛΑ
Πλείστοι ασχολούμενοι με τα μέσα μαζικής ενημερώσεως και την «ιατρική του κόσμου» , όταν πρόκειται να εισέλθουν σε πολυτελή κότερα, να σαλπάρουν, με τη συνοδεία των τηλεοράσεων εμφανίζονται πολύ πρόθυμοι. Πορεύονται, δήθεν, για να «διασπάσουν» τον αποκλεισμό της Γάζας.
Θέλουν να μεταφέρουν τρόφιμα για τους εκεί μουσουλμάνους, να τους προσφέρουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να τους ενισχύσουν, να διασκεδάσουν, να χορέψουν το χορό της κοιλιάς με τις αραπίνες . Σε τούτα είναι πρώτα και καλύτερα τα μέσα μαζικής ενημερώσεως. ΄Εχομε υψηλή επίδοση.
Αντιθέτως σαν πληροφορηθούν για την κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την αδικία σε βάρος ενός αγίου, ταπεινού, υπεράξιου ιεράρχη, του Πατριάρχη Ειρηναίου, [που τον καταδιώκουν, τον διαβάλλουν, τον συκοφαντούν ένεκα είναι έντιμος], με προφάσεις, αιτιολογίες και αφορμές παρακάμπτουν την είδηση, την παρασιωπούν, αποκρύπτουν τα εγκλήματα.
Αφήνουν τα πράγματα, να τα λύσει ο χρόνος. Να πεινάσει, να πεθάνει, να τελειώνουμε… ΄Ετσι , περίπου, δείχνουν να σκέφτονται και να πράττουν μερικοί… Νομίζουν ότι με αυτή τη μέθοδο θα λυγίσουν, θα γονατίσουν ένα Πατριάρχη...
Το εύδαιμον το ελεύθερον το δ’ ελεύθερον το εύψυχον…
Στις δύσκολες περιστάσεις, σαν επέλθη αδιέξοδο, έκαστος σταθμίζει, βλέπει, κρίνει και αναλαμβάνει τις ευθύνες του…

Ιωάννης Κυριακίδης,
Μέλος της ομάδας των Δικηγόρων
του Πατριάρχη Ειρηναίου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]