Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ντόρα δεν απορρίπτει τις προτάσεις Νίμιτς σε δείγμα καλής θέλησης!!!

Υπάρχουν επιφυλάξεις αλλά...

Στο Λονδίνο, αναμένεται να συναντηθούν σήμερα ο Ελληνας διαπραγματευτής για το θέμα των Σκοπίων πρέσβης Α. Βασιλάκης με τον μεσολαβητή του ΟΗΕ Μ. Νίμιτς. Θα συζητήσουν τις ελληνικές θέσεις και παρατηρήσεις στην πρόσφατη πρόταση λύσης του θέματος των Σκοπίων.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν πρόκειται να απορρίψει τις προτάσεις Νίμιτς, δείχνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο ότι η Αθήνα επιμένει στη συνέχιση της διαδικασίας.

Η Αθήνα φαίνεται να θέλει να διατηρήσει «τα οφέλη» από την προτεινόμενη ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», αλλά εξακολουθεί να έχει πολλές επιφυλάξεις σε άλλα σημεία της πρότασης που εκτός των άλλων δεν αποδέχεται την ελληνική θέση για μια και ενιαία χρήση της ονομασίας, ενώ αφήνει εκτός διαπραγμάτευσης το θέμα της ονομασίας της εθνότητας και της γλώσσας της ΠΓΔΜ.
Ενα ακόμα πρόσθετο πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων δεν έχει ορίσει ακόμα τον νέο διαπραγματευτή της στις διαπραγματεύσεις, μετά την κατάργηση του διαπραγματευτή Ντ. Ντιμιτρόφ από τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ κ. Τσερβενκόφσκι.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]