Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε πλήρη επίθεση περνούν τα Σκόπια

Προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα

«μειονότητας» μέσα στην Ελλάδα


Στριμωγμένος στον τοίχο πλέον ο Γκρούεφσκι, με συμπαραστάτες του όλη την πολιτική σκηνή των Σκοπίων, προσπαθεί ανοιχτά πλέον (αφού πρώτα ψέλλισε κάτι με την επιστολή του καλοκαιριού προς τον Καραμανλή) να μετατοπίσει το σημείο ενδιαφέροντος από το όνομα των Σκοπίων στο θέμα της (ανύπαρκτης) μειονότητας Αιγεατών της Μακεδονίας μέσα στην Ελλάδα.
Έχει χάσει το παιχνίδι ο Γρούιος μετά τις τελευταίες εξελίξεις (και δεν αναφέρομαι μόνο στο θέμα της αποκάλυψης του εγγράφου από την εφημερίδα «Έθνος») και γνωρίζει πως εάν θέλει να συνεχίσει να υπάρχει ως πολιτικός, πρέπει να δημιουργήσει ένα νέο θέμα, που θα ξεκινήσει με τη σειρά του νέες συνομιλίες, νέο κύκλο συγκρούσεων και νέες συζητήσεις επί συζητήσεων.

Ο ιδανικός τόπος γι αυτό το «παιχνίδι» επιλέχθηκε να είναι εκτός των Σκοπίων, προκειμένου να μεταφερθεί το κέντρο βάρους των εξελίξεων έξω από το εσωτερικό της ευρύτερης περιοχής του Βαρδάρη και να μην επιβαρύνει με καμία απολύτως δημοσιότητα την εσωτερική ακραία εθνικιστική πολιτική του «γενίτσαρου». Διεκδικήσεις επί διεκδικήσεων και ένας αέναος κύκλος διαβουλεύσεων είναι πλέον ο πραγματικός στόχος της πολιτικής των Σκοπίων. Στόχος, που ίσως και να αποκομίσει και οφέλη, εάν η αντιμετώπιση από την πλευρά της Ελλάδας θα είναι ίδια όπως αυτή σχετικά με το όνομα, δηλαδή υποτονική.
Δυστυχώς, συμπαραστάτες του στον συγκεκριμένο αγώνα παραχάραξης (όχι πλέον της ιστορίας) της σημερινής πραγματικότητας, βρίσκονται και Έλληνες πολιτικοί (Λιάνης, Τσίπρας, Αλαβάνος) και δημοσιογράφοι (Ιός και οι συν αυτώ) οι οποίοι δεν διστάζουν να αναμοχλεύουν τις ανήθικες βρωμιές και τις προσπάθειες εκμαυλισμού του Ελληνισμού, με ιστορίες που έχουν να κάνουν με μία «μειονότητα» (επαναλαμβάνω πως είναι ανύπαρκτη) στα βόρεια σύνορα της χώρας μας και κοντά στο κρατίδιο των Σκοπίων.
Η γλώσσα δημιουργεί "μειονότητα";
Ο λόγος δεν είναι άλλος από αυτόν της γλώσσας που μιλούν ντόπιοι κάτοικοι της περιοχής. Το συγκεκριμένο θέμα συναντάται σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά φαίνεται πως το κέντρο ενδιαφέροντος των γνωστών ανθελλήνων είναι η περιοχή της Φλώρινας, όπου αδυνατούν να αναγνωρίσουν την ύπαρξη ομάδας που δρα προβοκατόρικα με μόνο σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων (προς εκμετάλλευση από την ανθελληνική πολιτική Γκρούεφσκι). Συμπαρατασσόμενοι λοιπόν με μία ομάδα των 15 έως 20 ατόμων, κάποιοι συμπράττουν εις βάρος των Ελληνικών συμφερόντων, κεκτημένων και δικαίων και συνεχίζουν την συγκεκριμένη δράση τους χωρίς να έχει επέμβει ακόμη κάποιος από τον χώρο της δικαιοσύνης.
Η γλώσσα, και η διαφορετικότητά της, είναι ένα φαινόμενο που συναντάμε διάσπαρτο στον Ελληνικό χώρο και που όλοι γνωρίζουμε πως είναι αποτέλεσμα ενός «βιασμού» τοπικών πληθυσμών από κατακτητές που πέρασαν και που θέλησαν αλλά τελικά δεν μπόρεσαν να επιβάλουν ούτε τον πολιτισμό τους, ούτε τα ήθη και τα έθιμά τους, μα τελικά ούτε και αυτή καθεαυτή την γλώσσα τους, στους Έλληνες κατοίκους που δέχθηκαν αφόρητες πιέσεις προκειμένου να αφομοιωθούν από εξωτερικά στοιχεία.
Έτσι συνέβη και στην Κρήτη, όπου ο πληθυσμός αν και σαφέστατα Ελληνικός πιέστηκε επί αιώνες και από διάφορους που πέρασαν ως «κατακτητές». Αλλά δεν κατάφεραν να υποδουλώσουν την Ελληνική καρδιά και την ψυχή των Κρητικών.
Το ίδιο συνέβη και με τους Έλληνες της Μικράς Ασίας, που τελικά τιμωρήθηκαν από τους Τούρκους, επειδή δεν ξέχασαν τις ρίζες τους, την θρησκεία τους, τα ήθη και τα έθιμά τους, μα ούτε και αυτή την γλώσσα των προγόνων τους.
Πόντιοι, Σακατσάνοι, Ηπειρώτες και Μακεδόνες γνώρισαν πιέσεις απάνθρωπες είτε από τους Τούρκους είτε από άλλες φυλές άλλων κρατών, μα κράτησαν, άντεξαν και περήφανοι δηλώνουν σήμερα Έλληνες.
Η γλώσσα σε όλους αυτούς τους πληθυσμούς σαφέστατα επηρεάστηκε, αλλά κανείς δεν μπόρεσε να κάμψει το Ελληνικό φρόνημά τους. Οι πιέσεις, οι βασανισμοί, η προσπάθεια αλλοίωσης γενετήσιων-φυλετικών χαρακτηρισμών μέσω βιασμών και οι εκτελέσεις, ήταν τακτικές που ακολουθήθηκαν και στην Μακεδονία. Άνθρωποι σχεδόν καθημερινά εκτελούνταν από τους Βούλγαρους που επιθυμούσαν την κατάκτηση της Βόρειας Ελλάδας. Αρκούσε σε κάποιον να δεχθεί πως είναι Βούλγαρος και να αρχίσει να ζει (να μιλά και να λειτουργεί ως Βούλγαρος) για να μην έχει κανένα πρόβλημα. Πετάλωναν όσους Έλληνες αρνούνταν να ξεχάσουν ποιοι είναι και ποιοι ήταν οι πρόγονοί τους. Μα τελικά δεν τα κατάφεραν.
Κάποιοι, ολιγοψύχησαν, σκέφτηκαν το καλό των οικογενειών τους και αποδέχτηκαν τους όρους και έγιναν «κρυπτοέλληνες». Αυτοί οι άνθρωποι άρχισαν να μιλάνε μία γλώσσα και την διατήρησαν για να διατηρηθούν στη ζωή. Αυτούς τους ανθρώπους σήμερα εκμεταλλεύονται οι σύγχρονοι δυνάστες.
Και στην περιοχή της Φλώρινας, τα στοιχεία της γλώσσας είναι κυρίως Βουλγαρικά και όχι Σλάβικα (όπως επικαλείται ο Γκρούεφσκι και οι εδώ ανθέλληνες), αποδεικνύοντας έτσι τα βάσανα που πέρασαν…
Σεβαστείτε, εσείς οι σύγχρονοι βάρβαροι, τους κατοίκους.
Σεβαστείτε την ιστορία και τους αγώνες τους και σταματήστε να προσπαθείτε να τους βιάσετε για μία ακόμη φορά.
Σταματήστε να προσπαθείτε να τους εκτελέσετε και πάλι, προκειμένου να περάσετε τις απόψεις σας και την κουλτούρα σας.
Αδιαφορούν για το εάν υπάρχετε και το δικό τους μένος θα αντιμετωπίσετε εάν συνεχίσετε να τραβάτε το σκοινί.
Αυτοί, ποτέ δεν σας ενόχλησαν. Ποτέ δεν ζήτησαν από εσάς να αλλάξετε τους προγόνους σας.
Σταματήστε να προσπαθείτε τους κάνετε (και πάλι) υποχείριο των παλαιών τους δυναστών. Δεν σας πέφτει κανένας λόγος.
Εκτός, εάν θέλετε να εξυπηρετήσετε άλλους… και όχι αυτούς που επικαλείστε…
Κωνσταντίνος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ !!!

    οποιος θέλει ας δεί το παρακάτω βιντεο

    ΤΟ ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΙΔΙΩΜΑ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    http://www.youtube.com/watch?v=LNfMKzdiVQ0

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]