Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έγγραφο κόλαφος καταργεί τη διαδικασία του ονόματος των Σκοπίων

Έκθετος ο Νίμιτς και η κυβέρνηση Μπους

Ξεβράκωμα της πολιτικής Μπους

Αλλαγή πλεύσης της αμερικανικής πολιτικής

Πραγματικό σοκ προκάλεσε η αποκάλυψη του άκρως απόρρητου εγγράφου για το σχέδιο των ΗΠΑ που παραδόθηκε στον δούλο-υπηρέτη Νίμιτς (δεν μπορώ να τον αποκαλώ κύριο) που έτρεξε να εξυπηρετήσει τα αφεντικά του (τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος για να κρατήσει τη δουλειά του!!!) με τον πλέον σατανικό τρόπο.
Δεν είναι όμως η είδηση στο γεγονός αυτό καθεαυτό, παρά στο ότι ΤΩΡΑ επιλέχθηκε ο χρόνος της διαρροής του, που ουσιαστικά παύει την οποιαδήποτε διαβούλευση επί του ονόματος των Σκοπίων.

Όλοι μας γνωρίζουμε πως είναι ιδιαιτέρως δύσκολο έως αδύνατο να διαρρεύσει ένα τόσο σημαντικό έγγραφο από υπηρεσίες που λειτουργούν υπογείως και που γνωρίζουν πολύ καλά τις διαδρομές προκειμένου να ολοκληρώσουν τον οποιοδήποτε στόχο έχουν. Η απορία, που δημιουργείται είναι εύλογη: Τι συνέβη και «βγήκε στον αέρα» το συγκεκριμένο έγγραφο-φωτιά; Ποιος αποφάσισε να βγάλει στο φως της δημοσιότητας την αλήθεια για την ποιότητα των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων και γιατί αυτό συνέβη τώρα;
Η πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ είναι γνωστή, όπως ξεκάθαρο πλέον είναι και ποιος θα είναι ο «διάδοχος του θρόνου» στον Λευκό Οίκο. Η δεδηλωμένη αντιπαλότητα του κ. Μπους απέναντι στον κ. Ομπάμπα, αλλά και η εκ διαμέτρου διαφορετική πολιτική που έχει εξαγγελθεί από τον μελλοντικό πρόεδρο των ΗΠΑ, υποδηλώνουν ίσως ένα «ξεκαθάρισμα» που έχει αρχίσει πολύ ενωρίτερα από όσο υπολόγιζε η παρέα της κας Ράις. Μην ξεχνάμε επίσης πως η προσωπικότητα του Γκρούεφσκι δεν θα μπορούσε να εμπνεύσει κανέναν σοβαρό πολιτικό (πόσο μάλλον δε τον κ. Ομπάμα, ο οποίος θέλει να λειτουργήσει ως δύναμη σοβαρότητας και δικαίου).
Το «πρόβλημα» λοιπόν δεν είναι στο Ελληνικό ΥΠΕΞ, που μάλλον γνώριζε και προσπαθούσε να «κερδίσει» το δυνατόν περισσότερα, είτε από πλευράς σχεδίου (μειώνοντας το κόστος εις βάρος της Ελλάδας), είτε από πλευράς πολιτικής (εξυπηρετώντας η κα Μπακογιάννη προκειμένου να αποκομίσει προσωπικά μελλοντικά πολιτικά οφέλη στο εσωτερικό της Ελλάδας με την βοήθεια των ΗΠΑ). Έτσι κι αλλιώς η «δουλικότητα» και η «υποχωρητικότητα» της Ελληνικής διπλωματίας ήταν πλήρως ακατανόητη από όλους τους Έλληνες και απλά με το συγκεκριμένο έγγραφο αποδείχθηκαν πλέον περίτρανα οι υποψίες και φόβοι για τον πραγματικό ρόλο της Ελληνίδας ΥΠΕΞ. Η Ντόρα Μπακογιάννη οποία δεν έχει καμία απολύτως δικαιολογία, ούτε αυτή του «δεν γνώριζα» επειδή πολύ απλά η θέση της που της δόθηκε ήταν τέτοια που όφειλε να γνωρίζει, ούτε αυτή του «δεν μπορούσα» επειδή απλά τότε έπρεπε να καταγγείλει επίσημα στον Ελληνικό λαό το σχέδιο που εξυφαίνονταν εις βάρος των Ελληνικών δικαίων και συμφερόντων.
Η αλλαγή πλεύσης λοιπόν της Αμερικανικής κυβέρνησης δείχνει πως ο Κώστας Καραμανλής μπορεί πλέον να χειριστεί τελείως διαφορετικά το σχετικό θέμα, κατακεραυνώνει και αναθεματίζει οποιονδήποτε «εργάστηκε» επάνω στην διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων και σηματοδοτεί μία νέα εποχή συνεργασίας ανάμεσα στην Αθήνα και την Ουάσιγκτον. Σαφέστατο δε, είναι πως η συγκεκριμένη «αποκάλυψη» έγινε ως «κίνηση καλής θέλησης» προς την Ελλάδα, από την πλευρά της επερχόμενης κυβέρνησης των ΗΠΑ, σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο η διεθνής αποξένωση και η απώλεια συμμάχων είναι η σκληρή καθημερινότητα του State Department και λειτουργεί πλέον ως «βαρύδιο» που καταποντίζει την ισχύ των ΗΠΑ διεθνώς.
Έτσι, με ελάχιστες απώλειες (Σκόπια) οι ΗΠΑ «καλούν» την Ελλάδα προς συνεργασία, κάτω από μία νέα διακυβέρνηση, με νέες αντιλήψεις (ως προς το δούναι και λαβείν) και κυρίως με έμπρακτα δεδηλωμένη απομάκρυνση από τακτικές «υπογείων διαπλοκών» (απομάκρυνση προσώπων και πρακτικών Ράις) απέναντι στην φίλη (πλέον) Ελλάδα…
Είδομεν, τι μέλλει γεννέσθαι… Πάντως, η σημερινή ημέρα επιλέχθηκε σαν μία ημέρα διαφορετικής προσέγγισης των ΗΠΑ σε θέματα που άπτονται Ελληνικών εθνικών ζητημάτων. Λέτε οι εξελίξεις να προχωρήσουν και στα Ελληνοτουρκικά;
Κωνσταντίνος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ.....ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ & ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ...ΤΕΛΟΣ


    Η Εθνική συνείδηση των Ελλήνων πολιτικών είναι ανύπαρκτη;;;;


    Το ερώτημα..... με αφορμή την μεγάλη αποκάλυψη από την εφημερίδα Έθνος.... είναι....... τώρα τι πρόκειται να κάνουν οι εθνοπατέρες μας;;;; .


    Αποκαλύφθηκε , ότι η "διαμεσολάβηση", είναι ΜΌΝΟΝ στα χαρτιά..... και για να δώσουν οι σύμμαχοι μας Αμερικάνοι την ψευδεπίγραφη εντύπωση του ειρηνοποιού στην παγκόσμια κοινότητα ,όπως συνηθίζουν άλλωστε.






    Ο εμπαιγμός ενός έθνους και των πολιτικών ηγετών αυτής της χώρας ,δεν είναι ένας λόγος για την απότομη στροφή μας από τον ΤΊΤΛΟ του "καλού" παιδιού των Αμερικανών ;;


    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ που η χώρα μας έχει περιέλθει σε αυτή την αβέβαιη κατάσταση................ είναι το αποτέλεσμα της εσωστρέφειας των δύο μεγάλων κομμάτων που εναλλάσσονται στην εξουσία, και που διακρίνονται από συνειδητό ραγιαδισμό ........, αλλά και τα εσωστρεφή παρακμιακά αποσυνθετικά παράγωγα πολιτικής, τύπου ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ,.....


    Στο σύνολο τους οι πολιτικές και οι πολιτικοί της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένου και του ΛΑ.ΟΣ... - που στο θέμα της "ονομασίας" μπορεί να ταυτίζεται με το κοινό αίσθημα αλλά το "χρησιμοποιεί" για ιδίου όφελος, χωρίς να δημιουργεί πρωτοβουλίες πραγματικής πολιτικής αντίστασης -...καταστούν στο σύνολο τους πρόσφορο το έδαφος για επιδιώξεις τρίτων αφού οι αντιστάσεις είναι στην ουσία ανύπαρκτες και υποχωρητικές, μη δυνάμενης της εκδήλωσης την εθνική ομοψυχία επί των κοινοβουλευτικών κεφαλών για ένα τόσο σοβαρό εθνικό ζήτημα παρά μόνον την εκδήλωση μονομερών "πολιτικών γραμμών" με σκοπό την ανάδειξη του "καλύτερου" για την διακυβέρνηση του τόπου.


    Μετά την αποκάλυψη του Έθνους για την εμπλοκή της υπερδύναμης σε άμεση αποδόμηση της ιστορικής αλήθειας κατόπιν των δήθεν υποβληθέντων προτάσεων Νίμιτς , οι πολιτικές Ηγεσίες είναι υπόλογες πλέον στον Ελληνικό λαό αν δεν συνάδουν από τούδε με το λαϊκό αίσθημα αφού ο μύθος του συμμάχου κατερρίφθει πλέον με ντοκουμέντα αλλά και ανέδειξε τον σκοπό των επικαλούμενων αλυτρωτικών διαθέσεων της γείτονος χώρας .



    Κακά τα ψέματα....... θα αποτελέσει εθνική μειοδοσία και θα δοθούν οι χαρακτηρισμοί των εθνικών μειοδοτών στις "κεφαλές" των κοινοβουλευτικών κομμάτων ,αν δεν απεμπλακούν από τις πολιτικές αγκυλώσεις τους και την οσφυοκαμπτική τάση τους αλλά και τις δήθεν μεταμοντέρνες ιδεατές πολιτικές όταν οι γεωστρατηγικές επιδιώξεις της υπερδύναμης δεν χαρακτηρίζονται από αγγελική διάθεση προκειμένου επιτευχθούν.



    Πρωταρχική αναγκαιότης είναι η ανάταξη και συντήρηση συναντιλήψεως όσον αφορά την εθνική στρατηγική χωρίς ανοχές έστω και αν αυτές οξύνουν σχέσεις τρίτων δήθεν συμμάχων που ουκ ολίγες φορές έχουν "σκάψει τον λάκο" μας.



    Οι αποθρασυνόμενες αντιλήψεις και αξιώσεις των γειτόνων μας όταν μάλιστα έχουν τις ευλογίες τρίτων επιβάλουν αποτελεσματική πολιτική και παραγκωνισμό των τάσεων από εσωτερικές αγκυλώσεις.



    ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ "ΧΡΩ ΜΑ"............
    ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΣ "ΘΕΣΗΣ" ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΏΚΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ....................
    ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ Ο ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.................


    ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ .....Ο ΔΟΛΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ......


    ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ .........
    ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΞΕΙ...........


    ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ!!!!!!!...........ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ






    Ο
    ΕΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]