Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το παιχνίδι ήταν στημένο και από πριν ξεπουλημένο...


Δυνατό χαστούκι από τις ΗΠΑ

στους καρπαζοεισπράκτορες

του Ελληνικού ΥΠΕΞ


Καημένη Ελλάδα, ποιούς εμπιστεύτηκες!

Όπως αποκάλυψε η εφηµερίδα "Έθνος", από τις 29 Ιουλίου οι Αµερικανοί είχαν στήσει το "πλαίσιο λύσης" της διπλής ονοµασίας και, αφού πρώτα το συζήτησαν µε τους καλούς φίλους τους, τους Σκοπιανούς, το παρέδωσαν στον άνθρωπό τους, τον ψωραλέο κύριο Μάθιου Νίµιτς, για να το παρουσιάσει!!!
∆ηλαδή, αµερικανικής έµπνευσης ήταν το σχέδιο που καταρτίστηκε στα Σκόπια, σε αγαστή συνεργασία µε τη σκοπιανή ηγεσία, το περίφηµο δήθεν "πακέτο ιδεών" το οποίο παρουσίασε ως προϊόν των διαπραγµατεύσεων µε την … Ελλάδα και την ΠΓ∆Μ ο "διεθνής" µεσολαβητής Νίµιτς, στις 11 Σεπτεµβρίου αρχικά και στις 8 Οκτωβρίου στην τελική µορφή του.

Η απόρρητη αµερικανική διπλωµατική αλληλογραφία,, αφήνει "εκτεθειµένο" τον Μάθιου Νίµιτς, ακυρώνοντας τον ρόλο του ως υποτιθέµενου ουδέτερου µεσολαβητή, καθώς εµφανίζεται να υποβάλει τον Οκτώβριο, υπό µορφή συµβιβαστικού σχεδίου, το πλαίσιο λύσης, το οποίο είχε εισηγηθεί … µυστικά, από τις 29 Ιουλίου, η αµερικανική πρεσβεία στα Σκόπια.
Όσο για την ιδέα, ήταν της αµερικανίδας υπουργού των εξωτερικών Κοντολίζα Ράις.
Ερχόµαστε τώρα στους καρπαζοεισπράχτορες του δικού µας υπουργείου Εξωτερικών, µε πρώτη και καλύτερη την κ. Ντόρα Μητσοτάκη-Μπακογιάννη, δεύτερο τον εκπρόσωπό µας στις συνοµιλίες και τρίτους τους κάθε λογής και επιπέδου Έλληνες διπλωµάτες. Τι έκαναν λοιπόν όλοι αυτοί, όταν πληροφορήθηκαν το "πακέτο ιδεών" τού κ. Νίµιτς; Απολύτως τίποτε το συγκεκριµένο και σωστό. Όχι µόνο δεν µπόρεσαν(;) να µαντέψουν το "στηµένο παιχνίδι", αλλά -το ακόµα χειρότερο!- σχεδόν νοµιµοποίησαν και εξωράισαν το "αµερικανοσκοπιανής" έµπνευσης πακέτο, προβάλλοντας µε έµφαση τον όρο "Βόρεια Μακεδονία" και υποβαθµίζοντας συστηµατικά τη µορφή της διπλής ονοµασίας και τη σιωπηρώς πανηγυρική αναγνώριση της "µακεδονικής ταυτότητας"…
Έρχοµαι, λοιπόν, εγώ ο άσχετος περί τα διπλωµατικά µέσος πολίτης και σκέφτοµαι:
Τελικά τι ρόλο παίζουν αυτοί οι άνθρωποι; Πότε επιτέλους θα ξυπνήσουµε και θα αντιληφθούµε τι λογής άνθρωποι είναι όσοι εκπροσωπούν τα ελληνικά συµφέροντα στο υπουργείο Εξωτερικών;
Πότε επιτέλους θα φτάσει η άγια στιγµή που κάποιος "τρελός" θα πάρει µε τα γιαούρτια και αυτούς και όσους άλλους συµµερίζονται τις ίδιες αντιλήψεις (βλέπε Ανδριανόπουλος και Σία) µε το που βγαίνουν από το νεοκλασικό κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας, µήπως και συνέλθουν;
Τι να πούµε φίλε επισκέπτη, τι να πει κανείς γι’ αυτή την κατάντια;
Μα τίποτε δεν έχουν διδαχτεί οι συγκεκριµένοι καρπαζοεισπράχτορες από τα παθήµατα των προκατόχων τους;
Κι ύστερα µας φταίνε, λέει, οι ξένοι για την κατάντια µας.
Κατακαηµένη Ελλάδα. Σε ποιους έχεις εµπιστευτεί το µέλλον σου…
Νίκος Κουκόλιας
www.politistiki.gr
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]