Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμπχαζία: Εγγύηση οι ρωσικές βάσεις για την ασφάλεια στην περιοχή

Η Αμπχαζία ζήτησε από την Ρωσία να εγκαταστήσει στο έδαφος της στρατιωτικές βάσεις, δήλωσε σήμερα ο ηγέτης αυτής της αποσχισθείσας μικρής γεωργιανής περιοχής, Σεργκέι Μπαγκάπς.

«Οι ρωσικές στρατιωτικές βάσεις είναι μια εγγύηση για τη σταθερότητα και την ασφάλεια. Ένα αίτημα προς την κατεύθυνση αυτή διατυπώθηκε από την κυβέρνησή μας. Είναι τώρα στα χέρια της Ρωσίας. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια θετική απάντηση», δήλωσε ο Μπαγκάπς στους δημοσιογράφους, μια εβδομάδα μετά την αναγνώριση από την Ρωσία της Αμπχαζίας.

Ο Μπαγκάπς τόνισε ότι η ρωσική στρατιωτική παρουσία θα είναι μικρή, και θα αντικαταστήσει τις ρωσικές δυνάμεις που ήταν ήδη παρούσες ως «ειρηνευτικές δυνάμεις», πριν από την αναγνώριση από την Ρωσία της Αμπχαζίας και της νότιας Οσετίας.

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα να αντικαταστήσει η Αμπχαζία την Σεβαστούπολη στην Ουκρανία, το λιμάνι ελλιμενισμού του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα, από το οποίο θα αποχωρήσει οριστικά το 2017.

«Εδώ θα έχουμε χερσαίες δυνάμεις που θα ασκούν τα καθήκοντα ειρηνευτικής δύναμης, όπως το έκαναν μέχρι σήμερα. Δεν θα υπάρχουν πολλές βάσεις. θα είναι οι ίδιες βάσεις με εκείνες που έχουν εδώ και χρόνια οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις», πρόσθεσε ο Μπαγκάπς.

«Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας θα παραμείνει στην Σεβαστούπολη», σημείωσε ο Αμπχάζιος ηγέτης.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]