Ροή
Breaking news

slider1

Feature

Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέοι τριγμοί στην Αγιοταφιτική Αδελφότητα

Ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος

Ο πατριάρχης
Ιεροσολύμων
Θεόφιλος

Ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος αποφάσισε να απομακρύνει από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου το Μητροπολίτη Πέτρας Κορνήλιο, προκαλώντας νέους τριγμούς στην Αγιοταφιτική Αδελφότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πατριάρχης προέβαλε ως δικαιολογία για την απόφασή του, ισχυρισμούς πως ο κ. Κορνήλιος τα τελευταία 3 χρόνια υπονόμευε τον κ. Θεόφιλο, επιδιώκοντας την ανατροπή του.

Πάντως, το περιβάλλον του μητροπολίτη Πέτρας χαρακτηρίζει αβάσιμους τους ισχυρισμούς βάσει των οποίων απομακρύνθηκε από την Ιερά Σύνοδο.

Η απόφαση του Πατριάρχη προκαλεί ερωτηματικά και σε ιορδανικούς κύκλους, οι οποίοι δηλώνουν την έκπληξη τους για την απόφαση του Πατριάρχη, ενώ εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι στο πλευρό του κ. Θεόφιλου βρίσκονται οι ιεράρχες που με τη δράση τους συνδέθηκαν με τα σκάνδαλα που συγκλόνισαν το Πατριαρχείο και οδήγησαν στην έκπτωση από το θρόνο του προηγούμενου Πατριάρχη Ειρηναίου.

Ο μητροπολίτης Πέτρας χαίρει εκτίμησης από μεγάλο αριθμό Αγιοταφιτών και διατέλεσε 2 φορές τοποτηρητής του Πατριαρχικού Θρόνου.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]